Н У Х Т

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

30 листопада 2018

Доцент  кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

Доценту  кафедри гуманітарних дисциплін Оксані Силці, яка нещодавно захистила докторську дисертацію, присуджена Обласна краєзнавча премія імені Михайла Максимовича за видання «Бандури пісня недоспівана… або суспільний виклик Михайла Злобинця».

Вступне слово до видання належить професорові Надії Левицькій. Спільно із науковцем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ларисою Синявською Оксана Силка реалізувала унікальне краєзнавче дослідження на основі ретельного опрацювання значного масиву архівних документів, більшість із яких вперше введені до наукового обігу. У книзі на основі спогадів та інших джерел  висвітлений життєвий шлях активного культурно-освітнього та громадського діяча доби Української революції 1917-1921 рр. Михайла Злобинця (літературний псевдонім – Домонтович). Михайло Злочинець – відомий педагог, письменник, кобзар Золотоші, очільник товариства «Просвіта», засновник газет «Вільне слово» і «Вісті «Просвіти», який зробив вагомий вклад в історію та культуру рідного краю, був незаконно репресований і помер на засланні в 1937 р.

Нагадаємо, що Краєзнавча премія імені Михайла Максимовича – це черкаська обласна краєзнавча іменна премія на відзначення досягнень у галузі вивчення та популяризації історії й культури Черкащини. Вона є нагородою подвижникам краєзнавчого руху. Тому цілком закономірно, що кожного року до дня народження вченого кращі з дослідників Черкащини відзначаються цією премією.

Вітаємо Оксану Силку та бажаємо їй творчого натхнення й нових здобутків на історичній та краєзнавчій ниві!

Опублікований: 30-11-2018
Читайте також:
Перемоги та відзнаки студентів на наукових конференціях підсумували на кафедрі біотехнології і мікробіології

На кафедрі біотехнології і мікробіології продовжують підводити підсумки роботи за 2019 рік. Протягом року студенти та аспіранти кафедри брали активну участь у конференціях і наукових школах. Магістранти Наталія Петренко та Оксана Боднар здобули безцінний практичний досвід у літній науковій школі «CREATIVE SPARK», яка була організована ПрАТ «Компан...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перемоги та відзнаки студентів на наукових конференціях підсумували на кафедрі біотехнології і мікробіології 23 січня 2020

Фініш-2022 – на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки завершилися захисти кваліфікаційних робіт

15 червня 2022 року на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки відбувся другий і завершальний захист дипломних проєктів здобувачів освітнього ступеню «бакалавр» спеціальності 131 «Прикладна механіка», освітньо-професійної програми «Прикладна механіка». Кваліфікаційні роботи захищались у відкритому публічному форматі відеоконференції із відеозап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фініш-2022 – на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки завершилися захисти кваліфікаційних робіт 16 червня 2022

Актуальні питання цифрових трансформацій в усіх сферах суспільного життя – у центрі уваги наших викладачів

Доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анна Грищенко взяла участь в онлайн-форумі «Цифрові трансформації в освіті, бізнесі, ІТ та культурі». Захід відбувся з метою підтримки європейської ініціативи Digital Week  за ініціативи освітньої платформи «4 People» та ВГО «УАФІТ». Спікерами виступили провідні експерти у сфері ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальні питання цифрових трансформацій в усіх сферах суспільного життя – у центрі уваги наших викладачів 02 квітня 2021

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

20 березня 2018 року відбувся неймовірний майстер-клас від шеф-кухаря спеціалізованого ресторану «КазаН ДиваН» Володимира Єманова з елементами молекулярної гастрономії для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. Магістранти кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції спеціальності 181 «Харчові технології» (спе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експериментальна і креативна кухня від професіонала для студентів факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 22 березня 2018