Н У Х Т

Фізика – наука для майбутнього

30 жовтня 2020

Фізика – наука для майбутнього

Цей тиждень для кафедри фізики виявився досить активним і незвичайним: відбулися методичний і науковий семінар із залученням провідних науковців інших закладів (враховуючи епідемічну ситуацію, заходи проходили дистанційно з використанням програм TEAMSта ZOOM).

Спочатку викладачі кафедри дізналися про хмарні технології в освіті, а 29 жовтня на науковому семінарі «Фізика – наука для майбутнього» професор Військового інституту телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут Богдан Сусь акцентував їх увагу на традиційних дискусійних питаннях, що хвилюють фізиків.

Вважається, що людина є найвищою формою живого в природі, але насправді найвищою формою живого є спільнота людей. Сонце і Земля існують близько 4,5 мільярдів років. На нашій планеті зародилося і розвинулося життя. Проте, світ, що нас оточує, – Сонце і Земля – не вічні. Однак, це не означає, що буде кінець життя. Тому людське суспільство повинне розвиватися таким чином, щоб у далекому-далекому майбутньому навчитися жити поза межами земної кулі. Без фізики, як науки це статися не може, тому вона (як й інші науки) повинна розвиватися, а проблемні питання фізики, які порушуються багатьма науковцями, повинні розв’язуватись.

Виступ професора Суся на семінарі кафедри фізики започаткував розгляд неоднозначних фізичних проблемних питань і викликав наукові дискусії щодо їх розв’язання. Й надалі на кафедрі будуть розглядатися окремі питання з фізики, що викликають труднощі у сприйнятті.

Опублікований: 30-10-2020
Читайте також:
З практичними аспектами харчових технологій першокурсники знайомляться в умовах виробництв

Викладачами кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів організовано та проведено виїзні лабораторні роботи з дисципліни «Вступ до харчових технологій: практичні і теоретичні аспекти» (Змістовий модуль 10. «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів») для здобувачів першого курсу Навчально-наукового інст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З практичними аспектами харчових технологій першокурсники знайомляться в умовах виробництв 14 червня 2024

Практичним досвідом і незабутніми враженнями закріпили вивчене третьокурсники спеціальності «Туризм і рекреація»

23 березня 2024 року доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва разом зі здобувачами групи ТУ-3-11 спеціальності 242 «Туризм і рекреація» подорожували ретропотягом по Гайворонській вузькоколійці. Шлях пролягав від міста Гайворон, яке розкинулося на лівому березі річки Південний Буг (на Східному Поділлі) до міста Бершадь,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичним досвідом і незабутніми враженнями закріпили вивчене третьокурсники спеціальності «Туризм і рекреація» 26 березня 2024

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці

З 12 по 16 березня 2018 року фахівці Одеського інституту післядипломної освіти НУХТ проведуть для спеціалістів харчових підприємств і організацій Одеси і передмість, включаючи підприємства громадського харчування, семінар-тренінг «Впровадження і функціонування систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів». Згідно із Законом «Про осн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Впровадженню систем менеджменту безпечності та якості харчових продуктів навчать виробничників наші фахівці 05 лютого 2018

Штучний інтелект – не майбутнє, а інструмент!

Викладачка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анастасія Деренівська успішно пройшла онлайн-курс «Від початківця до експерта в ШІ» на платформі AcademyOcean Протягом курсу вона ознайомилася з базовими поняттями ШІ та етичними засадами його використання; навчилася формувати різнонаправлені концептуальні ідеї; опанувала методики аналізу та по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Штучний інтелект – не майбутнє, а інструмент! 01 липня 2025