Н У Х Т

Чому БТЕК? – з’ясовували під час чергового челенджу студентської ради факультету

07 листопада 2023

Чому БТЕК? – з’ясовували під час чергового челенджу студентської ради факультету

З 24 по 31 жовтня відбувся челендж #ЧомуБТЕК, організатором якого виступив профорієнтаційний сектор студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю (заступниці голови сектору – Вікторія Самойленко (група БТ-2-1) і Анастасія Литвин (група БТ-3-4).

Мета заходу – дізнатися, що свого часу спонукало здобувачів до вибору нашого університету та спеціальностей факультету. Бажаючих взяти участь виявилось багато, починаючи зі здобувачів усіх курсів бакалаврату, закінчуючи магістрантами: Карина Токменко (група ЕК-1-3), Любов Доля (група БТ-2-1), Анастасія Сахневич (група БТ-2-1), Вікторія Кавун (група БТ-2-2), Богдан Сергієнко (група БТ-3-1), Олеся Ковалюк (група БТ-3-4), Анна Косяк (група БТ-4-1), Зоя Заярнюк (група БТ-4-1), Анастасія Гіріна (група БТ-4-1), Олена Зюзько (група БТ-4-1), Микола Сидоренко (група БТ-4-2), Анастасія Охмакевич (група ПФБ-1-1М ).

Організатори з’ясували, чого прагнули вступники, обираючи біотехнології та екологію в Національному університеті харчових технологій. У кожного були свої вагомі чинники при виборі спеціальності. Кожний керувався не лише особистими інтересами, але й раціональними міркуваннями щодо майбутньої кар'єри та можливостей для розвитку у важливих сферах життя. Кожний із учасників неодноразово зазначив, що навчання на факультеті БТЕК – це можливість успішного працевлаштування та реалізація в науковому напрямку.

Обрати переможців було нелегкою справою, зрештою студрада дійшла спільного висновку:

1 місце – Анастасія Сахневич (група БТ-2-1): «Моє знайомство зі спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» відбулося влітку у 2020 році. ... Я розпочала дуже цікавитися біотехнологіями і зрозуміла, що це саме та перспективна спеціальність майбутнього, з якою хочеться пов’язати своє життя. Отже, з факультетом я визначилась доволі швидко, головним питанням був навчальний заклад; відвідавши декілька днів відкритих дверей, питання з університетом теж відпало. Адже  найголовніше – це приємна атмосфера, дружний колектив і, звичайно, рівень викладання предметів. Обираючи біотехнології в Національному університеті харчових технологій, я прагнула отримати поглибленні знання у цій захоплюючій галузі, яка поєднує біологію, хімію та інженерію. Впевнена, що мій університет – ідеальне місце для вивчення біотехнологій, завдяки його високій академічній репутації та відмінним викладачам...».

2 місце – Анна Косяк (група БТ-4-1): «Для мене найбільш важливими чинниками були відсутність корупції, професійність викладацького складу, гарне ставлення до своїх студентів, а також насиченість освітньої програми, оскільки за програмою, що пропонує наш університет та кафедра, можна багато у чому себе спробувати, зрозуміти що є ближчим, а що подобається менше. Це формує універсальність спеціальності та нас як майбутніх спеціалістів, що дозволить легше опановувати нові навички. З того, що ще важливе, це приємна та щира атмосфера, яка допомогла та допомагає знаходити нових друзів і приятелів, оскільки завжди приємно бути у «своїй тарілці», перебувати у колі однодумців...».

3 місце – Анастасія Охмакевич (група ПФБ-1-1М): «Під час навчання у бакалавраті я зрозуміла, що саме в НУХТ можна отримати якісну освіту за фахом, адже кафедра біотехнології і мікробіології (БТМ) є колискою біотехнологічної освіти в Україні. Після закінчення навчання в магістратурі буде можливість отримати хорошу посаду на фармацевтичному підприємстві, наприклад, у відділі контролю якості або у відділі розроблення лікарських засобів і навчатись паралельно в аспірантурі. Також я хотіла продовжувати свою наукову діяльність на кафедрі у складі гуртка «BIOTECH». З третього курсу я активно займаюсь вивченням біологічної активності поверхнево-активних речовин (ПАР) R.erythropolis IMB Ac-5017, синтезованих у присутності в середовищі культивування еукаріотичних індукторів. Тема надзвичайно цікава, і зараз я виконую дослід щодо руйнування комбінованих бактеріальних біоплівок під дією вищезгаданих ПАР, беру участь у наукових конференціях...» .

Призери були нагороджені грамотами та солодощами.

Профорієнтаційний сектор студентської ради факультету висловлює подяку всім учасникам челенджу!         

Опублікований: 07-11-2023
Читайте також:
Фокус – на сучасні тенденції у сфері якості та безпечності харчових продуктів в Україні

Викладачі кафедри експертизи харчових продуктів відвідали Всеукраїнський з’їзд «Харчовий бізнес-2025», що зібрав представників провідних харчових підприємств, керівників і учасників групи НАССР, керівників лабораторій, аудиторів, аналітиків, тренерів-консультантів з менеджменту якості та безпечності харчових продуктів, представників ритейл-мереж, ф...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фокус – на сучасні тенденції у сфері якості та безпечності харчових продуктів в Україні 29 травня 2025

Побільше би таких зустрічей: здобувачі освіти оцінили «NUFT Career Chance 2023»

Одним із найдієвіших способів надання допомоги випускникам у пошуку роботи, а роботодавцям – у якісному підборі кадрів є проведення Ярмарку вакансій. Тож відділ працевлаштування випускників двічі на рік проводить в університеті масштабний кар’єрний івент, до участі у якому запрошує провідних роботодавців України. Попри всі труднощі воєнного стану в...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Побільше би таких зустрічей: здобувачі освіти оцінили «NUFT Career Chance 2023» 03 листопада 2023

До уваги вступників: реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті продовжена

1 квітня відбулася презентація моделі вступу до закладів вищої освіти у 2022 році. Цьогоріч щоб вступити до омріяного університету вступники мають складати національний мультипредметний тест (НМТ). Для його проходження необхідна реєстрація на участь, яка мала завершитися 9 квітня. Проте, МОН звернулося до Українського центру оцінювання якості освіт...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників: реєстрація на участь у національному мультипредметному тесті продовжена 08 квітня 2022

Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники

Студенти 4 курсу, що навчаються за спеціальністю «Хімічні технології та інженерія», цикл залікової сесії завершили захистами курсових робіт із дисципліни «Хімія та технологія косметичних засобів», які проходили на кафедрі технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. До складу Екзаменаційної комісії, яку очолила до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно долають останні етапи в отриманні диплома бакалавра з хімічних технологій четвертокурсники 07 травня 2019