Н У Х Т

Актуальну інформацію про стан і тенденції розвитку галузі отримали викладачі

11 вересня 2025

Актуальну інформацію про стан і тенденції розвитку галузі отримали викладачі

На початку вересня столиця України зібрала чимало фахівців кондитерської галузі та зацікавлених осіб у рамках щорічної конференції «Кондитерський бізнес», організованої за ініціативи Marko Pack Agency та генеральних партерів заходу – компаній «ІТАК» і «Есаром Юкрейн».

Не залишилися осторонь цієї події і викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, які взяли участь у конференції та мали можливість наживо поспілкуватися з провідними гравцями вітчизняного ринку солодощів й отримати актуальну інформацію про стан і тенденції розвитку галузі.

На конференції спікери порушили найактуальніші питання, що стосувалися кондитерського бізнесу, тенденцій світового ринку кондитерської галузі, стратегій компаній в умовах сьогодення, а також сучасних технологій виробництва і упаковки кондитерських виробів.

Значна частка уваги була приділена трендам, що стосувалися нових інгредієнтів, а також поєднанню оригінальних смаків, ароматів і текстур виробів. Розглядалися питання щодо стану сировинної бази галузі, перспектив залучення нетрадиційної сировини при виробництві кондитерських виробів, застосування функціональних інгредієнтів, таких як екстракти з різних грибів. Учасниками заходу була приділена увага вибору гнучкої споживчої упаковки для кондитерської продукції; перевагам сучасного технологічного та лабораторного обладнання, шляхам фінансування бізнесу та забезпечення галузі професійними кадрами. Порушувалися питання щодо того, як зробити солодощі водночас корисними і конкурентоспроможними. Кожна доповідь спікерів мала відгук у слухачів у вигляді запитань і жвавого обговорення.

Нашим викладачам було приємно зустріти на конференції своїх колег, а також випускників кафедри, які продовжили свою професійну діяльність за фахом.

Отримана під час конференції інформація буде використана для удосконалення авторських курсів викладачів і підвищення рівня підготовки здобувачів вищої освіти НУХТ.

Опублікований: 11-09-2025
Читайте також:
Виїзна лабораторна в Інституті природничих ресурсів НААН України

22 жовтня 2024 р. професорка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Наталія Фролова провела виїзне лабораторне заняття з дисципліни «Технології аюрведичної харчової продукції» зі здобувачами групи АЮ-1-1М у лабораторії Інституту природничих ресурсів НААН України. Провідна наукова співробітниця Інституту продовольчих ресурсів НААН У...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Виїзна лабораторна в Інституті природничих ресурсів НААН України 23 жовтня 2024

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН

8 листопада в університеті вже в одинадцяте відбулася Міжнародна науково-технічна конференція «Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції». Цьогоріч науковий захід був присвячений 45-й річниці Проблемної науково-дослідної лабораторії НУХТ і проводилася з метою ознайомлення експертів харчової промис...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулася Міжнародна науково-технічна конференція за тематикою 24-ї секції Наукової ради МОН 10 листопада 2022

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації

Сьогодні у разовій спеціалізованій раді відбувся блискучий захист дисертації «Розроблення технології ферментованих молочно-рослинних продуктів» аспіранткою кафедри технології молока і молочних продуктів Валерією Скуйбідою на здобуття ступеня доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Н...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий науковий рік на кафедрі технології молока і молочних продуктів розпочався з успішного захисту дисертації 27 серпня 2025

Чому варто отримати магістерський рівень вищої освіти…

Учасники робочих груп трьох освітньо-професійних програм кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції зустрілися у діджитал-просторі з майбутніми вступниками, які прагнуть досягти магістерського рівня вищої освіти в галузі харчових технологій. Здобувачам-бакалаврам було наголошено на важливості продовження освіти на другому (магістерськом...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Чому варто отримати магістерський рівень вищої освіти… 15 лютого 2024