Н У Х Т

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

12 липня 2018

Вступникам радять перед поданням заяв зважити свої шанси на вступ на конкретну спеціальність

У Міністерстві освіти і науки України вирішили нагадати вступникам статистику 2017 року й радять всім відповідально поставитися до вибору, заздалегідь прорахувати свій конкурсний бал та реально оцінити шанси для вступу на ту чи іншу спеціальність. «Для цього якраз корисно зважити на прохідні бали минулих років. Адже, як засвідчує практика, кардинально вони не змінюються – лише можуть дещо зростати на ТОП-спеціальності», – зазначив генеральний директор директорату вищої освіти та освіти дорослих МОН Олег Шаров.

Зокрема, під час вступної кампанії 2017 року найбільший прохідний бал був на спеціальності «Стоматологія», «Міжнародне право», «Міжнародні відносини» та «Фармація» – понад 190.

Від 180 до 190 балів торік потрібно було набрати, щоб потрапити на спеціальності «Міжнародні економічні відносини», «Політологія», «Готельно-ресторанна справа», «Історія та археологія», «Туризм», «Менеджмент соціокультурної діяльності», «Право», «Економіка», «Публічне управління та адміністрування», «Культурологія», «Соціологія», «Маркетинг», низку спеціалізацій «Філології».

З докладною таблицею прохідних балів 2017-го можна ознайомитися тут.

Він окремо відзначив, що слідкувати за цьогорічними рейтингами вступники зможуть після початку подання заяв на сайтах http://vstup.edbo.gov.ua/ або https://vstup.osvita.ua/  Планується, що інформація оновлюватиметься щодоби.

«Ми завжди дуже наполегливо просимо вступників не подавати заяви в перший день. По-перше, це перевантажує систему. А, по-друге, самим вступникам буде корисно почекати і подивитися на рейтинги за спеціальностями, щоб потім раціонально розподілити заяви відповідно до своїх балів. Пам’ятайте, залежно від популярності спеціальності серед вступників з найбільшими балами, автоматизована система розподілу відсікає не найбільш успішних вступників і дає можливість навчатись за державний кошт кращим», – підкреслив Олег Шаров.

Опублікований: 12-07-2018
Читайте також:
В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше

Фахівці нашого університету користуються заслуженим авторитетом і повагою серед колег за високий професійний рівень й вагомі здобутки. Їх праця високо оцінюється на самих різних рівнях – від державного до фахових і академічних інституцій. Ось і ще два наших колеги здобули заслужене визнання. У рамках наукового семінару, що відбувся на кафедрі тепл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

В університеті стало на два члена Міжнародної академії холоду більше 06 червня 2019

Профорієнтаційний візит завідувачки Підготовчого відділення до Кучаківського ліцею

15 вересня 2023 р. завідувачка Підготовчого відділення Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету Валентина Кудіна зустрілась з директоркою Кучаківського ліцею імені гетьмана Івана Сулими Бориспільської міської ради Київської області Ларисою Кравцовою. Зустріч відбулася в рамках укладеного договору про навчання та п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний візит завідувачки Підготовчого відділення до Кучаківського ліцею 18 вересня 2023

Готуємося до Дня відкритих дверей

В університеті продовжується підготовка до Дня відкритих дверей. Сьогодні доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко зустрілася у форматі відеоконференції з учнями старших класів середньої школи І-ІІІ ступенів № 11 міста Шостка Сумської області. Майбутні вступники дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підгото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готуємося до Дня відкритих дверей 25 січня 2024

Гостьова лекція для магістрантів-органіків кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

28 квітня 2025 року на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів для магістрантів освітньо-професійної програми «Технології органічних харчових продуктів» відбулася гостьова лекція на тему «Захист рослин від хвороб та шкідників в органічному землеробстві» керівниці відділу з розвитку органічного землеробства та біологізації інтенси...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гостьова лекція для магістрантів-органіків кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 29 квітня 2025