Н У Х Т

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

12 липня 2018

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

У Міністерстві освіти і науки України вирішили нагадати вступникам статистику 2017 року й радять всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь прорахувати свій конкурсний бал та реально оцінити шанси для вступу на ту чи іншу спеціальність. «Для цього якраз корисно зважити на прохідні бали минулих років. Адже, як засвідчує практика, кардинально вони не змінюються – лише можуть дещо зростати на ТОП-спеціальності», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Зокрема, під час вступної кампанії 2017 року найбільший прохідний бал був на спеціальності «Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини» та «Фармація» – понад 190.

Від 180 до 190 балів торік потрібно було набрати, щоб потрапити на спеціальності «Міжнародні економічні відносини», «Політологія», «Готельно-ресторанна справа», «Історія та археологія», «Туризм», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Право», «Економіка», «Публічне управління та адміністрування», «Культурологія», «Соціологія», «Маркетинг», низку спеціалізацій «Філології».

З докладною таблицею прохідних балів 2017-го можна ознайомитися тут.

Він окремо відзначив, що слідкувати за цьогорічними рейтингами вступники зможуть після початку подання заяв на сайтах http://vstup.edbo.gov.ua/ або https://vstup.osvita.ua/  Планується, що інформація оновлюватиметься щодоби.

«Ми завжди дуже наполегливо просимо вступників не подавати заяви в перший день. По-перше, це перевантажує систему. А, по-друге, самим вступникам буде корисно почекати і подивитися на рейтинги за спеціальностями, щоб потім раціонально розподілити заяви відповідно до своїх балів. Пам’ятайте, залежно від популярності спеціальності серед вступників з найбільшими балами, автоматизована система розподілу відсікає не найбільш успішних вступників і дає можливість навчатись за державний кошт кращим», – підкреслив Олег Шаров.

Опублікований: 12-07-2018
Читайте також:
Бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» підвищують свої компетенції

З 5 жовтня 2023 року здобувачі 4-го курсу освітнього ступеня «Бакалавр» освітньо-професійної програми «Технології харчування» під керівництвом професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна у межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність х...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» підвищують свої компетенції 11 жовтня 2023

У покращенні на сім позицій місця України у рейтингу інноваційних країн світу є частка і науковців університету

Як повідомляється на сайті Global Innovation Index, Україна у 2018 році піднялася на сім позицій у рейтингу інноваційних країн світу, зайнявши 43-тє місце після 50-го роком раніше. Рейтинг інноваційних країн світу складається з низки показників, кожний із яких також має свій індекс. За результатами оцінки цих показників Україна отримала індекс 38,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У покращенні на сім позицій місця України у рейтингу інноваційних країн світу є частка і науковців університету 23 липня 2018

Чергове поповнення книжкової полички науковців

Визначальним елементом повноцінного харчування є білок. Його кількість і якість є фундаментальним чинником нормального функціонування організму людини та збереження її здоров’я протягом усього життя. Тому питанням встановлення рекомендованих і мінімальних норм споживання білка, а також методам оцінювання його якості присвячено багато наукових праць...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чергове поповнення книжкової полички науковців 24 травня 2024

Науковий семінар на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки

Згідно з планом наукової роботи на 2023/24 навчальний рік на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 19 грудня 2023 року відбувся науковий семінар «Розроблення та дослідження методів переведення котельних установок на спалювання газового вугілля та паливної біомаси». Основним доповідачем був аспірант четвертого року денної форми навчання спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий семінар на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки 22 грудня 2023