Н У Х Т

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

04 квітня 2018

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

На початку квітня доцент кафедри харчової хімії Наталія Сімурова в рамках підготовки до щорічної конференції молодих вчених, студентів та аспірантів НУХТ організувала екскурсію для членів наукового гуртка «Алхімік» Анни Зварич і Вячеслава Четепанського (студенти 2 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю) до ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України».

Молодих дослідників зустріли старший науковий співробітник відділу епідеміології ендокринних захворювань Олексій Сімуров і старший науковий співробітник відділу репродукції та адаптації Любов Полякова. Основною темою поїздки було ознайомлення студентів зі створенням нових лікарських форм у лабораторії органічного синтезу

Олексій Сімуров детально познайомив студентів-біотехнологів із основними етапами створення нових лікарських форм. Основною метою цієї роботи є збільшення біологічної доступності лікарських засобів, що на практиці означає підвищення ефективності дії ліків, зниження застосованих доз, у результаті чого лікування стає безпечнішим для організму.

Любов Полякова розповіла студентам про основні напрямки роботи відділу, зокрема про гістологічні дослідження, що виконуються під час доклінічного вивчення нових препаратів, показала практичні прийоми та обладнання, що застосовується при таких дослідженнях.

Родзинкою екскурсії стало ознайомлення молодих науковців із технологією виготовлення таблеток. Вони власноруч виконали усі стадії, починаючи від зважування компонентів і закінчуючи пресуванням готової лікарської форми – таблеток.

У цілому екскурсія вийшла дуже цікавою та пізнавальною. А набуті знання стануть у нагоді як у навчанні, так і в майбутній практичній діяльності.

Опублікований: 03-04-2018
Читайте також:
МОН оприлюднило розподіл держфінансування університетів у 2020 році

Міністерство освіти і науки оприлюднило детальний розподіл коштів із державного бюджету між закладами вищої освіти. Всього на університети у 2020 році МОН витратить 16,26 млрд грн. «Ми зробили важливий крок до прозорості та відкритості фінансів. Вперше Міністерство освіти і науки опублікувало дані про розподіл державних коштів між закладами вищої ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

МОН оприлюднило розподіл держфінансування університетів у 2020 році 27 січня 2020

«Kyiv city race» на День Києва - нагороди в нашій скарбничці

Здобувач освіти групи БТ-1-1 факультету біотехнології та екологічного контролю Максим Клименко продовжує поповнювати скарбничку спортивних досягнень. 27-28 травня 2023 року він узяв участь у «Kyiv city race» зі спортивного орієнтування – започаткованих у 2016 році щорічних міських змаганнях, які традиційно проводяться в травні у Києві, а цьогоріч ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Kyiv city race» на День Києва - нагороди в нашій скарбничці 05 червня 2023

Успішні атестації здобувачів на кафедрі обліку і аудиту

На кафедрі обліку і аудиту відбулася атестація здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня денної і заочної форми навчання і здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня заочної форми навчання за спеціальністю 071 «Облік і оподаткування» у формі публічного захисту кваліфікаційних робіт. Представлені і захищені результати дослі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішні атестації здобувачів на кафедрі обліку і аудиту 28 лютого 2020

Плідно попрацювали науковці в ході конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК»

У рамках VIII Всеукраїнської науково-практичної конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК» (20-21 листопада) працювали секції:- Сучасні тенденції розвитку підприємств харчової промисловості.- Ресурсне забезпечення діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК.- Конкурентоспроможність ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Плідно попрацювали науковці в ході конференції «Підвищення ефективності діяльності підприємств харчової та переробної галузей АПК» 22 листопада 2019