28 жовтня 2021 р. відбулася ділова зустріч доцентки Жешувського університету (Польща) Магдалени Буньовскої, завідувачки кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ, професорки Галини Поліщук, доцентки кафедри експертизи харчових продуктів НУХТ Оксани Петруші та аспіранта кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ Артура Михалевича з Максимом Голубєвим, відомим в Україні та інших країнах світу як джелатер’є МассімоДжеларті.
Засновник «Ice cream studio&restaurant Gelarty» ознайомив гостей із асортиментом авторського морозива і десертів та організував дегустацію їх найбільш популярних видів.
Учасники зустрічі обговорили шляхи можливого співробітництва стосовно розроблення нових видів морозива оздоровчого призначення із застосуванням дієтичних харчових добавок, які виготовляються у Польщі.
Сподіваємося, перспектива міжнародного співробітництва у сфері виробництва морозива зміцнить творчі стосунки між фахівцями України і Польщі та сприятиме подальшому розвитку харчової науки і харчової промисловості.