Н У Х Т

Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини

25 листопада 2019

Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини

Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ на чолі із завідувачем кафедри Анатолієм Куцом відвідав передові підприємства харчової промисловості – приватну міні-пивоварню «Волинський Бровар» і Державне підприємство «Зірненський спиртовий завод». 

Спочатку викладачі відвідали ДП «Зірненський спиртовий завод». Під час зустрічі з працівниками заводу приємно було бачити серед них багатьох випускників НУХТ, які зараз обіймають керівні посади та є справжніми фахівцями у спиртовій галузі.

Екскурсія розпочалася з ознайомлення викладачів із перспективами розвитку підприємства та економічними показниками роботи заводу. Після чого вони мали змогу побачити ввесь технологічний процес виробництва спирту та почути історію створення заводу, задати запитання й отримати на них вичерпні відповіді. Дегустація готової продукції підтвердила справну роботу всіх агрегатів, обладнання та пристроїв, і що саме головне, злагоджені дії фахівців. Спирт етиловий ректифікований сорту «Люкс», що відноситься до високоякісного продукту, відвантажується на провідні лікеро-горілчані заводи. Левову частку спирту забирає лікеро-горілчаний завод «Хортиця», який є сьогодні лідером продажів.

Зустрічати колектив кафедри на міні-пивоварні прийшов її власник, який зараз навчається у НУХТ за освітнім ступенем «магістр» та готує кваліфікаційну магістерську роботу за освітньою програмою «Технологія продуктів бродіння і виноробства» під керівництвом професора кафедри Віри Кошової.

На новій міні-пивоварні, яка розпочала роботу у 2014 році, варять 16 різних сортів пива з відбірної сировини, використовуючи професійне обладнання словацької фірми «Blonder Beer». Керівництво підприємства у тандемі з командою фахівців наслідує традиційні методи пивоваріння і відкрило для наших викладачів різноманіття смаків класичних стилів справжнього високоякісного крафтового пива. Ця міні-пивоварня є однією із найсучасніших в Україні, у ній втілені передові світові інновації в пивоварінні.

Керівництво університету висловлює виробничникам найкращі побажання. Ми радіємо за наших випускників і пишаємося їх здобутками!

Опублікований: 25-11-2019
Читайте також:
Зустріч гарантів із магістрантами-біотехнологами: непрості реалії нашого часу

У непростих умовах відбувалися цьогорічні зустрічі гарантів освітньо-професійних програм «Промислова біотехнологія» та «Фармацевтична біотехнологія» зі здобувачами спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» другого (магістерського) рівня навчання. Зустрічі, які планувались у очному форматі, довелося провести в онлайн-режимі. Виною цьому – ч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зустріч гарантів із магістрантами-біотехнологами: непрості реалії нашого часу 17 жовтня 2022

Профорієнтаційний листопад на кафедрі технології цукру і підготовки води

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води невпинно працюють над залученням до вступу на навчання кращих випускників шкіл. Тож із метою розповісти про майбутні перспективи навчання в Національному університеті харчових технологій вони вирушили на профорієнтаційні зустрічі до двох загальноосвітніх навчальних закладів: Гоголівської середньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Профорієнтаційний листопад на кафедрі технології цукру і підготовки води 21 листопада 2018

Підсумки навчального року підводять колективи кафедр

Кафедра мехатроніки та пакувальної техніки підвела підсумки захистів дипломних робіт здобувачів освітнього ступеню «бакалавр», що відбувалися протягом червня. Екзаменаційна комісія під керівництвом завідувача кафедри, професора Анатолія Соколенка працювала в умовах дистанційного захисту робіт у програмі Zoom. Перший досвід викладачів і студентів з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсумки навчального року підводять колективи кафедр 03 липня 2020

Відкрита лекція на кафедрі технології цукру і підготовки води

18 березня 2024 року відбулася відкрита лекція к.т.н., доцентки кафедри технології цукру і підготовки води Світлани Шульги з дисципліни «Харчові технології. Модуль 7. Технології цукру та полісахаридів» для здобувачів другого курсу спеціальності «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкрита лекція на кафедрі технології цукру і підготовки води 18 березня 2024