Н У Х Т

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач

04 серпня 2020

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач

28-30 липня 2020 року доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І Вікторія Романенко взяла участь у зустрічі представників закладів освіти та роботодавців, а також експертів з питання адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні, організованій  представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в партнерстві із Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.

Основна увага була приділена обміну досвідом з питань реалізації пілотного проєкту, виявленим проблемам, а також напрацюванню висновків до звіту про перший рік впровадження дуальної форми здобуття освіти та відповідних рекомендацій стейкхолдерам.

Нагадаємо, що починаючи з 2014 року у співпраці із Міністерством освіти і науки України, Українською асоціацією маркетингу та представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта реалізується проєкт із популяризації, адаптації та впровадження дуальної форми здобуття освіти. Партнерами проєкту стали  Федерація металургів та Федерація роботодавців України, Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти та широке коло роботодавців й закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Основними досягненнями проєкту є розроблення та прийняття Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти (схвалена Кабінетом Міністрів України 19 вересня 2018 р.) і сприяння виконанню плану з її реалізації. У 2019 році стартував масштабний експеримент щодо впровадження дуальної форми здобуття освіти у 44 навчальних закладах фахової передвищої та вищої освіти.

Успішний досвід упровадження дуальної освіти вже має і наш університет. Укладені кілька тристоронніх договорів між здобувачами вищої освіти, НУХТ і підприємствами харчової промисловості, за якими студенти навчаються одночасно і в університеті, і на підприємствах. Зокрема, на кафедрі технології молока і молочних продуктів уже другий рік успішно продовжується практика запровадження елементів дуальної форми здобуття освіти. У 2019-2020 навчальному році тристоронній договір щодо підготовки фахівця освітнього ступеню «магістр» за дуальною формою здобуття освіти укладений між НУХТ, ТОВ «Кременецьке молоко» та студентом 1 курсу магістратури Дмитром Дворецьким. І навіть введення загальнодержавного карантину не завадило Дмитрові успішно і своєчасно виконувати програму стажування та індивідуальний графік навчання. На підприємстві він стажується на посаді інженера з якості та своєчасно, а іноді зі значним випередженням індивідуального графіку навчання, складає усі поточні модульні заходи.

Подібна практика засвідчила свою якість і зручність, тож досвід і рекомендації, отримані нашим викладачем під час зустрічі, стануть у нагоді при подальшому розвиткові дуальної освіти в університеті.

 

Опублікований: 04-08-2020
Читайте також:
Вшанування пам’яті жертв Голодомору у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ

85 років тому керівництво Радянського Союзу вчинило найтяжчий міжнародний злочин проти української нації – геноцид. Довгий час українцям, які вижили, було заборонено говорити про Голодомор, вшановувати пам'ять своїх близьких і рідних, навіть згадувати їх імена. Але правда і пам'ять про Голодомор завжди жила в їхніх серцях і житиме в серцях наступни...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вшанування пам’яті жертв Голодомору у Кам’янець-Подільському коледжі харчової промисловості НУХТ 23 листопада 2018

Нове засідання English Speaking club з гостем зі США відбулося онлайн

У непростий час пандемії та карантину викладач кафедри ділової іноземної мови і міжнародної комунікації Наталія Божок разом зі спеціальним гостем Stuart Snuggs провели у онлайн-режимі чергове засідання English Speaking club. Його тема – «E-learning». З метою підтримки молоді, зустріч розпочалася із мотиваційної промови Stuart Snuggs і Наталії Божо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нове засідання English Speaking club з гостем зі США відбулося онлайн 21 квітня 2020

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування

21 червня успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології томатних соусів із додаванням пасти із насіння томатів» на здобуття наукового ступеня кандидата технічних наук за спеціальністю 05.18.13 – технологія консервованих і охолоджених харчових продуктів старший викладач кафедри технології консервування Ольга Бендерська. Науковий керівник – ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішне сходження до вершин наукового Олімпу молодого науковця кафедри технології консервування 21 червня 2019

Про фахову передвищу освіту йшлося на регіональній нараді в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

14 лютого в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ відбулася Регіональна нарада «Обговорення проекту Закону України «Про фахову передвищу освіту». У нараді взяли участь понад 60 представників фахової передвищої освіти, а також в.о.  директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України Світлана Кретович С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про фахову передвищу освіту йшлося на регіональній нараді в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 15 лютого 2019