Н У Х Т

Дбай про своє здоров’я

01 грудня 2023

Дбай про своє здоров’я

1 грудня світ відзначає день боротьби зі СНІДом та толерантності до ВІЛ-позитивних людей.

Безумовно, СНІД – це трагедія для всієї людської спільноти. Ми повинні з особливим співчуттям і підтримкою ставитися до людей з ВІЛ, адже найчастіше вони відчувають себе самотніми у боротьбі зі страшною недугою.

Студенти-маркетологи першого курсу разом із викладачкою Іриною Ніколаєнко провели вікторину «Жити на повну можливо» в розрізі якої пригадали старі знання та освоїли нові.

ВІЛ-інфекція – це хронічне захворювання, що виникає внаслідок потрапляння в організм вірусу імунодефіциту людини. Вірус вражає імунну систему, порушує захисні функції організму та поступово робить його беззахисним перед іншими інфекціями та захворюваннями.

Як це працює? У здоровому організмі в разі потрапляння чужорідних тіл вмикаються захисні функції імунної системи. Першими реагують Т-лімфоцити: розпізнають, що саме потрапило до організму, і передають інформацію про це В-лімфоцитам. В-лімфоцити синтезують антитіла, які борються з чужорідними антигенами.

ВІЛ же вражає Т-лімфоцити, а якщо конкретніше – клітини CD4. Імунітет людини просто не знає, що йому треба відповісти на загрозу і як це зробити. Без імунітету людина лишається беззахисною перед будь-якою інфекцією.

За умови регулярного тестування на ВІЛ можна буде вчасно дізнатися про ВІЛ-позитивний статус та якомога раніше розпочати лікування – антиретровірусну терапію. А вона у свою чергу рятує життя.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом – це важлива нагода для підвищення поінформованості молоді, широких верств населення про проблеми ВІЛ/СНІДу, проблеми людей, які живуть із ВІЛ/СНІДом, звільнення від наркотичної та алкогольної залежності.

Опублікований: 01-12-2023
Читайте також:
Наукові дискусії гуртківців кафедри обліку і аудиту

Згідно з планом наукової роботи на 2023/24 навчальний рік на кафедрі обліку і аудиту 20 лютого 2024 року відбулося п’яте засідання наукового гуртка, в якому взяли участь викладачі кафедри та здобувачі вищої освіти освітніх ступенів «Бакалавр» і «Магістр»  спеціальності 071 «Облік і оподаткування». Зі вступним словом виступила керівниця гуртка, гар...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові дискусії гуртківців кафедри обліку і аудиту 21 лютого 2024

Цікаві факти про обладнання у закладах ресторанного господарства

На кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 14 березня відбулося відкрите лекційне заняття «Місильно-перемішувальне обладнання» к.т.н., доцента Ольги Коваль з навчальної дисципліни «Обладнання закладів ресторанного господарства». Лекція була прочитана для студентів 2 курсу спеціальності 181 «Харчові технології». Під час лекції студен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Цікаві факти про обладнання у закладах ресторанного господарства 18 березня 2019

Майстер-клас з технології фірмового штруделя від пекаря-концептуаліста для майбутніх вступників

11 травня 2019 р. на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу відбувся професійно-орієнтований майстер-клас у рамках Дня відкритих дверей. Цього разу майбутніх вступників, які завітали до університету, познайомив із технологією штруделя Сергій Сапицький, випускник факультету і пекар-концептуаліст закладу ресторанного господарства «...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Майстер-клас з технології фірмового штруделя від пекаря-концептуаліста для майбутніх вступників 13 травня 2019

Бренд роботодавця в соцмережах: майбутнім HR-менеджерам від команди UGEN

25 січня 2023 року здобувачі освітньо-професійної програми «Менеджмент персоналу» (бакалаври і магістри) взяли активну участь в online-заході для HR-спеціалістів «HR Brand Day ‒ Бренд роботодавця в соцмережах», що у форматі standup провели фахівці компанії UGEN. UGEN ‒ це HR-бренд агенція, яка є творцем власних продуктів: Employer Branding опитува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Бренд роботодавця в соцмережах: майбутнім HR-менеджерам від команди UGEN 26 січня 2023