Н У Х Т

Вступники на контракт зможуть претендувати на гранти від держави

26 липня 2024

Вступники на контракт зможуть претендувати на гранти від держави

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, згідно з яким цьогорічні вступники на бакалавра на контракт зможуть отримати гранти для покриття частини вартості навчання протягом усієї освітньої програми.

Подати заявку й претендувати на грант І рівня (15 тисяч гривень) зможуть вступники, які будуть зараховані на контракт на денну або дуальну форму навчання, що мають понад 150 балів із двох предметів НМТ.

Вступники, що мають понад 170 балів з двох предметів НМТ, зможуть отримати грант ІІ рівня (25 тисяч гривень).

Також ці суми будуть помножені на коефіцієнт спеціальності залежно від її важливості для відбудови держави.

Коефіцієнт 1,5 встановлюється для таких галузей знань нашого університету: 13 Механічна інженерія, 14 Електрична інженерія, 16 Хімічна інженерія та біоінженерія, 17 Електроніка, автоматизація та електронні комунікації, 18 Виробництво та технології.

Коефіцієнт 1,3 встановлюється для таких галузей знань нашого університету: 035 Філологія, 12 Інформаційні технології.

Для усіх інших спеціальностей і галузей знань коефіцієнт буде дорівнювати 1,00, тобто для них сума гранту І рівня становитиме 15 тис. грн і ІІ рівня – 25 тис. грн.

Водночас наші студенти спеціальностей «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Сфера обслуговування», «Економіка» зможуть претендувати лише на грант другого рівня. Тобто подати заявку на грантове фінансування вони зможуть тільки за умови, що склали два предмети НМТ на понад 170 балів.

Щоб отримати грант, першокурсник має з 5 вересня до 31 жовтня подати заяву через свій е-кабінет у ЄДЕБО. 

Передбачається, що розмір гранту змінюватиметься залежно від індексу інфляції. 

Державні гранти будуть виплачуватися двома платежами протягом кожного року навчання. Ці кошти можна буде використати лише для оплати навчання в закладі вищої освіти.

Опублікований: 26-07-2024
Читайте також:
Гостьові лекції від практиків тривають

У рамках лекційних занять із дисциплін «Технології продукції ресторанного господарства» і «Проєктування та дизайн закладів ресторанного господарства» відбувся лекторій від співвласника компанії «Дідо Джозеф» Андрія Свірського. Модераторами зустрічі були доцентка кафедри технології  ресторанної і аюрведичної продукції Віра Зуйко, старша викладачка О...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьові лекції від практиків тривають 18 жовтня 2021

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар за результатами дисертаційного дослідження зі спеціальності 05.18.16 – «Технологія харчової продукції» асистента Віри Зуйко на тему: «Удосконалення технології житньо-пшеничного хліба для закладів ресторанного господарства». Через значну тривалість і склад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі технології харчування та ресторанного бізнесу відбувся розширений науковий семінар 16 лютого 2017

Магістранти опановують нанотехнології

Сучасна нанотехнологія є однією з найперспективніших галузей науки, адже дослідження властивостей наночастинок відкриває нові можливості для створення матеріалів із унікальними характеристиками Магістранти-хімтехнологи під керівництвом доцентки кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, к.х.н. Галини Біл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Магістранти опановують нанотехнології 10 жовтня 2025

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування

На кафедрі технології  консервування стартували захисти дипломних магістерських проектів студентів денної та заочної форм навчання освітніх програм «Технології зберігання, консервування та переробки плодів і овочів» та «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів». Магістрантів із цією з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високим рівнем здобутих професійних компетентностей відзначаються магістранти кафедри технології консервування 20 лютого 2019