Н У Х Т

Доцент кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

30 листопада 2018

Доцент  кафедри гуманітарних дисциплін нагороджена Обласною краєзнавчою премією імені Михайла Максимовича

Доценту  кафедри гуманітарних дисциплін Оксані Силці, яка нещодавно захистила докторську дисертацію, присуджена Обласна краєзнавча премія імені Михайла Максимовича за видання «Бандури пісня недоспівана… або суспільний виклик Михайла Злобинця».

Вступне слово до видання належить професорові Надії Левицькій. Спільно із науковцем Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ларисою Синявською Оксана Силка реалізувала унікальне краєзнавче дослідження на основі ретельного опрацювання значного масиву архівних документів, більшість із яких вперше введені до наукового обігу. У книзі на основі спогадів та інших джерел  висвітлений життєвий шлях активного культурно-освітнього та громадського діяча доби Української революції 1917-1921 рр. Михайла Злобинця (літературний псевдонім – Домонтович). Михайло Злочинець – відомий педагог, письменник, кобзар Золотоші, очільник товариства «Просвіта», засновник газет «Вільне слово» і «Вісті «Просвіти», який зробив вагомий вклад в історію та культуру рідного краю, був незаконно репресований і помер на засланні в 1937 р.

Нагадаємо, що Краєзнавча премія імені Михайла Максимовича – це черкаська обласна краєзнавча іменна премія на відзначення досягнень у галузі вивчення та популяризації історії й культури Черкащини. Вона є нагородою подвижникам краєзнавчого руху. Тому цілком закономірно, що кожного року до дня народження вченого кращі з дослідників Черкащини відзначаються цією премією.

Вітаємо Оксану Силку та бажаємо їй творчого натхнення й нових здобутків на історичній та краєзнавчій ниві!

Опублікований: 30-11-2018
Читайте також:
Пивний воркшоп з дегустацією від фахівця-практика – здобувачам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

З базовими стилями пива познайомилися здобувачі третього курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» в межах навчальної дисципліни «Барна справа та організація роботи сомельє», провівши дегустацію найбільш типових представників – Porters, Pilsner, Pale Ale, Stouts, Wheat Ales, IPA, Schwarzbier. На запрошення лекторки дисципліни, доцентки Ольг...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пивний воркшоп з дегустацією від фахівця-практика – здобувачам спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 28 листопада 2023

Науковці кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів долучилися до обговорення стану олійно-жирової галузі України

В одинадцяте 30-31 травня провідні виробничники та гравці ринку олійно-жирової галузі зібралися на  Міжнародну конференцію «Олійно-жирова галузь: технології і ринок», яку організовує інформаційне агентство «Експерт Агро». З оглядом розвитку олійно-жирової галузі виступив генеральний директор асоціації «Укроліяпром» Степан Капшук. Стан і перспектив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри технології жирів і парфумерно-косметичних продуктів долучилися до обговорення стану олійно-жирової галузі України 01 червня 2018

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Дослідження якості і безпечності утворення акриламіду в формованих картопляних чіпсах збагачених харчовими волокнами» аспірантки Аліни Ковтун. Науковий керівник – завідувач кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Володимир Ковбаса Чіпси – по...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбувся науковий семінар аспіранта кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 13 червня 2018

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці

Для того, щоб дати поштовх в успішне майбутнє молодим спеціалістам спеціальності «Організація виробництва» 26 січня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся захід, спрямований на успішне працевлаштування випускників. Були запрошені роботодавці, які зацікавлені у висококваліфікованих співробітниках – ТОВ «Бас Агро», Creditexpress Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці 26 січня 2018