Н У Х Т

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

04 квітня 2018

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

На початку квітня доцент кафедри харчової хімії Наталія Сімурова в рамках підготовки до щорічної конференції молодих вчених, студентів та аспірантів НУХТ організувала екскурсію для членів наукового гуртка «Алхімік» Анни Зварич і Вячеслава Четепанського (студенти 2 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю) до ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України».

Молодих дослідників зустріли старший науковий співробітник відділу епідеміології ендокринних захворювань Олексій Сімуров і старший науковий співробітник відділу репродукції та адаптації Любов Полякова. Основною темою поїздки було ознайомлення студентів зі створенням нових лікарських форм у лабораторії органічного синтезу

Олексій Сімуров детально познайомив студентів-біотехнологів із основними етапами створення нових лікарських форм. Основною метою цієї роботи є збільшення біологічної доступності лікарських засобів, що на практиці означає підвищення ефективності дії ліків, зниження застосованих доз, у результаті чого лікування стає безпечнішим для організму.

Любов Полякова розповіла студентам про основні напрямки роботи відділу, зокрема про гістологічні дослідження, що виконуються під час доклінічного вивчення нових препаратів, показала практичні прийоми та обладнання, що застосовується при таких дослідженнях.

Родзинкою екскурсії стало ознайомлення молодих науковців із технологією виготовлення таблеток. Вони власноруч виконали усі стадії, починаючи від зважування компонентів і закінчуючи пресуванням готової лікарської форми – таблеток.

У цілому екскурсія вийшла дуже цікавою та пізнавальною. А набуті знання стануть у нагоді як у навчанні, так і в майбутній практичній діяльності.

Опублікований: 03-04-2018
Читайте також:
Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ

Двічі на рік, у січні та липні, оновлюється світовий рейтинг транспарентності (Transparent Ranking of Repositories) інституційних репозитаріїв університетів та інших науково-освітніх установ. За результатами останнього рейтингування репозитарій Науково-технічної бібліотеки нашого університету (National University of Food Technologies Institutional...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові висоти репозитарію Науково-технічної бібліотеки НУХТ 07 лютого 2019

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу увійшла до складу Всеукраїнської асоціації гідів

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу Тетяна Мірзодаєва з цього року стала членкинею Громадської організації «Всеукраїнська асоціація гідів» (ВАГ). Це стало можливим після того, як вона пройшла у 2021 році курс добровільних помічників сфери туризму та гостинності міста Києва в межах проєкту «Академія гостинності», організованого ВАГ с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Доцентка кафедри туристичного та готельного бізнесу увійшла до складу Всеукраїнської асоціації гідів 28 січня 2022

Перший акорд навчального року – урочиста посвята першокурсників у студенти НУХТ

30 серпня в актовій залі університету на хвилююче свято – традиційну урочисту церемонію посвяти першокурсників у студенти Національного університету харчових технологій зібралося численне товариство – винуватці свята-першокурсники, їх батьки й друзі, керівництво університету, директори навчально-наукових інститутів, декани факультетів, викладачі, р...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перший акорд навчального року – урочиста посвята першокурсників у студенти НУХТ 30 серпня 2019

Обрати майбутню професію допомагають викладачі кафедри біотехнології і мікробіології

Обираючи майбутню професію, юнаки та дівчата здійснюють один із головних життєвих кроків. Вибрати професію до душі – одне з головних завдань в житті. Тож натхненні ідеєю допомогти зробити вірний крок на зустріч професійним вершинам викладачі кафедри біотехнології і мікробіології (БТМ) проявили особливу активність у профорієнтаційній діяльності. Так...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обрати майбутню професію допомагають викладачі кафедри біотехнології і мікробіології 17 листопада 2018