Н У Х Т

Про впровадження Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників дізнавалися наші фахівці

28 липня 2021

Про впровадження Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників дізнавалися наші фахівці

Днями фахівці нашої Приймальної комісії долучилися до презентації Міністерством освіти і науки України візії та плану дій зі впровадження Єдиної міжвідомчої інформаційної системи (Єдина система) щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти.

Новацію презентували заступник міністра з питань європейської інтеграції Андрій Вітренко, заступник міністра з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Артур Селецький та директорка державного підприємства «Український державний центр міжнародної освіти» Олена Шаповалова.

Головна мета впровадження Єдиної системи – забезпечення прозорого процесу вступу іноземців та осіб без громадянства до українських закладів вищої освіти.

Андрій Вітренко окреслив основні зміни у процесі набору й вступу іноземців на навчання. За його словами, навчання іноземців на підготовчому факультеті, відділенні (у підрозділі) можливе лише за наявності хоча б однієї  акредитованої освітньої програми ступеня бакалавра або магістра.

До Єдиної системи не буде вноситися інформація про агента. Електронний кабінет для агентів в Єдиній системі створюватися не буде. Заклад вищої освіти самостійно обиратиме іноземного вступника з-поміж поданих заявок.

Вхід до електронного кабінету ЗВО та робота в Єдиній системі буде можлива лише з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Електронне запрошення на навчання (стажування) формується засобами Єдиної системи з накладенням електронної кваліфікованої печатки закладу вищої або кваліфікованого електронного підпису уповноваженої особи. У разі потреби та за бажанням іноземця електронне запрошення може бути роздруковане та передане іноземцеві.

В Єдиній системі не передбачені можливості внесення змін у вже сформоване електронне запрошення, як-от помилка в перекладі прізвища, зміна країни отримання візи, зміна рівня освіти/спеціальності/освітньої програми тощо.

Артур Селецький презентував проєкт Єдиної системи, ознайомивши присутніх покроково з процесом вступу іноземця на навчання. Він наголосив на тому, що це прототип Єдиної системи та закликав заклади вищої освіти активно підключатися та працювати у своїх електронних кабінетах, щоб разом із МОН розвивати та вдосконалювати пропоновані технічні рішення.

Уже з 1 серпня 2021 року планується запуск електронних кабінетів закладів вищої освіти Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників. Про це йдеться в постанові Кабінету Міністрів України від 16 червня 2021 року № 686 «Про реалізацію експериментального проєкту щодо організації набору до закладів вищої освіти і навчання (стажування) іноземців та осіб без громадянства з використанням Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти».

Також під час презентації наголошувалося на необхідності вчасно та в повному обсязі вносити інформацію на сторінку закладу вищої освіти за покликанням англійською та українською мовами, адже без такої інформації робота в Єдиній системі буде неможливою.

Крім того, з метою забезпечення успішної реалізації вступної кампанії іноземців та осіб без громадянства до українських закладів освіти Міністерством освіти і науки України було схвалене рішення про функціонування одночасно двох систем – Єдиної системи та АС «Електронний журнал» до 15 грудня 2021 року включно.

Заклад освіти та іноземний вступник на свій розсуд ухвалюють рішення про оформлення електронного запрошення на навчання за допомогою Єдиної системи або паперового запрошення на навчання – в АС «Електронний журнал».

Після 15 грудня 2021 року планується, що функціонуватиме лише Єдина система.

Опублікований: 28-07-2021
Читайте також:
На зв’язку Мирогоща – профорієнтація в онлай-форматі на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів

7 жовтня на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів у режимі Zoom-конференції відбулася зустріч із майбутніми випускниками спеціалізації «Виробництво і переробка продукції тваринництва» Мирогощанського аграрного коледжу. Випускники отримали інформацію щодо умов вступу до університету за денною та заочною формами навчання, ознайомилися зі спор...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На зв’язку Мирогоща – профорієнтація в онлай-форматі на кафедрі технології м’яса і м’ясних продуктів 08 жовтня 2021

Актуальна тема щодо впливу факторів макросередовища на результати діяльності підприємств на лекції закордонної професорки

Сьогодні за участі професорки кафедри економіки і права Оксани Гривківської та професорки American University of Science&Technology (AUST, м. Бейрут, Ліван) Олени Жидкевич відбулася гостьова лекція «Оцінювання впливу факторів макросередовища на результати діяльності підприємств». Актуальна тема лекції була підібрана з урахуванням запитів здобу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Актуальна тема щодо впливу факторів макросередовища на результати діяльності підприємств на лекції закордонної професорки 06 жовтня 2023

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів

Впродовж десятиліть у нашому університеті функціонує підготовче відділення, де майбутніх вступників фахово готують до здачі ЗНО та вступу до вищих навчальних закладів. Та спеціалісти підготовчого відділення НУХТ ніколи не обмежувалися лише суто викладацькою діяльністю, свою діяльність вони вбачають набагато ширшою, і далеко не останнє місце в ній з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Слухачі підготовчих курсів НУХТ спробували себе у ролі кондитерів 10 квітня 2018

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці

Для того, щоб дати поштовх в успішне майбутнє молодим спеціалістам спеціальності «Організація виробництва» 26 січня у Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ відбувся захід, спрямований на успішне працевлаштування випускників. Були запрошені роботодавці, які зацікавлені у висококваліфікованих співробітниках – ТОВ «Бас Агро», Creditexpress Укр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шанс для реалізації професійних здібностей надають нашим випускникам роботодавці 26 січня 2018