Н У Х Т

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

12 липня 2018

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

У Міністерстві освіти і науки України вирішили нагадати вступникам статистику 2017 року й радять всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь прорахувати свій конкурсний бал та реально оцінити шанси для вступу на ту чи іншу спеціальність. «Для цього якраз корисно зважити на прохідні бали минулих років. Адже, як засвідчує практика, кардинально вони не змінюються – лише можуть дещо зростати на ТОП-спеціальності», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Зокрема, під час вступної кампанії 2017 року найбільший прохідний бал був на спеціальності «Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини» та «Фармація» – понад 190.

Від 180 до 190 балів торік потрібно було набрати, щоб потрапити на спеціальності «Міжнародні економічні відносини», «Політологія», «Готельно-ресторанна справа», «Історія та археологія», «Туризм», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Право», «Економіка», «Публічне управління та адміністрування», «Культурологія», «Соціологія», «Маркетинг», низку спеціалізацій «Філології».

З докладною таблицею прохідних балів 2017-го можна ознайомитися тут.

Він окремо відзначив, що слідкувати за цьогорічними рейтингами вступники зможуть після початку подання заяв на сайтах http://vstup.edbo.gov.ua/ або https://vstup.osvita.ua/  Планується, що інформація оновлюватиметься щодоби.

«Ми завжди дуже наполегливо просимо вступників не подавати заяви в перший день. По-перше, це перевантажує систему. А, по-друге, самим вступникам буде корисно почекати і подивитися на рейтинги за спеціальностями, щоб потім раціонально розподілити заяви відповідно до своїх балів. Пам’ятайте, залежно від популярності спеціальності серед вступників з найбільшими балами, автоматизована система розподілу відсікає не найбільш успішних вступників і дає можливість навчатись за державний кошт кращим», – підкреслив Олег Шаров.

Опублікований: 12-07-2018
Читайте також:
Молоді науковці НУХТ – стипендіати Кабінету Міністрів України

Президія Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки ухвалила рішення щодо призначення стипендій та подовження виплати стипендій Кабінету Міністрів України для молодих вчених у 2020 році. Відповідна постанова (№4 від 10 червня  2020 року) була оприлюднена на офіційному веб-сайті Комітету. Приємно, що серед обраних і молоді науковц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молоді науковці НУХТ – стипендіати Кабінету Міністрів України 15 червня 2020

Про значення математики для фахівців з інжинірингу

Тривають профорієнтаційні зустрічі наших викладачів зі старшокласниками закладів загальної середньої освіти. Днями цікава розмова з одинадцятикласниками Димерського ліцею №1 відбулася у команди кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв. Поштовхом до її початку стало знайомство, що припало на урок математики. Слово за словом, і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про значення математики для фахівців з інжинірингу 09 лютого 2024

Майстер-класом від HR-професіонала відзначили День HR-менеджера наші здобувачі освіти

15 вересня, у День HR-менеджера, за ініціативи викладачів кафедри економіки праці та менеджменту для здобувачів освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» відбувся майстер-клас «Таємниці сучасного рекрутингу та онбордінгу персоналу компанії» від начальника відділу підбору та адаптації персоналу масових позицій Управління з розвитку бренду...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-класом від HR-професіонала відзначили День HR-менеджера наші здобувачі освіти 16 вересня 2021

Актуальні для ЄС напрями досліджень та сучасні наукові тренди з’ясовували викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції

26 жовтня 2021 року викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, доценти Людмила Дейниченко, Ірина Корецька, Віра Зуйко, Ігор Устименко, Наталія Стукальська, старший викладач Володимир Захаров відвідали онлайн-захід Еразмус+ CBHE Virtual Fair, організований Національним офісом Еразмус+ в Україні за підтримки Європейського викон...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні для ЄС напрями досліджень та сучасні наукові тренди з’ясовували викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції 27 жовтня 2021