У межах проходження активної частини педагогічної практики на кафедрі технології молока і молочних продуктів здобувач освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-наукової програми «Харчові технології» денної форми навчання Нікіта Соловйов провів заняття українською та англійською мовами на тему «Дизайн-мислення для інновацій».
Онлайн-захід проходив у рамках навчальних дисциплін «Методологія наукових досліджень» і «Логістичні системи молокопереробних підприємств» для здобувачів четвертого курсу освітнього ступеня «Бакалавр» і першого курсу освітнього ступеня «Магістр» Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології».
Лектор представив інструменти, за допомогою яких можна почати мислити інноваційно – розкрити приховані можливості, що базуються на отриманих знаннях. Навів приклади, як працювати з моделлю чотирьох запитань, які допомагають краще зрозуміти дизайн-мислення як підхід до вирішення складних проблем і створення інновацій. Також Нікіта Соловйов продемонстрував дизайн-мислення в дії із застосуванням відповідних методів, вказав способи мислення, а також швидкі та прості шляхи перевірки дієвості інноваційних рішень.
За допомогою застосованих кейсів, спікер долучив здобувачів до колективної роботи, що сприяло кращому розумінню предметної області та професійної діяльності. Представлені матеріали викликали велику зацікавленість учасників. Отриманні здобувачами знання знадобляться для кращого розуміння основних концепцій, вирішення теоретичних і практичних проблем у галузі харчових технологій.
Присутні на лекції професорка Олена Грек, доцентки Алла Тимчук, Оксана Топчій та Олена Онопрійчук висловили щиру вдячність Нікіті Соловйову за високий рівень проведення заняття та побажали подальших успіхів.