Н У Х Т

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

09 грудня 2022

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

Нещодавно у здобувачів магістратури за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум») Крістіною Яцимірською. Тема зустрічі стосувалася дизайну презентації. Здобувачам важливо уміти правильно її створювати, оскільки презентація є невідʼємною частиною захисту курсових і дипломних робіт.

Фахівчиня поділилася досвідом професійного створення презентацій та формулою для її успішної розроблення, яка має такі складові: зовнішній вигляд (все, що ми представляємо, має мати гарний вигляд, аби на продукт звернули увагу); функціональність (не варто наводити на слайді зайвої інформації, лише головну); доступність (чим простіший виклад матеріалу, тим краще він сприймається слухачами).

Для того, аби було простіше зробити презентацію, потрібно попередньо написати для себе невеличкий сценарій. Тобто, прописати ту інформацію, яка обов'язково має бути наведена у презентації. На етапі сценарію ми визначаємо, що хочемо сказати, кому і з якою метою.

Стосовно стилю презентацій спікерка продемонструвала деякі з прикладів і пояснила, які кольори та шрифти краще поєднуються. Також дала пораду з метою заміни тексту використовувати різні іконки (лінійні або плоскі).

Також поговорили про візуальний контент – магістранти дізналися, що це вся візуальна інформація, яка супроводжує текст: фотографії, малюнки, схеми, відеоролики, графічний дизайн тощо. Саме вдало обраний візуальний контент збільшує глибину перегляду у 1000 разів.

Стосовно таблиць і діаграм було зазначено, що не потрібно робити їх однотипними та монохромними. Варто виділяти іншим кольором саме ту частину інформації, яку бажаєте представити, яка є головною в даній таблиці або діаграмі, це одразу привертає увагу глядачів.

Насамкінець Крістіна Яцимірська надала досить великий перелік сайтів, де можна знайти необхідні матеріали для створення презентацій. Саме за допомогою цих інструментів можна створити гарну та лаконічну презентацію. Також доповідачка продемонструвала цікавий лайфхак, як саме можна змінити фон під певний стікер чи картинку.

Здобувачі освіти подякували Крістіні Яцимірській за цікаву та корисну для них інформацію, адже створення доступної та цікавої презентації є необхідною навичкою для кожного з них. Бо саме від того, як вони подаватимуть інформацію на слайдах, буде залежати успіх їх ідеї. 

Опублікований: 09-12-2022
Читайте також:
Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини

Колектив кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ на чолі із завідувачем кафедри Анатолієм Куцом відвідав передові підприємства харчової промисловості – приватну міні-пивоварню «Волинський Бровар» і Державне підприємство «Зірненський спиртовий завод».  Спочатку викладачі відвідал...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обмін досвідом на передових підприємствах Рівненщини 25 листопада 2019

Особливості організації технологічного процесу у закладах ресторанного господарства від фахівчині-практика

10 листопада 2022 року для здобувачів освіти ІІ курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» в межах вивчення дисципліни «Технологія продукції ресторанного господарства» відбувся гостьовий лекторій «Побудова технологічного процесу в ресторані» від фахівчині з розвитку персоналу мережі закладів ресторанного господарства «Євразія» Ольги Зілін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Особливості організації технологічного процесу у закладах ресторанного господарства від фахівчині-практика 11 листопада 2022

Експертка кафедри харчової експертизи поділилася професійними порадами у сюжеті ТРК «Київ»

До університету завітала знімальна група ТРК «Телекомпанія «Київ», щоб розповісти своїм глядачам про вибір безпечного та якісного вершкового масла у рамках рубрики «Якісне життя». Її сюжет має на меті розповісти глядачам, на що варто звертати увагу при виборі масла. Журналісти звернулися до експертки з технології молочних продуктів, в.о. завідувач...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експертка кафедри харчової експертизи поділилася професійними порадами у сюжеті ТРК «Київ» 31 січня 2025

Квітковий, смачний, солодкий, інноваційний: про різні типи маркетингу від здобувачів освіти НУХТ

Нещодавно відбулося перше засідання студентського наукового гуртка кафедри маркетингу «Інтелектуал» 2025 року. Тема «Маркетинг в сферах діяльності» стала справжнім спалахом весняного натхнення для наших здобувачів. Майбутні маркетологи обмінялися корисним маркетинговим досвідом: солодка маркетингова концепція та казкова Disney-атмосфера бренду «St...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Квітковий, смачний, солодкий, інноваційний: про різні типи маркетингу від здобувачів освіти НУХТ 06 березня 2025