Н У Х Т

Фахівці виробництва фасованих мінеральних і питних вод і напоїв на їх основі зможуть підвищити у НУХТ свою кваліфікацію

23 серпня 2018

Фахівці виробництва фасованих мінеральних і питних вод і напоїв на їх основі зможуть підвищити у НУХТ свою кваліфікацію

За зверненнями спеціалістів ряду виробників фасованих вод Одеський інститут післядипломної освіти НУХТ проведе з 24 по 28 вересня поточного року короткотермінові курси підвищення кваліфікації тривалістю 40 навчальних годин для спеціалістів хіміко-технічного та мікробіологічного контролю виробництва фасованих мінеральних і питних вод і напоїв на їх основі.

Основні теми, що виносяться на розгляд: зміни у національному законодавстві стосовно безпечності продукції, стандартизації, метрологічної діяльності; гармонізація гігієнічних вимог до виробництва фасованих вод із вимогами ЄС; вимоги до влаштування і безпеки роботи мікробіологічної лабораторії – ДСП 9.9.5-080-2002, ЕА 04/10 та нової версії стандарту ГОСТ ISO17025:2017; завдання та особливості мікробіологічного контролю процесу виробництва фасованих вод і б/а напоїв; зміни у нормативній та технологічній документації щодо промислового розливу питних і мінеральних вод; поточний стан нормативної бази на методи контролю мікробіологічних показників вод; методи забезпечення мікробіологічної стабільності фасованих вод і напоїв; новітні прискорені методи досліджень мікробіологічних показників мінеральних, питних вод та безалкогольних напоїв, їх приладове забезпечення; завдання хіміко-технічного контролю виробництва. Вимоги до виробничих лабораторій, порядок акредитації згідно з ГОСТ ISO 17025:2017, оцінювання вимірювальних можливостей випробувальних лабораторій підприємств у перехідний період; прекурсори, порядок отримання дозвільних документів, деякі актуальні проблеми при періодичному зовнішньому аудиті; поточний стан НД на методи контролю ф/х показників мінеральних і питних вод та безалкогольних напоїв.

Крім того, слухачі курсів відпрацюють лабораторні заняття по засвоюванню основних прийомів і стандартизованих методів мікробіологічного контролю виробництва та готової продукції. Практично засвоять стандартизовані методи дослідження фізико-хімічних показників, побудову на ПК та використання калібрувальних графіків, ознайомляться з організацією роботи акредитованої лабораторії ДУ «УкрНДІ МР і К МОЗ України».

Після закінчення занять і складання іспитів слухачі отримають свідоцтва державного зразка про проходження короткотермінових курсів підвищення кваліфікації.

Опублікований: 23-08-2018
Читайте також:
Високі оцінки за захисти курсових в останню бакалаврську сесію

28 та 29 травня на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулися онлайн-захисти курсових робіт з дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» здобувачами 4 курсу денної та 2 курсу денної скороченої форми навчання Захід був організований лектором дисципліни, доцентом Вірою Зуйко. Під час виконання курсової роботи ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високі оцінки за захисти курсових в останню бакалаврську сесію 01 червня 2020

Корисні ідеї для інтеграції економічного аналізу в освітні практики

Асистентка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Марія Омельченко долучилася до семінару «Нова економічна стратегія США», який провів доктор економічних наук, президент Української асоціації Римського клубу, CEO Академії KMEF&UGF Віктор Галасюк. Захід був присвячений аналізу нової економічної політики США в контексті діяльност...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Корисні ідеї для інтеграції економічного аналізу в освітні практики 18 квітня 2025

Ініціатива щодо проведення ChillTech Students Awards-2025 знайшла підтримку підприємців

На кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки у повному розпалі підготовка до конкурсу ChillTech Students Awards-2025. Днями доцент кафедри Олексій Пилипенко за підтримки Громадської спілки «Холодильна асоціація України» провів нараду з потенційними спонсорами та пояснив перспективи і завдання конкурсу. Зокрема, були представлені результати оп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Ініціатива щодо проведення ChillTech Students Awards-2025 знайшла підтримку підприємців 11 листопада 2024

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін

3 грудня 2020 р. професорка Надія Левицька та доцентка Людмила Приблуда провели онлайн-зустріч «Чому для навчання потрібно обрати саме Національний університет харчових технологій» із учнями випускних класів ЗОШ № 9 м. Києва. Мета заходу – популяризація спеціальностей інститутів і факультетів НУХТ. Учням, які перебували на навчанні в школі відпові...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому для навчання потрібно обрати саме наш університет розповіли школярам викладачки кафедри гуманітарних дисциплін 04 грудня 2020