Н У Х Т

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу

05 листопада 2021

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу

5 листопада 2021 р. кафедра туристичного та готельного бізнесу взяла участь у Всеукраїнській конференції «Засади науково-практичного супроводу захисту гастрономічної спадщини України як складової НКС».

Захід об’єднав колег із різних закладів вищої освіти для обговорення шляхів інтеграції в навчальні програми ЗВО уніфікованої (відповідно до європейських стандартів) методики ідентифікації, опису, визначення, обліку та валоризації традиційних харчових продуктів і напоїв.

На конференції наголошувалося на необхідності сприяння створенню моделі міжсекторальної взаємодії ЗВО, громадських організацій, органів самоврядування та бізнесу, спрямованої на захист і валоризацію гастрономічної спадщини; започаткування мережевої співпраці ЗВО та розроблення програми дій із поширення знань щодо захисту гастрономічної спадщини, як елемента НКС, у процес підготовки фахівців із культури, туризму, харчових технологій, регіонального розвитку та інших напрямків; сприяння реалізації просвітницьких ініціатив для широкої громадськості (з фокусом на ОТГ).

На особливу увагу заслуговують доповіді: «Мультидисциплінарна команда як запорука успіху в реалізації проєктів, що стосуються гастрономічних елементів нематеріальної культурної спадщини»; «Їжа як елемент культурної традиції та складова етнічної самосвідомості»; «Етнічна їжа українців, перші національні бази даних їжі» і проєкт «Віртуальний музей «Вітрина Закарпаття»; «Засади сенсорного аналізу для дослідження традиційних продуктів та напоїв»; «Бази даних і знань елементів гастрономічної спадщини»; «Про елемент НКС поданий на внесення до національного переліку «Лек вар»; «Традиційні продукти і напої як об’єкти туристичного тяжіння»; «Моделі практичного застосування гастрономічної спадщини як ресурсу»; «Принципи інклюзивності у створенні продуктів-проєктів».

Участь у таких спеціалізованих наукових заходах сприяє розвитку професійних компетентностей викладачів кафедри та відкриває нові можливості для співпраці з експертами галузі.

Опублікований: 05-11-2021
Читайте також:
З органічним законодавством ЄС ознайомилися доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Наталія Фалендиш, Анна Грищенко та Анастасія Шевченко взяли участь в онлайн-тренінгу «Органічний модуль (ЕU)», присвяченому органічному законодавству ЄС2018/848. Тема тренінгу – «Органічне законодавство ЄС 2018/848». Тренінг організований Міністерством аграрної політики та продово...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З органічним законодавством ЄС ознайомилися доцентки кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 червня 2023

Soft Skills для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування» від шведського економіста

Здобувачі освітнього ступеня «Бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Технології харчування», разом із викладачами кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції прослухали онлайн-лекцію «Нові організаційні форми та безтілесне керівництво», яку прочитав всесвітньо відомий шведський економіст, письменник, автор «Funky Bus...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Soft Skills для бакалаврів освітньої програми «Технології харчування» від шведського економіста 13 листопада 2023

Здорове харчування та фізична рекреація

Під патронатом ректора Олександра Шевченка, голови київської міської організації Науково-технічного товариства харчової промисловості України, керівника проєкту конференції «Здорове харчування від дитинства до довголіття: комплексний підхід» Юрія Задніпряного, міжнародної громадської організації «Хартфулнес Інститут» та за ініціативи кафедри технол...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здорове харчування та фізична рекреація 09 липня 2025

Здобувачі-біотехнологи представили результати своїх досліджень на ХІІ конференції АТ «Фармак»

Щороку здобувачі-біотехнологи беруть участь у конференції молодих науковців «Наука та сучасне фармацевтичне виробництво», яку організовує АТ «Фармак». І минулий рік не став виключенням, адже цей захід, що відбувся наприкінці 2024-го вже вдванадцяте, є важливим майданчиком для презентації інноваційних ідей і досліджень, які мають потенціал змінити м...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-біотехнологи представили результати своїх досліджень на ХІІ конференції АТ «Фармак» 10 січня 2025