Днями у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбулася ІІ Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Готельно-ресторанний бізнес та харчові технології: сучасні тенденції, виклики, інновації».
З вітальним словом від нашого університету до учасників конференції звернулася завідувачка кафедри технології оздоровчих продуктів Галина Сімахіна. Вона окреслила спільні напрями діяльності наших навчальних закладів і також зазначила особливості підготовки фахівців у НУХТ, ознайомила присутніх із правилами вступу-2025 і запросила доєднатися до навчального процесу в нашому університеті.
Цю ж тему продовжив магістрант заочної форми здобуття освіти Віктор Шерганов, зазначивши специфіку підготовки фахівців за освітньою програмою «Технології харчових продуктів оздоровчого та профілактичного призначення», їхні переваги на ринку праці та можливості кар’єрного росту. Велике зацікавлення аудиторії викликала доповідь Віктора Шерганова на тему «Нутригеномні та нутригенетичні властивості оздоровчих продуктів», яку він підготував під керівництвом Галини Сімахіної. У доповіді формулюються принципово нові підходи до сутності оздоровчого харчування з урахуванням нутригеномних і нутригенетичних властивостей окремих інгредієнтів оздоровчих продуктів, здатних «вмикати» і «вимикати» певні гени залежно від індивідуальних потреб організму. Доповідач підкреслив, що це надасть можливість істотно підвищити ефективність усіх типів оздоровчого харчування. Вірогідно, така тематика стане стимулом для певної категорії присутніх на конференції здобувачів освіти продовжити навчання в нашому університеті.
За результатами роботи конференції всі учасники отримали сертифікати.