Н У Х Т

Чому БТЕК? – з’ясовували під час чергового челенджу студентської ради факультету

07 листопада 2023

Чому БТЕК? – з’ясовували під час чергового челенджу студентської ради факультету

З 24 по 31 жовтня відбувся челендж #ЧомуБТЕК, організатором якого виступив профорієнтаційний сектор студентської ради факультету біотехнології та екологічного контролю (заступниці голови сектору – Вікторія Самойленко (група БТ-2-1) і Анастасія Литвин (група БТ-3-4).

Мета заходу – дізнатися, що свого часу спонукало здобувачів до вибору нашого університету та спеціальностей факультету. Бажаючих взяти участь виявилось багато, починаючи зі здобувачів усіх курсів бакалаврату, закінчуючи магістрантами: Карина Токменко (група ЕК-1-3), Любов Доля (група БТ-2-1), Анастасія Сахневич (група БТ-2-1), Вікторія Кавун (група БТ-2-2), Богдан Сергієнко (група БТ-3-1), Олеся Ковалюк (група БТ-3-4), Анна Косяк (група БТ-4-1), Зоя Заярнюк (група БТ-4-1), Анастасія Гіріна (група БТ-4-1), Олена Зюзько (група БТ-4-1), Микола Сидоренко (група БТ-4-2), Анастасія Охмакевич (група ПФБ-1-1М ).

Організатори з’ясували, чого прагнули вступники, обираючи біотехнології та екологію в Національному університеті харчових технологій. У кожного були свої вагомі чинники при виборі спеціальності. Кожний керувався не лише особистими інтересами, але й раціональними міркуваннями щодо майбутньої кар'єри та можливостей для розвитку у важливих сферах життя. Кожний із учасників неодноразово зазначив, що навчання на факультеті БТЕК – це можливість успішного працевлаштування та реалізація в науковому напрямку.

Обрати переможців було нелегкою справою, зрештою студрада дійшла спільного висновку:

1 місце – Анастасія Сахневич (група БТ-2-1): «Моє знайомство зі спеціальністю «Біотехнології та біоінженерія» відбулося влітку у 2020 році. ... Я розпочала дуже цікавитися біотехнологіями і зрозуміла, що це саме та перспективна спеціальність майбутнього, з якою хочеться пов’язати своє життя. Отже, з факультетом я визначилась доволі швидко, головним питанням був навчальний заклад; відвідавши декілька днів відкритих дверей, питання з університетом теж відпало. Адже  найголовніше – це приємна атмосфера, дружний колектив і, звичайно, рівень викладання предметів. Обираючи біотехнології в Національному університеті харчових технологій, я прагнула отримати поглибленні знання у цій захоплюючій галузі, яка поєднує біологію, хімію та інженерію. Впевнена, що мій університет – ідеальне місце для вивчення біотехнологій, завдяки його високій академічній репутації та відмінним викладачам...».

2 місце – Анна Косяк (група БТ-4-1): «Для мене найбільш важливими чинниками були відсутність корупції, професійність викладацького складу, гарне ставлення до своїх студентів, а також насиченість освітньої програми, оскільки за програмою, що пропонує наш університет та кафедра, можна багато у чому себе спробувати, зрозуміти що є ближчим, а що подобається менше. Це формує універсальність спеціальності та нас як майбутніх спеціалістів, що дозволить легше опановувати нові навички. З того, що ще важливе, це приємна та щира атмосфера, яка допомогла та допомагає знаходити нових друзів і приятелів, оскільки завжди приємно бути у «своїй тарілці», перебувати у колі однодумців...».

3 місце – Анастасія Охмакевич (група ПФБ-1-1М): «Під час навчання у бакалавраті я зрозуміла, що саме в НУХТ можна отримати якісну освіту за фахом, адже кафедра біотехнології і мікробіології (БТМ) є колискою біотехнологічної освіти в Україні. Після закінчення навчання в магістратурі буде можливість отримати хорошу посаду на фармацевтичному підприємстві, наприклад, у відділі контролю якості або у відділі розроблення лікарських засобів і навчатись паралельно в аспірантурі. Також я хотіла продовжувати свою наукову діяльність на кафедрі у складі гуртка «BIOTECH». З третього курсу я активно займаюсь вивченням біологічної активності поверхнево-активних речовин (ПАР) R.erythropolis IMB Ac-5017, синтезованих у присутності в середовищі культивування еукаріотичних індукторів. Тема надзвичайно цікава, і зараз я виконую дослід щодо руйнування комбінованих бактеріальних біоплівок під дією вищезгаданих ПАР, беру участь у наукових конференціях...» .

Призери були нагороджені грамотами та солодощами.

Профорієнтаційний сектор студентської ради факультету висловлює подяку всім учасникам челенджу!         

Опублікований: 07-11-2023
Читайте також:
Очільники наукової роботи в НУХТ визначили перспективні напрямки розвитку Центру колективного користування науковим обладнанням

Проректор з наукової роботи, професор Олександр Шевченко разом із завідувачем Проблемної науково-дослідної лабораторії, старшим науковим співробітником Андрієм Мариніним обговорили перспективи розвитку й роботи на поточний навчальний рік Центру колективного користування науковим обладнанням «Лабораторія біобезпеки, якості харчової продукції та безп...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Очільники наукової роботи в НУХТ визначили перспективні напрямки розвитку Центру колективного користування науковим обладнанням 08 жовтня 2020

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р.

15 квітня 2021 р. у форматі відеоконференції відбулася підсумкова науково-практична конференція ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р. Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшли 60 робіт із 27 провідних закладів вищої освіти. За результатами попереднього рецензування для участі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Визначені переможці Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт за спеціальністю «Харчові технології» 2020-2021 н.р. 16 квітня 2021

НУХТ – у ТОП-15 київських вишів, найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти

Кілька років поспіль після завершення подання заяв вступниками до бакалаврату на основі повної загальної середньої освіти, портал Освіта.UA визначає 100 вишів України, найбільш популярних серед цієї категорії вступників. Цей своєрідний рейтинг укладається за даними інформаційної системи «Вступ.ОСВІТА.UA», що розміщує рейтингові списки вступників, п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-15 київських вишів, найпопулярніших серед вступників на основі повної загальної середньої освіти 02 серпня 2024

Здобувачі освіти діляться досвідом студентського життя

Здобувачі університету протягом листопада відвідують школи, які самі закінчили, та знайомлять старшокласників з нашим вишем через своє сприйняття навчання. Студентка групи ВП-1-9 Лілія Камириста разом із доценткою кафедри іноземних мов професійного спрямування Інною Форостюк побували у ліцеї податкової та рекламної справи №21 м. Києва, учні якого ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освіти діляться досвідом студентського життя 15 листопада 2024