Н У Х Т

Вступники на контракт зможуть претендувати на гранти від держави

26 липня 2024

Вступники на контракт зможуть претендувати на гранти від держави

Кабінет міністрів України ухвалив рішення, згідно з яким цьогорічні вступники на бакалавра на контракт зможуть отримати гранти для покриття частини вартості навчання протягом усієї освітньої програми.

Подати заявку й претендувати на грант І рівня (15 тисяч гривень) зможуть вступники, які будуть зараховані на контракт на денну або дуальну форму навчання, що мають понад 150 балів із двох предметів НМТ.

Вступники, що мають понад 170 балів з двох предметів НМТ, зможуть отримати грант ІІ рівня (25 тисяч гривень).

Також ці суми будуть помножені на коефіцієнт спеціальності залежно від її важливості для відбудови держави.

Коефіцієнт 1,5 встановлюється для таких галузей знань нашого університету: 13 Механічна інженерія, 14 Електрична інженерія, 16 Хімічна інженерія та біоінженерія, 17 Електроніка, автоматизація та електронні комунікації, 18 Виробництво та технології.

Коефіцієнт 1,3 встановлюється для таких галузей знань нашого університету: 035 Філологія, 12 Інформаційні технології.

Для усіх інших спеціальностей і галузей знань коефіцієнт буде дорівнювати 1,00, тобто для них сума гранту І рівня становитиме 15 тис. грн і ІІ рівня – 25 тис. грн.

Водночас наші студенти спеціальностей «Журналістика», «Управління та адміністрування», «Сфера обслуговування», «Економіка» зможуть претендувати лише на грант другого рівня. Тобто подати заявку на грантове фінансування вони зможуть тільки за умови, що склали два предмети НМТ на понад 170 балів.

Щоб отримати грант, першокурсник має з 5 вересня до 31 жовтня подати заяву через свій е-кабінет у ЄДЕБО. 

Передбачається, що розмір гранту змінюватиметься залежно від індексу інфляції. 

Державні гранти будуть виплачуватися двома платежами протягом кожного року навчання. Ці кошти можна буде використати лише для оплати навчання в закладі вищої освіти.

Опублікований: 26-07-2024
Читайте також:
Вітаємо нових фахівців-екологів!

На кафедрі екології та екоменеджменту завершилися захисти здобувачів спеціальності 101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія та екоменеджмент» на здобуття освітнього ступеня «бакалавр». Екзаменаційна комісія працювала у складі гарантки освітньої програми «Екологія та екоменеджмент», доцентки Оксани Ничик та доцентів кафедри екології ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вітаємо нових фахівців-екологів! 02 липня 2024

В університеті відбувся День відкритих дверей

24 лютого в університеті відбувся День відкритих дверей. Цього дня дружна громада НУХТ зустрічала учнів загальноосвітніх навчальних закладів і студентів технікумів і коледжів та їх батьків зі всієї України традиційно цікавою насиченою програмою, щоб допомогти молоді зробити по-справжньому свідомий і зважений вибір майбутнього. Відвідувачі отримува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті відбувся День відкритих дверей 24 лютого 2018

Практичне розуміння використання lean-інструментів набувають магістранти

Ритми і виклики сучасного світу виробництва харчових продуктів вимагають глибокого поєднання наукових теоретичних знань і розвинених практичних навиків. Їх набуття на міждисциплінарній освітньо-науковій програмі «Lean-виробництво харчової продукції» забезпечується завдяки співпраці науковців і провідних міжнародних фахівців із багаторічним досвідом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичне розуміння використання lean-інструментів набувають магістранти 17 грудня 2024

Інноваційні органічні технології в аграрній та переробній  галузі обговорили фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Зінченко та Наталія Фалендиш взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Органічне агровиробництво: освіта і наука», яка відбулася за ініціативи Федерації органічного руху України та Науково-методичного центру «Агроосвіта». Основна мета конференції – об’єднат...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інноваційні органічні технології в аграрній та переробній галузі обговорили фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 06 листопада 2018