Н У Х Т

Вдалий вибір професії – перший крок до успішного майбуття

20 лютого 2023

Вдалий вибір професії – перший крок до успішного майбуття

18 лютого у Полтавському фаховому коледжі НУХТ відбувся День відкритих дверей. До навчального закладу завітали випускники шкіл і професійно-технічних закладів освіти Полтави, Полтавської області, а також інших регіонів України.

Колектив коледжу гостинно зустрічав майбутніх студентів, підготувавши для них та їхніх батьків цікаві презентаційні програми й екскурсії по навчальних кабінетах і лабораторіях. Активно долучилися до підготовки заходу й студенти, вони зустрічали гостей коледжу, пропонували інформаційні буклети й запрошували на екскурсії, ділилися власними враженнями від навчання й відповідали на численні запитання.

На початку заходу перед майбутніми вступниками та їхніми батьками виступив директор коледжу Анатолій Палаш, який ознайомив гостей із пріоритетними напрямками розвитку закладу освіти, надав ґрунтовну інформацію щодо організації освітнього процесу та умов вступу до коледжу.

Після цього гості відвідали майстер-класи, проведені викладачами та студентами коледжу.

Викладач Іван Тригуба провів майстер-клас «Фантазії механіка». Він відкрив майбутнім вступникам секрети виготовлення оригінальних і функціональних дрібниць для прикрашання інтер’єру, зокрема саморобних світильників у стилі техно. Зацікавив присутніх майстер-клас Павла Ксенженка  «Кріо-шоу», який подарував яскраве, пізнавальне та науково-розважальне видовище з сухим льодом. Це шоу дозволило кожному гостю поринути у світ науки та відчути себе справжнім спеціалістом – володарем температур.

Велику цікавість викликав лабораторний стенд для програмування мікроконтролерів архітектури AVR на основі налагоджувальної плати ArduinoUno, продемонстрований Олександром Саковцем та Олексієм Тиртишніковим. Не залишив гостей байдужими і процес виробництва різнокольорових meatballs з печінкового паштету. Його здійснили студенти під керівництвом Таміли Михайлик та Ніни Деряги. Викладач Сергій Петров продемонстрував модель автоматизованої лінії з виробництва кисломолочної продукції на базі ПІД-регулятора «Овен». Ірина Гузевська та Ніна Василевська провели майстер-клас з виробництва сиру «Шевр». Гості також мали можливість побачити практичне виконання програм для керування роботом-маніпулятором і друку тризуба на 3D-принтері.

Одним із найяскравіших моментів заходу стала дегустація морозива власного виробництва. Його готували студенти-технологи під керівництвом викладачок Тетяни Марченко та Надії Надточій. Морозивом пригощали всіх охочих.

Вибір професії – дуже відповідальне рішення, яке ухвалюється старшокласником. Тому такі проєкти потрібні, вони допомагають ознайомитися з можливостями коледжу, визначитися зі спеціальністю, з майбутньою професією. Це корисно і для батьків, які хвилюються за долю дитини.

День пройшов змістовно. Всі присутні отримали вичерпну інформацію про коледж.

Сподіваємося, що вже в наступному навчальному році гості цього заходу стануть студентами ВСП «Полтавський фаховий коледж НУХТ».

Опублікований: 20-02-2023
Читайте також:
На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві

10 вересня в рамках Всеукраїнського тижня харчових технологій відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Інноваційні технології у хлібопекарському виробництві», присвячена 135-річчю заснування нашого університету та 70-річчю кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів. Відкрив конференцію проректор нашого університету з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На Всеукраїнському тижні харчових технологій обговорили інноваційні технології у хлібопекарському виробництві 11 вересня 2019

Функціональне підвищення ролі стандартів національних підприємств обговорюють наші викладачі

Доцентка кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства Світлана Олійник взяла участь у засіданні круглого столу «Стандарти національних підприємств та організацій СОУ, їх роль та застосування у дворівневій системі Національної стандартизації та добровільності застосування стандартів», який проводився за ініціативи Громадської спілки «Регул...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Функціональне підвищення ролі стандартів національних підприємств обговорюють наші викладачі 15 листопада 2021

Стартувала нова сертифікатна програма «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв»

5 листопада 2025 року на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції успішно розпочала роботу сертифікатна програма «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв», яка об’єднала рекордну кількість учасників – 23 слухачі. Серед них – як професіонали ресторанної індустрії, так і здобувачі освіти нашого університет...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартувала нова сертифікатна програма «Нутриціологія та дієтологія у сучасних технологіях харчових виробництв» 07 листопада 2025

Управління активами підприємства на гостьовій лекції для фінансистів

За ініціативи доцентки кафедри фінансів Інни Дем’яненко 28 жовтня 2024 року в режимі онлайн відбулася зустріч здобувачів освіти з аналітиком відділу балансного планування Департаменту інтегрованого бізнес-планування дирекції фінансів та стратегічної підтримки бізнесу ПрАТ МХП, к.е.н. Михайлом Буряком. Фахівець-практик висвітлив практичні аспекти з...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управління активами підприємства на гостьовій лекції для фінансистів 29 жовтня 2024