Н У Х Т

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

09 грудня 2022

Дизайн презентації – поради здобувачам освіти від професіонала

Нещодавно у здобувачів магістратури за спеціальністю 162 «Біотехнології та біоінженерія» відбулася зустріч із менеджеркою з розвитку персоналу ТОВ «Триглав Інтернешнл» (партнер корпорації «Артеріум») Крістіною Яцимірською. Тема зустрічі стосувалася дизайну презентації. Здобувачам важливо уміти правильно її створювати, оскільки презентація є невідʼємною частиною захисту курсових і дипломних робіт.

Фахівчиня поділилася досвідом професійного створення презентацій та формулою для її успішної розроблення, яка має такі складові: зовнішній вигляд (все, що ми представляємо, має мати гарний вигляд, аби на продукт звернули увагу); функціональність (не варто наводити на слайді зайвої інформації, лише головну); доступність (чим простіший виклад матеріалу, тим краще він сприймається слухачами).

Для того, аби було простіше зробити презентацію, потрібно попередньо написати для себе невеличкий сценарій. Тобто, прописати ту інформацію, яка обов'язково має бути наведена у презентації. На етапі сценарію ми визначаємо, що хочемо сказати, кому і з якою метою.

Стосовно стилю презентацій спікерка продемонструвала деякі з прикладів і пояснила, які кольори та шрифти краще поєднуються. Також дала пораду з метою заміни тексту використовувати різні іконки (лінійні або плоскі).

Також поговорили про візуальний контент – магістранти дізналися, що це вся візуальна інформація, яка супроводжує текст: фотографії, малюнки, схеми, відеоролики, графічний дизайн тощо. Саме вдало обраний візуальний контент збільшує глибину перегляду у 1000 разів.

Стосовно таблиць і діаграм було зазначено, що не потрібно робити їх однотипними та монохромними. Варто виділяти іншим кольором саме ту частину інформації, яку бажаєте представити, яка є головною в даній таблиці або діаграмі, це одразу привертає увагу глядачів.

Насамкінець Крістіна Яцимірська надала досить великий перелік сайтів, де можна знайти необхідні матеріали для створення презентацій. Саме за допомогою цих інструментів можна створити гарну та лаконічну презентацію. Також доповідачка продемонструвала цікавий лайфхак, як саме можна змінити фон під певний стікер чи картинку.

Здобувачі освіти подякували Крістіні Яцимірській за цікаву та корисну для них інформацію, адже створення доступної та цікавої презентації є необхідною навичкою для кожного з них. Бо саме від того, як вони подаватимуть інформацію на слайдах, буде залежати успіх їх ідеї. 

Опублікований: 09-12-2022
Читайте також:
Облік виробничих накладних витрат на відкритій лекції для бакалаврів

Старша викладачка кафедри обліку і аудиту Світлана Ніколаєнко прочитала відкриту лекцію «Облік виробничих накладних витрат» з  дисципліни «Управлінський облік» для здобувачів освітнього рівня «Бакалавр» 4 року навчання спеціальності 071 «Облік і оподаткування» освітньо-професійної програми «Облік і аудит». Лекторка побудувала логічну схему викладе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Облік виробничих накладних витрат на відкритій лекції для бакалаврів 31 жовтня 2023

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – учасники заходів Міжрегіонального форуму «Сумщина Аграрна»

14 вересня студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ під керівництвом викладачів спецдисциплін Ольги Бондаренко та Людмили Черниш взяли участь у Фестивалі вареників, який відбувався в рамках Міжрегіонального форуму «Сумщина Аграрна». Акцентом фестивалю стали українські традиції. Саме з їх дотриманням була представлена презентація усіх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти Сумського коледжу харчової промисловості НУХТ – учасники заходів Міжрегіонального форуму «Сумщина Аграрна» 16 вересня 2019

Робота ЄДЕБО відновлена в повному обсязі

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що від 18 березня робота ЄДЕБО відновлена в повному обсязі. Зокрема, заклади освіти мають можливість вносити до ЄДЕБО дані щодо здобувачів освіти, формувати для випускників інформацію, що міститиметься у документах про здобуту освіту та отримувати реєстраційні номери додатків європейського з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Робота ЄДЕБО відновлена в повному обсязі 18 березня 2022

Науковий доробок викладачів і учених НУХТ – широкому загалу

Вийшов друком №2 25-го тому журналу «Наукові праці Національного університету харчових технологій». У номері опубліковані статті за результатами фундаментальних теоретичних розробок і прикладних досліджень у галузі автоматизації та інформаційних технологій, економіки і соціального розвитку, менеджменту і стратегічного управління, охорони праці і ц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий доробок викладачів і учених НУХТ – широкому загалу 02 серпня 2019