Н У Х Т

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач

04 серпня 2020

До обміну досвідом щодо адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні долучилася наш викладач

28-30 липня 2020 року доцент кафедри вищої математики ім. проф. Можара В.І Вікторія Романенко взяла участь у зустрічі представників закладів освіти та роботодавців, а також експертів з питання адаптації дуальної форми здобуття освіти в Україні, організованій  представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта в партнерстві із Науково-методичним центром вищої та фахової передвищої освіти.

Основна увага була приділена обміну досвідом з питань реалізації пілотного проєкту, виявленим проблемам, а також напрацюванню висновків до звіту про перший рік впровадження дуальної форми здобуття освіти та відповідних рекомендацій стейкхолдерам.

Нагадаємо, що починаючи з 2014 року у співпраці із Міністерством освіти і науки України, Українською асоціацією маркетингу та представництвом Фонду ім. Фрідріха Еберта реалізується проєкт із популяризації, адаптації та впровадження дуальної форми здобуття освіти. Партнерами проєкту стали  Федерація металургів та Федерація роботодавців України, Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти та широке коло роботодавців й закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Основними досягненнями проєкту є розроблення та прийняття Концепції підготовки фахівців за дуальною формою здобуття освіти (схвалена Кабінетом Міністрів України 19 вересня 2018 р.) і сприяння виконанню плану з її реалізації. У 2019 році стартував масштабний експеримент щодо впровадження дуальної форми здобуття освіти у 44 навчальних закладах фахової передвищої та вищої освіти.

Успішний досвід упровадження дуальної освіти вже має і наш університет. Укладені кілька тристоронніх договорів між здобувачами вищої освіти, НУХТ і підприємствами харчової промисловості, за якими студенти навчаються одночасно і в університеті, і на підприємствах. Зокрема, на кафедрі технології молока і молочних продуктів уже другий рік успішно продовжується практика запровадження елементів дуальної форми здобуття освіти. У 2019-2020 навчальному році тристоронній договір щодо підготовки фахівця освітнього ступеню «магістр» за дуальною формою здобуття освіти укладений між НУХТ, ТОВ «Кременецьке молоко» та студентом 1 курсу магістратури Дмитром Дворецьким. І навіть введення загальнодержавного карантину не завадило Дмитрові успішно і своєчасно виконувати програму стажування та індивідуальний графік навчання. На підприємстві він стажується на посаді інженера з якості та своєчасно, а іноді зі значним випередженням індивідуального графіку навчання, складає усі поточні модульні заходи.

Подібна практика засвідчила свою якість і зручність, тож досвід і рекомендації, отримані нашим викладачем під час зустрічі, стануть у нагоді при подальшому розвиткові дуальної освіти в університеті.

 

Опублікований: 04-08-2020
Читайте також:
Понад 60 тис вступників отримали рекомендації на бюджет

Із 16-ї години в електронних кабінетах з'являються рекомендації на бюджет – загалом їх отримали 60 354 вступники на бакалавра (магістра медичного, ветеринарного та фармацевтичного спрямування). Розподіл місць відбувся сьогодні, 26 липня 2019 року, за алгоритмом адресного розміщення державного та регіонального замовлення. У тих вступників, що отрим...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Понад 60 тис вступників отримали рекомендації на бюджет 26 липня 2019

БХФЗ відкриває таємниці фармацевтичної галузі здобувачам молодших курсів

Здобувачі-біотехнологи I-II курсів відвідали ПАТ НВЦ «Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод», колектив якого гостинно прийняв їх і провів ознайомчо-навчальну екскурсію. Борщагівський хіміко-фармацевтичний завод відомий своїми високотехнологічними виробничими потужностями та сучасними технологіями виробництва медичних препаратів. Відвідування с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

БХФЗ відкриває таємниці фармацевтичної галузі здобувачам молодших курсів 01 травня 2023

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці

Яку спеціальність обрати? – актуальне питання для одинадцятикласників. Саме на нього намагалися дати відповідь учням 11-го класу школи №25 Шевченківського району м. Києва наші фахівці. У супроводі класного керівника старшокласники відвідали наш університет і отримали можливість ознайомитись із освітньою роботою провідних випускових кафедр. На кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На актуальні питання одинадцятикласників дали відповіді наші фахівці 24 грудня 2019

Точний удар Віталія Дзюби приносить чергову перемогу збірній НУХТ

18 грудня на паркеті спортивного комплексу нашого університету наша команда приймала колектив «Будівельник». Гра відбувалась у рамках шостого туру Вищої ліги м. Києва з футзалу серед студентських команд ЗВО. У матчі другої та п’ятої команд Вищої ліги, як правило, інтрига триває не дуже довго, і вже з рахунку першого тайму можна зробити припущення ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Точний удар Віталія Дзюби приносить чергову перемогу збірній НУХТ 20 грудня 2018