Н У Х Т

Екологічний тиждень на факультеті біотехнології та екологічного контролю

30 березня 2019

Екологічний тиждень на факультеті біотехнології та екологічного контролю

Щорічно березень багатий на різноманітні події, які закликають до збереження довкілля. Логічно, адже природа прокидається від зими і потребує оновлення та очищення.

Зазвичай студенти факультету біотехнології та екологічного контролю не залишаються осторонь від загальносвітових і всеукраїнських акцій екологічного напряму. Тому тиждень розпочався з участі у популярному челенджі з прибирання забруднених людьми територій Trashtag Challenge. Локацією для нашого екопатруля став наближений до гуртожитків регіональний ландшафтний парк «Лиса гора». Результатом активної роботи була купа мішків зі сміттям. Студенти факультету сподіваються, що започаткована ними акція буде продовжена і передають естафету Навчально-науковому інституту економіки та управління! Тепер справа за ними!

Наприкінці тижня студенти перших курсів факультету були залучені до екобіологічного брейн-рингу, проведеного в рамках міжнародної акції «Година Землі». Захід стартував о 13.20 в студентському клубі університету. Учасників прийшли підтримати їх одногрупники, куратори і викладачі. В якості ведучих виступили представники наукового сектору студентської ради факультету Мирослав Хоньків і Костантин Цвєтков. Після історичного екскурсу в започаткування «Години Землі» хвилювання першокурсників розвіяв словами напуття заступник декана по навчальній роботі Юрій Резніченко. Він разом із заступником декана по роботі з студентами Оксаною Ничик, головою студентської ради факультету Наталією Петренко та культоргом Іриною Ковшар оцінювали учасників в їхніх дебатах, вели підрахунки балів і підтверджували справедливість виконання завдань. Перший розминочний тур закінчився надто швидко, адже студенти з самого початку показали, що готові до питань найвищої складності. Судді з ведучими високо оцінили різноманітність відповідей першокурсників, і були вражені таким багажем знань і різносторонністю вирішення серйозних екологічних проблем. Проте нудьгувати теж не приходилося, між присутніми була жива гра, з жартами, посмішками, неочікуваними результатами та рухливими конкурсами. Зокрема, найбільше сподобався «Екобіологічний крокодил». За умовами всього туру учасникам із різних команд було необхідно працювати з суперниками в парах по 2 особи, і показувати слова логічно об’єднавши які, команди вгадували різні терміни, процеси та живі організми. Кожний постарався передати найточніше і принести перемогу своїй команді, і всі справилися з цим завданням, адже за результатами цього туру очки майже зрівнялися. Після дискусії на тему використання в харчуванні ГМО, вирощування продуктів із використанням пестицидів та екопродуктів, стереотипи залишились позаду і обговорення знайшли свій відклик у спільних думках. Окрім того, були сміливці, які висловили свою відкритість до харчування продуктами з ГМО. Наступною темою в котрий раз стало обговорення негативного впливу куріння, алкоголізму та наркотиків на організм людини.

За підсумками команди групи БТ 1-3 «Овощная бригада» та групи БТ 1-2 «ЕкоДім» з однаковими результатами зайняли 3 місце, команда групи ЕК-1-4 «Nature» з невеликим відривом стала другою та команда групи БТ-1-1 «New Kiev» виборола перемогу. 

 

Опублікований: 30-03-2019
Читайте також:
Щодо сучасних трендів, інновацій та стратегічного партнерства у бізнес-освіті подискутували наші викладачки

Викладачки Навчально-наукового інституту економіки і управління долучилися до роботи VІII міжнародного бізнес-форуму «Наука – Бізнес – Освіта: стратегічне партнерство», що відбувся 25 листопада в онлайн-режимі у Київському національному економічному університеті імені Вадима Гетьмана. Форум був присвячений актуальним питанням взаємодії бізнесу та у...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щодо сучасних трендів, інновацій та стратегічного партнерства у бізнес-освіті подискутували наші викладачки 26 листопада 2020

Підтримання імунітету завдяки правильному харчуванню – майстер-клас від Міжнародного інституту інтегративної нутриціології

18 і 19 січня викладачі та магістранти кафедри технології оздоровчих продуктів мали нагоду долучитися до майстер-класу «Нутрикухня імунітету», проведеного у онлайн-форматі фахівцями Міжнародного інституту інтегративної нутриціології. Основне завдання майстер-класу організатори сформулювали так: «Розкриваємо секрети та вміння керувати своїм здоров’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підтримання імунітету завдяки правильному харчуванню – майстер-клас від Міжнародного інституту інтегративної нутриціології 21 січня 2022

Пристосуватися до нової реальності сьогодення допомагають наші психологи

Незважаючи на всі прогнози аналітиків, ніхто не знає, коли і як закінчиться війна. Фактично всі ми опинилися в новій, абсолютно нестабільній реальності. І нам потрібно якось навчитися в ній жити і функціонувати, навчатися та працювати, допомагати та підтримувати своїх рідних та близьких, не забувати про дружбу. Практична психологиня Вінницького фа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пристосуватися до нової реальності сьогодення допомагають наші психологи 27 липня 2022

У дії систему якості НАССР у провідному закладі швидкого харчування побачили студенти-експерти

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Шульга та Анастасія Чорна разом із студентами спеціальності «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» відвідали один із столичних закладів швидкого харчування «МакДональдз», що знаходиться на вул. Гетьмана, 1-А. Обмеженість виробничих приміщень закладу не дозволяє проводити екскур...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У дії систему якості НАССР у провідному закладі швидкого харчування побачили студенти-експерти 25 березня 2019