Н У Х Т

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу

05 листопада 2021

До захисту гастрономічної спадщини України долучаються науковці кафедри туристичного та готельного бізнесу

5 листопада 2021 р. кафедра туристичного та готельного бізнесу взяла участь у Всеукраїнській конференції «Засади науково-практичного супроводу захисту гастрономічної спадщини України як складової НКС».

Захід об’єднав колег із різних закладів вищої освіти для обговорення шляхів інтеграції в навчальні програми ЗВО уніфікованої (відповідно до європейських стандартів) методики ідентифікації, опису, визначення, обліку та валоризації традиційних харчових продуктів і напоїв.

На конференції наголошувалося на необхідності сприяння створенню моделі міжсекторальної взаємодії ЗВО, громадських організацій, органів самоврядування та бізнесу, спрямованої на захист і валоризацію гастрономічної спадщини; започаткування мережевої співпраці ЗВО та розроблення програми дій із поширення знань щодо захисту гастрономічної спадщини, як елемента НКС, у процес підготовки фахівців із культури, туризму, харчових технологій, регіонального розвитку та інших напрямків; сприяння реалізації просвітницьких ініціатив для широкої громадськості (з фокусом на ОТГ).

На особливу увагу заслуговують доповіді: «Мультидисциплінарна команда як запорука успіху в реалізації проєктів, що стосуються гастрономічних елементів нематеріальної культурної спадщини»; «Їжа як елемент культурної традиції та складова етнічної самосвідомості»; «Етнічна їжа українців, перші національні бази даних їжі» і проєкт «Віртуальний музей «Вітрина Закарпаття»; «Засади сенсорного аналізу для дослідження традиційних продуктів та напоїв»; «Бази даних і знань елементів гастрономічної спадщини»; «Про елемент НКС поданий на внесення до національного переліку «Лек вар»; «Традиційні продукти і напої як об’єкти туристичного тяжіння»; «Моделі практичного застосування гастрономічної спадщини як ресурсу»; «Принципи інклюзивності у створенні продуктів-проєктів».

Участь у таких спеціалізованих наукових заходах сприяє розвитку професійних компетентностей викладачів кафедри та відкриває нові можливості для співпраці з експертами галузі.

Опублікований: 05-11-2021
Читайте також:
Виступати онлайн вчилися четвертокурсники-біотехнологи

Своїми лайфхаками з ефективної підготовки до онлайн-виступу зі здобувачами-біотехнологами четвертого курсу поділилася менеджерка з навчання та розвитку персоналу корпоративного університету «Артеріум» Ольга Назарук. Від спікерки вони дізналися про основні етапи ефективної підготовки: презентуєте ви в офлайні чи онлайні виступ, його потрібно підгот...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виступати онлайн вчилися четвертокурсники-біотехнологи 06 грудня 2021

Мотиваційна профорієнтаційна зустріч на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу

Триває профорієнтаційна кампанія факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу. 6 листопада адміністрація факультету та колективи випускових кафедр гостинно зустрічали в онлайні учнів шкіл і студентів коледжів зі всієї України, щоб відповісти ствердно на питання: чи варто здобути вищу освіту для успішного працевлаштування в індустрії го...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мотиваційна профорієнтаційна зустріч на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 08 листопада 2021

Акредитація спеціальності

22 січня 2018 року у Вінницькому коледжі НУХТ відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України №028-А від 10.01.2018 р. «Про проведення акредитаційної експертизи» розпочала роботу експертна комісія Міністерства освіти і науки України у складі: голови комісії – декана факультету харчових технологій та управління якістю продукції аграрно-пром...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Акредитація спеціальності 23 січня 2018

Вступ до аспірантури: алгоритм дій вступників

Незабаром розпочнеться вступна кампанія до аспірантури. Цьогоріч вступ до аспірантури уперше відбуватиметься онлайн із поданням заяв через електронні кабінети. Алгоритм дій вступників: - зареєструйте (у кого ще не зареєстрований) е-кабінет на сайті https://vstup.edbo.gov.ua/ - з 3 вересня до 17:00 8 вересня зареєструйте заяви на вступні випробув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступ до аспірантури: алгоритм дій вступників 25 серпня 2025