Н У Х Т

Дебют здобувачів-підприємців на зовнішніх ринках

30 грудня 2020

Дебют здобувачів-підприємців на зовнішніх ринках

Навчання здобувачів вищої освіти кафедри маркетингу не обмежується теоретичними знаннями. Уже зі студентських років майбутні спеціалісти набувають практичні навички, а також удосконалюють свої soft skills.

Після завершення курсу «Зовнішньоекономічна діяльність підприємства» здобувачі спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» презентували власні проєкти виходу на зовнішні ринки. Ініціаторкою і кураторкою цього завдання стала доцентка кафедри економіки праці та менеджменту Ольга Кириченко. З її допомогою третьокурсники розробили зовнішньоекономічні проєкти, врахувавши усі практичні аспекти: маркетингові, економічні, правові.

Здобувачі-підприємці провели детальний аналіз українського та зарубіжного ринків обраних товарів, дослідили законодавчі акти з регулювання експортно-імпортної діяльності та розробили свої перші зовнішньоторговельні операції. Пропозиція кожного студента була унікальною, відрізнялася власним баченням і творчим підходом. При цьому майбутні спеціалісти не забули про економічне та маркетингове обґрунтування своїх бізнес-проєктів, а також про рекламну кампанію: від роботи інфлюенсерів до таргетованої реклами у соціальних мережах та реклами «Out of Home». Серед пропозицій були як імпортні, так і експортні операції, розглядалися різні методи реалізації продукції: прямим продажем і через ланцюжок посередників.

Це був перший досвід наших здобувачів із розроблення та презентації власних проєктів у сфері зовнішньої торгівлі. Окрім суто професійних навичок, студенти удосконалили й «навички успішності»: прийняття самостійних рішень, логічного мислення та креативного підходу до справ. Вітаємо наших підприємців із вдалими дебютними проєктами на зовнішніх ринках!   

Опублікований: 30-12-2020
Читайте також:
Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці

21 червня 2023 року доцентка кафедри експертизи харчових продуктів Оксана Мельник, завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олександра Нєміріч і професор цієї ж кафедри Олег Кузьмін взяли участь у науковому форумі «Протидія терористичним актам у міському середовищі», що у змішаному форматі відбувся в Українському державном...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Інтегровані стратегії протидії терористичним актам у міському середовищі напрацьовують наші науковці 22 червня 2023

88 випускників Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ вирушили у самостійне професійне життя

Цього року Смілянський технологічний фаховий коледж НУХТ у великий світ життя випустив 88 молодших спеціалістів з харчових технологій, комп’ютерних наук, автоматизації виробництва та галузевого машинобудування, а також 12 фахових молодших бакалаврів з маркетингу. Колектив навчального закладу пишається своїми студентами, особливо тими, хто завершив...

ЧИТАТИ ДАЛІ

88 випускників Смілянського технологічного фахового коледжу НУХТ вирушили у самостійне професійне життя 12 липня 2023

Про відкриття справи та типові помилки здобувачам-підприємцям від гостьового лектора

Сьогодні кафедра маркетингу мала приємність приймати у якості гостьового спікера – підприємця, інвестора та СЕО @voicemarketing.com.ua Антона Войтенка, який поділився зі студентами-підприємцями цінним практичним досвідом у сфері бізнесу та digital-маркетингу. У межах лекції спікер розповів про власний досвід відкриття справи та типові помилки моло...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про відкриття справи та типові помилки здобувачам-підприємцям від гостьового лектора 05 травня 2025

Підготовка до проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та кондиціювання повітря» триває

Логічним продовженням передачі спонсорського інструменту закладам освіти, що готувалися до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та кондиціювання повітря», стала нарада представників усіх зацікавлених навчальних закладів стосовно поновлення робіт по організації та проведенню Конкурсу. Ініціаторами на...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підготовка до проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності за компетенцією «Холодильна техніка та кондиціювання повітря» триває 19 жовтня 2023