Н У Х Т

Про роль мікроорганізмів здобувачам-екологам на відкритій лекції завідувача кафедри біотехнології і мікробіології

30 листопада 2021

Про роль мікроорганізмів здобувачам-екологам на відкритій лекції завідувача кафедри біотехнології і мікробіології

Нещодавно відбулася відкрита лекція завідувача кафедри біотехнології і мікробіології Віктора Стабнікова, яку відвідав практично увесь викладацький колектив кафедри. Заняття на тему «Роль мікроорганізмів у кругообігу речовин у природі» було проведене для здобувачів спеціальності101 «Екологія», освітньо-професійної програми «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування».

Тема заняття була цікавою для кожного присутнього, більшість колег теж читають подібні лекції в межах власних курсів, а здобувачі-екологи приділяють неабияку увагу глобальним перетворенням речовин у екосистемах у межах спеціальних дисциплін, які вивчають здобуваючи фах, тож викладач акцентував увагу здобувачів на використанні викладеного матеріалу для засвоєння інших дисциплін освітньо-професійної програми та у майбутній професійній діяльності. Крім того, ні для кого не секрет, що мікроорганізми супроводжують нас у всіх сферах життєдіяльності, саме тому представлений матеріал не залишив нікого байдужим.

На початку заняття було коротко оглянуто основні матеріали попередніх лекцій, а викладення нового матеріалу було чітким, логічним, послідовним, стислим але ґрунтовним. Окрім традиційних питань теми заняття лектор не оминув увагою і дотримання вимог біоетики при роботі з біологічними об’єктами, а також зосередив увагу здобувачів на важливості розглянутої теми у контексті впливу на загальну екологічну обстановку.

Викладач прочитав лекцію впевнено і спокійно, за потреби виявляючи емоційність і раціонально використовуючи жестикуляцію, на належному професійному рівні. Не зважаючи на онлайн-формат заняття, лектору вдалось налагодити контакт із аудиторією, який визначався зворотнім зв’язком здобувачів із викладачем. Здобувачі освіти не лише зацікавлено прослухали матеріал лекції, а й долучилися до активного його обговорення. Лектор дав вичерпні відповіді на всі запитання, які у них виникли.

Бажаємо Віктору Петровичу й надалі відточувати свою лекторську майстерність, а здобувачам – успіхів у навчанні та успішного складання сесії. 

Опублікований: 30-11-2021
Читайте також:
Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ

22 червня 2020 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбулися онлайн-зустрічі з майбутніми студентами за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа». За допомогою платформи Zoom завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і за...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вступники за скороченим терміном навчання спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» дізналися все про вступ до НУХТ 23 червня 2020

Приймаємо дорогих гостей!

Жовтень – місяць вшанування людей, чиє покликання творити. У першу неділю жовтня вітання приймають працівники освіти, що творять саму історію, випускаючи на широкі життєві шляхи фахівців, лідерів, особистостей. У третю – працівники харчової промисловості, завдяки тонкому смаку й творчому підходу яких ми маємо таке розмаїття харчових продуктів і нап...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Приймаємо дорогих гостей! 16 жовтня 2025

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова). У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 квітня 2024

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

У рамках розширеного засідання кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся попередній захист дисертаційної роботи «Удосконалення технології діабетичних хлібобулочних виробів, збагачених функціональними інгредієнтами» аспірантки Анастасії Шевченко. Керівник – професор Віра Дробот. У зв’язку зі значним збільшенням захворюванн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Готується до захисту ще один аспірант кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 04 червня 2018