Н У Х Т

Експертка кафедри харчової експертизи поділилася професійними порадами у сюжеті ТРК «Київ»

31 січня 2025

Експертка кафедри харчової експертизи поділилася професійними порадами у сюжеті ТРК «Київ»

До університету завітала знімальна група ТРК «Телекомпанія «Київ», щоб розповісти своїм глядачам про вибір безпечного та якісного вершкового масла у рамках рубрики «Якісне життя». Її сюжет має на меті розповісти глядачам, на що варто звертати увагу при виборі масла.

Журналісти звернулися до експертки з технології молочних продуктів, в.о. завідувачки кафедри експертизи харчових продуктів, доцентки Оксани Вашеки, яка поділилася професійними порадами щодо вибору цього важливого у повсякденному харчуванні продукту. Вона розповіла про особливості сезонної зміни кольору вершкового масла та додавання до нього харчових барвників.

Під час зйомки було проведено двохетапний експеримент, у ході якого дослідили зразки вершкового масла на ознаки фальсифікації та порівняли його з маргарином. При першому дослідженні до розтопленого масла додавали оцтову кислоту, а в другому зразки перевірялися за допомогою люміноскопу. Результати експерименту підтвердили, що надані зразки є вершковим маслом. Оксана Вашека надала цінні поради щодо його вибору у супермаркеті. 

Глядачі та усі охочі можуть ознайомитися із сюжетом у ранковому ефірі ТРК «Київ».

Опублікований: 31-01-2025
Читайте також:
Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи долучилася до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності

27 жовтня 2023 р., у День української писемності та мови, викладачі кафедри готельно-ресторанної справи разом зі здобувачами освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» за ініціативи завідувачки кафедри Лариси Шаран долучилися до щорічного заходу – написання Всеукраїнського диктанту національної єдності, який проводиться вже 23 раз поспіл...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Спільнота кафедри готельно-ресторанної справи долучилася до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності 27 жовтня 2023

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки започаткувала нову наукову конференцію

3-4 червня 2024 року відбулася Перша міжнародна науково-практична конференція «Штучний інтелект та інформаційні технології» (AIIT-2024), присвячена сучасним науковим проблемам у сфері ІТ, штучного інтелекту, аналізу даних, робототехніки, інтернету речей, кібербезпеки тощо. Конференція була організована кафедрою інформаційних технологій, штучного і...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки започаткувала нову наукову конференцію 05 липня 2024

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року

У квітні 2020 року сайтом Освіта.ua здійснений наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складений рейтинг українських закладів вищої освіти. Результати рейтингу вищих навчальних закладів базуються на показниках бази даних Scopus, що є інструментом для від...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Університет – у ТОП-50 за показниками Scopus 2020 року 13 квітня 2020

Міжуніверситетська гостьова лекція: НУХТ – НУ «Острозька академія» – КНЕУ

8 грудня 2022р., незважаючи на екстрені відключення світла, на запрошення завідувачки кафедри фінансів НУХТ, професорки Лади Шірінян, викладачі та здобувачі Навчально-наукового інституту і управління НУХТ та освітньо-професійної програми «Управління фінансовим бізнесом» кафедри банківської справи та страхування КНЕУ, приєдналися до міжуніверситетсь...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжуніверситетська гостьова лекція: НУХТ – НУ «Острозька академія» – КНЕУ 12 грудня 2022