Н У Х Т

Побільше би таких зустрічей: здобувачі освіти оцінили «NUFT Career Chance 2023»

03 листопада 2023

Побільше би таких зустрічей: здобувачі освіти оцінили «NUFT Career Chance 2023»

Одним із найдієвіших способів надання допомоги випускникам у пошуку роботи, а роботодавцям – у якісному підборі кадрів є проведення Ярмарку вакансій. Тож відділ працевлаштування випускників двічі на рік проводить в університеті масштабний кар’єрний івент, до участі у якому запрошує провідних роботодавців України. Попри всі труднощі воєнного стану вони відгукуються на запрошення й активно спілкуються з молоддю, презентуючи свої підприємства й відкриті вакансії, ділячись лайфхаками з успішного пошуку роботи своєї мрії та тренуючи майбутніх пошукачів складати резюме й готуватися до співбесіди.

Осінній «NUFT Career Chance 2023» працював 1 та 2 листопада у змішаному форматі. У перший день представники компаній-учасниць зустрічалися зі здобувачами освіти в університеті, учасники другого дня спілкувалися в онлайн-просторі, що дало змогу долучилися до заходу ширшому колу слухачів, у тому числі й з фахових коледжів, що входять до структури університету.

Участь у Ярмарку вакансій взяли ПрАТ «Карлсберг Україна», ПП «Білоцерківська агропромислова група», ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед», ТОВ фірма «Грона», ПрАТ «Вентиляційні системи», ПрАТ «МХП», ТОВ «ЛУЇ ДРЕЙФУС КОМПАНІ УКРАЇНА», ПРАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС УКРАЇНА», ТОВ «ПЕРШИЙ СТОЛИЧНИЙ ХЛІБОЗАВОД», компанії «Данон», «ТАТ Фуд», «BAKER TILLY», KPMG в Україні, «PepsiCо», «UNITED KYIV ROASTERS», Перший сучасний завод по виробництву біоетанолу, Корпорація «Артеріум».

 Зауважимо, що NUFT Career Chance – це не тільки зустрічі з ейчарами і рекрутерами. Надзвичайно цікаві й пізнавальні вебінари проводять і керівники підприємств, і головні інженери та технологи, і менеджери з якості, і фахівці з розвитку бренду. Спектр питань, що розглядаються, дуже широкий – від порад, як обрати роботодавця до викликів у сферах інновацій у пакуванні, підтримки екології та управління постачанням сировини. Звичайно, у фокусі уваги – програми стажування (де шукати, які критерії відбору, як збільшити свої шанси на отримання стажування тощо) та можливості дуальної освіти. Крім того, акцентували на hard і soft skills, ментальному здоров’ї та чинниках, що мотивують їх розвиток. Вміння аналізувати себе, реально оцінити свої сильні сторони, працювати над їх підсиленням і розвитком стало ключовим усвідомленням активної комунікації зі стейкхолдерами.

Уже традиційно серед спікерів були і випускники НУХТ, які, крім всього, з великим теплом і вдячністю згадують своє студентство й на власному прикладі доводять, який високий рівень освіти дає наш університет і наскільки затребувані на ринку праці наші випускники.

Цього разу викладачі раді були вітати своїх вихованців – головного інженера ПрАТ «Карлсберг Україна» Віталія Сюрменка, національного менеджера з якості ПрАТ «Карлсберг Україна» Сергія Кірієнка, менеджерку з якості ПрАТ «Карлсберг Україна» Анну Ошовську, директора ПП «Білоцерківська агропромислова група» Романа Коваленка, начальницю відділу якості ІП «Кока-Кола Беверіджиз Україна Лімітед» Ірину Бержаніну, менеджера з навчання та розвитку персоналу корпорації «Артеріум» Ігоря Ключку. Останній, до речі, зараз здобуває ступінь доктора філософії на кафедрі біотехнології і мікробіології. Аспірантом університету є і Сергій Шилко, що представляв компанію «ТАТ Фуд», яка займається підбором технологів для підприємств різних напрямків харчової промисловості як в Україні, так і за кордоном.

Студенти та викладачі вдячні організаторам заходу – відділу працевлаштування випускників Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету і  компаніям-учасницям за підтримку молоді, надану можливість ознайомитися з умовами роботи сучасних підприємств України й наявними вакансіями. Отримана інформація допоможе нашим здобувачам освіти обрати місця для проходження практики і працевлаштуватися в майбутньому за обраною професією.

Університет висловлює подяку всім учасникам івенту. Ми глибоко вдячні підприємствам за те, що і у такі складні для країни і українського бізнесу часи, вони  знаходять час і можливості долучатися до підготовки фахівців. І їх підтримка, яку ми дуже цінуємо, це не тільки участь у кар'єрних заходах, а і гостьові лекції, майстер-класи, екскурсії й виїзні практичні заняття для наших здобувачів в умовах підприємств і багато інших спільних проєктів. Будуємо щасливе майбутнє України разом!

Опублікований: 03-11-2023
Читайте також:
Творчий потенціал розвивають педагоги навчально-наукового комплексу НУХТ

З 22 січня по 2 лютого 2018 року 25 викладачів Полтавського коледжу харчових технологій НУХТ підвищували кваліфікацію на проблемних курсах "Розвиток та саморозвиток творчого потенціалу педагога", організованих і проведених Полтавським обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського (координатор курсів - д.пед.н., про...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Творчий потенціал розвивають педагоги навчально-наукового комплексу НУХТ 03 лютого 2018

Перші магістри прикладної механіки-2023

На кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Магістр» спеціальності 131 «Прикладна механіка», освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» денної форми навчання. Зі вступним словом до здобувачів освіти звернувся голова екзаменаційної комісії, доцент Олексій Бойко, поба...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші магістри прикладної механіки-2023 20 лютого 2023

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Випускники освітньо-професійних програм «Холодильні техніка та технології» і «Теплоенергетика та енергоефективні технології» кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого, а нині – фахівці компанії BMSERVICE Олександр Давиденко, Дмитро Дадаков, Руслан Кузьменко, Олег Приступа...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крок до збереження озонового шару: унікальний проєкт випускників кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 19 травня 2023

Математика – завжди актуально й цікаво!

Попри складну ситуацію, спричинену військовою агресією проти нашої країни, наші науковці тримають стрій й не припиняють свої пошуки та дослідження у всіх галузях, діляться своїми здобутками з колегами та оприлюднюють їх результати. 23-24 травня 2022 року кафедра вищої математики імені професора Можара В.І. спільно з колегами з Національного педаго...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Математика – завжди актуально й цікаво! 26 травня 2022