Н У Х Т

Екологічний тиждень на факультеті біотехнології та екологічного контролю

30 березня 2019

Екологічний тиждень на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Щорічно березень багатий на різноманітні події, які закликають до збереження довкілля. Логічно, адже природа прокидається від зими і потребує оновлення та очищення.

Зазвичай студенти факультету біотехнології та екологічного контролю не залишаються осторонь від загальносвітових і всеукраїнських акцій екологічного напряму. Тому тиждень розпочався з участі у популярному челенджі з прибирання забруднених людьми територій Trashtag Challenge. Локацією для нашого екопатруля став наближений до гуртожитків регіональний ландшафтний парк «Лиса гора». Результатом активної роботи була купа мішків зі сміттям. Студенти факультету сподіваються, що започаткована ними акція буде продовжена і передають естафету Навчально-науковому інституту економіки та управління! Тепер справа за ними!

Наприкінці тижня студенти перших курсів факультету були залучені до екобіологічного брейн-рингу, проведеного в рамках міжнародної акції «Година Землі». Захід стартував о 13.20 в студентському клубі університету. Учасників прийшли підтримати їх одногрупники, куратори і викладачі. В якості ведучих виступили представники наукового сектору студентської ради факультету Мирослав Хоньків і Костантин Цвєтков. Після історичного екскурсу в започаткування «Години Землі» хвилювання першокурсників розвіяв словами напуття заступник декана по навчальній роботі Юрій Резніченко. Він разом із заступником декана по роботі з студентами Оксаною Ничик, головою студентської ради факультету Наталією Петренко та культоргом Іриною Ковшар оцінювали учасників в їхніх дебатах, вели підрахунки балів і підтверджували справедливість виконання завдань. Перший розминочний тур закінчився надто швидко, адже студенти з самого початку показали, що готові до питань найвищої складності. Судді з ведучими високо оцінили різноманітність відповідей першокурсників, і були вражені таким багажем знань і різносторонністю вирішення серйозних екологічних проблем. Проте нудьгувати теж не приходилося, між присутніми була жива гра, з жартами, посмішками, неочікуваними результатами та рухливими конкурсами. Зокрема, найбільше сподобався «Екобіологічний крокодил». За умовами всього туру учасникам із різних команд було необхідно працювати з суперниками в парах по 2 особи, і показувати слова логічно об’єднавши які, команди вгадували різні терміни, процеси та живі організми. Кожний постарався передати найточніше і принести перемогу своїй команді, і всі справилися з цим завданням, адже за результатами цього туру очки майже зрівнялися. Після дискусії на тему використання в харчуванні ГМО, вирощування продуктів із використанням пестицидів та екопродуктів, стереотипи залишились позаду і обговорення знайшли свій відклик у спільних думках. Окрім того, були сміливці, які висловили свою відкритість до харчування продуктами з ГМО. Наступною темою в котрий раз стало обговорення негативного впливу куріння, алкоголізму та наркотиків на організм людини.

За підсумками команди групи БТ 1-3 «Овощная бригада» та групи БТ 1-2 «ЕкоДім» з однаковими результатами зайняли 3 місце, команда групи ЕК-1-4 «Nature» з невеликим відривом стала другою та команда групи БТ-1-1 «New Kiev» виборола перемогу. 

 

Опублікований: 30-03-2019
Читайте також:
Про соціальну значимість професії технолога-харчовика дізналися київські школярі

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко відвідала середню школу І-ІІІ ступенів № 245 Оболонського району міста Києва, де зустрілася та поспілкувалася з учнями випускних класів. Майбутні абітурієнти дізналися про спеціальності, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти в нашому університеті, про переваги н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про соціальну значимість професії технолога-харчовика дізналися київські школярі 14 березня 2024

Презентація освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ

23 січня доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Анастасія Чорна провела онлайн-зустріч зі здобувачами 181 спеціальності «Харчові технології» Вінницького фахового коледжу НУХТ. Викладачка запросила випускників коледжу до вступу та подальшого навчання за освітньо-професійною програмою «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Презентація освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» у Вінницькому фаховому коледжі НУХТ 23 січня 2024

Фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів оцінили рівень знань випускників Львівської філії НУХТ

У Львівській філії нашого університету відбувся захист дипломних проєктів здобувачів заочної форми навчання освітнього ступеня «Бакалавр» спеціальності 181 «Харчові технології». Екзаменаційну комісію очолила професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів університету Віра Дробот. До складу комісії увійшли також доцент кафедри ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фахівці кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів оцінили рівень знань випускників Львівської філії НУХТ 20 лютого 2020

НУХТ серед лідерів за кількістю заяв від вступників на основі повної загальної середньої освіти

Уже кілька років поспіль після завершення подання заяв вступниками до бакалаврату на основі повної загальної середньої освіти, портал Освіта.UA визначає 100 вишів України, найбільш популярних серед цієї категорії вступників. Цей своєрідний рейтинг укладається за даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що розміщує рейтингові списки вступникі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ серед лідерів за кількістю заяв від вступників на основі повної загальної середньої освіти 31 серпня 2022