Н У Х Т

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

30 листопада 2018

Доцент  кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

Доценту  кафедри гуманітарних дисциплін Оксані Силці, яка нещодавно захистила докторську дисертацію, присуджена Обласна краєзнавча премія імені Михайла Максимовича за видання «Бандури пісня недоспівана… або суспільний виклик Михайла Злобинця».

Вступне слово до видання належить професорові Надії Левицькій. Спільно із науковцем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ларисою Синявською Оксана Силка реалізувала унікальне краєзнавче дослідження на основі ретельного опрацювання значного масиву архівних документів, більшість із яких вперше введені до наукового обігу. У книзі на основі спогадів та інших джерел  висвітлений життєвий шлях активного культурно-освітнього та громадського діяча доби Української революції 1917-1921 рр. Михайла Злобинця (літературний псевдонім – Домонтович). Михайло Злочинець – відомий педагог, письменник, кобзар Золотоші, очільник товариства «Просвіта», засновник газет «Вільне слово» і «Вісті «Просвіти», який зробив вагомий вклад в історію та культуру рідного краю, був незаконно репресований і помер на засланні в 1937 р.

Нагадаємо, що Краєзнавча премія імені Михайла Максимовича – це черкаська обласна краєзнавча іменна премія на відзначення досягнень у галузі вивчення та популяризації історії й культури Черкащини. Вона є нагородою подвижникам краєзнавчого руху. Тому цілком закономірно, що кожного року до дня народження вченого кращі з дослідників Черкащини відзначаються цією премією.

Вітаємо Оксану Силку та бажаємо їй творчого натхнення й нових здобутків на історичній та краєзнавчій ниві!

Опублікований: 30-11-2018
Читайте також:
Відкриту лекцію онлайн прочитала доцент кафедри технології цукру і підготовки води

Долаючи карантин і не зупиняючи навчальний процес, кафедра технології цукру і підготовки води йде у ногу зі сучасними технологіями та тестує нові інформаційні рішення для залучення великої кількості студентів до лекцій у реальному часі. 28 травня 2020 р. за допомогою сервісу відеоконференцій ZOOM доцент кафедри Наталія Романченко прочитала відкрит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відкриту лекцію онлайн прочитала доцент кафедри технології цукру і підготовки води 01 червня 2020

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія»

2 лютого 2024 року відбулася онлайн-зустріч розширеної робочої групи освітньо-професійної програми (ОПП) «Промислова та фармацевтична біотехнологія» підготовки здобувачів освітнього ступеня «магістр» спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», у якій взяли участь викладачі, задіяні у створенні та реалізації програми – д.т.н., професор Віктор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стратегії розвитку та вдосконалення: обговорення результатів локального моніторингу освітньої програми «Промислова та фармацевтична біотехнологія» 07 лютого 2024

Гаранти освітніх програм готуються до акредитацій

Гаранти цілої низки освітніх програм усіх рівнів вищої освіти разом із випусковими кафедрами готуються до акредитації у 2020-2021 навчальному році. У цьому суттєву допомогу їм надають фахівці Центру моніторингу якості і координації освітньої діяльності університету. Зокрема, директор Центру Ігор Житнецький презентував новий підхід до реалізації ст...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Гаранти освітніх програм готуються до акредитацій 11 серпня 2020

Високим рівнем досліджень, актуальністю і практичною цінністю вирізняються роботи магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів здобувачі денної форми навчання, що навчалися за освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів», захистили кваліфікаційні магістерські роботи. Роботу Екзаменаційної комісії очолив голова  Об’єднання «Укрхлібпром»  Олександр Васи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Високим рівнем досліджень, актуальністю і практичною цінністю вирізняються роботи магістрантів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 22 лютого 2021