Кафедра готельно-ресторанної справи у цей непростий для нашої країни час продовжує співпрацю зі стейкхолдерами індустрії гостинності Болгарії щодо організації закордонної практики здобувачів вищої освіти бакалаврського рівня.
Студенти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» приступили до проходження виробничої практики у кращих готельних підприємствах морського узбережжя Болгарії.
Практична підготовка є обов’язковою компонентою освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти для підготовки фахівців із готельно-ресторанної справи.
Головним завданням виробничої практики для здобувачів другого року навчання є практична діяльність у закладах ресторанного господарства підприємств гостинності, під час якої вони ознайомлюються зі структурою підприємств, організацією послуг харчування, виробничих і сервісних процесів, а також функціональними обов’язками працівників.
Це дозволить нашим студентам закріпити та поглибити теоретичні знання з організації та технології обслуговування в засобах розміщення, ознайомитися зі сучасним обладнанням, методами та формами здійснення технологічних процесів, опанувати практичні професійні вміння та навички, бути готовими до самостійної професійної діяльності в умовах конкурентного ринкового середовища.
Закордонна практика дозволяє набути hard і soft skills, які сприятимуть успішному працевлаштуванню випускників як у вітчизняних, так і міжнародних підприємствах гостинності.
Міжнародна практика – це ще й можливість для майбутніх бакалаврів з готельно-ресторанної справи поєднати закріплення теоретичних знань і набуття практичних навиків у сучасних готельних підприємствах із удосконаленням професійної іншомовної компетентності, вивченням туристичних дестинацій і атракцій Республіки Болгарія, знайомством із культурою цієї країни, нетворкінгом із фахівцями-практиками тощо.
Організацію закордонної практики на кафедрі готельно-ресторанної справи здійснюють відповідальна від кафедри, доцентка Олена Шидловська і гарантка освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» бакалаврського рівня, в.о. деканки факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка Віта Цирульнікова.
Колектив кафедри готельно-ресторанної справи висловлює подяку компанії ЕООД «ТУРАЛ С» під керівництвом Гешо Любенова за багаторічну співпрацю і цінну підтримку викладацького і студентського колективу у цей непростий час збройної агресії рф проти України.