Н У Х Т

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах

25 грудня 2023

Етика та знання: революція академічної доброчесності у європейському освітньому та науковому середовищах

Академічна доброчесність є основою високоякісної освіти та науки, що забезпечує розвиток діалогу, інновацій і довіри в освітньо-науковому середовищі. Розуміння цінностей академічної доброчесності в контексті європейського освітнього простору стає дедалі важливішим у сучасному світі, де швидкі технологічні зміни та соціальні трансформації вимагають від учасників освітнього процесу глибокого розуміння етичних, культурних і наукових аспектів.

Під час опрацювання курсу «Академічна доброчесність в європейському освітньому та науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель» нашим магістрантам-біотехнологам привідкрилася завіса, де етика, культурність і науковий прогрес працюють симбіотично. Цей курс – не лише набір правил і норм, але й усвідомлення моральної відповідальності та інтелектуальної свободи. Опанування цієї тематики підносить академічну доброчесність на новий рівень, враховуючи важливість не лише дотримання стандартів, а й розвитку глибокого розуміння культурних, етичних і соціальних вимірів у освіті та науці, оскільки вона стимулює обмін думками, змушуючи учасників освітнього процесу дивитися за межі власних переконань та розвивати нові підходи до етичних проблем.

Вивчення та розгляд курсу – це не лише набуття знань, а й розвиток критичного мислення та вміння приймати важливі етичні рішення у складних ситуаціях. Варто зазначити, що команда проєкту разом зі спікером Артемом Артюховим, використовуючи інтерактивний підхід, створює інтенсивну імерсивну атмосферу, де студенти мають змогу спілкуватися, ділитися думками та сприймати різні точки зору. Особливо магістрантам подобаються чіткі та відверті відповіді пана Артема на запитання слухачів, оскільки це створює атмосферу довіри та підсилює зацікавоеність. Такий курс не лише формує студентів, науковців як суб’єктів дотримання правил, але й створює сприятливе середовище для саморозвитку та постійного підвищення своєї культури доброчесності. Він вирощує лідерів, готових не тільки досягати високих наукових результатів, але й робити це відповідально, враховуючи моральні та етичні аспекти.

Уже з перших лекцій стало зрозуміло, що цей курс є не просто навчальною програмою – він розкриває перед учасниками світ, де академічна свобода та відповідальність ідуть пліч-о-пліч, де культура доброчесності не просто вивчається, а стає необхідною складовою особистого та професійного розвитку, тому здобувачі освіти з нетерпінням чекають на наступні зустрічі. Далі буде…

Опублікований: 25-12-2023
Читайте також:
Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style»

Компанія «Leko Style» є провідною із надання  косметичних інгредієнтів на ринку України. Окрім постачання сировини, компанія проводить різноманітні тренінги, майстер-класи, консультації, а також розробляє інноваційні косметичні засоби. Цього року компанія започаткувала серію семінарів, які проводила у різних регіонах України. Завершальний семінар ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Представники кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів підвищили кваліфікацію на семінарі компанії «Leko Style» 12 листопада 2018

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці

Відбулася перша експедиція викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу в рамках дослідження крафтового туризму столичного регіону України, започаткованого кафедрою у партнерстві зі Всеукраїнською асоціацією гідів. У поїздку відправилися завідувачка кафедри Ірина Мельник, професорка Ірина Антоненко та доцентка Тетяна Мірзодаєва. Символічн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафтові виробництва столичного регіону з позиції їх туристичної привабливості досліджують наші фахівці 20 січня 2023

Продовжується серія відкритих лекцій від викладачів кафедри харчової хімії

Добігає кінця перший семестр навчального року. Це завжди «гаряча пора» не тільки для здобувачів освіти, але й для викладачів. Потрібно відпрацювати всі лабораторні, зробити самостійні роботи, написати всі звіти, і врешті-решт підготуватися до екзаменів і заліків. Ось чому наприкінці семестру кожне лекційне заняття набуває ще більшої важливості. На...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продовжується серія відкритих лекцій від викладачів кафедри харчової хімії 02 грудня 2021

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності

Навчання в магістратурі на кафедрі мікробіології і біотехнології – один із нелегких, але важливих етапів отримання знань зі спеціальності «Біотехнології та біоінженерія». Отримання кваліфікації магістра передбачає не лише відвідування лекцій, практичних і лабораторних занять, а ще і виконання дипломної роботи. Здобувачі готують до захисту інженерні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Навчання в магістратурі: останній крок на шляху до омріяної спеціальності 12 лютого 2021