Н У Х Т

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

04 квітня 2018

Члени наукового гуртка «Алхімік» кафедри харчової хімії познайомилися зі створенням нових лікарських форм в Інституті ендокринології НАМН України

На початку квітня доцент кафедри харчової хімії Наталія Сімурова в рамках підготовки до щорічної конференції молодих вчених, студентів та аспірантів НУХТ організувала екскурсію для членів наукового гуртка «Алхімік» Анни Зварич і Вячеслава Четепанського (студенти 2 курсу факультету біотехнології та екологічного контролю) до ДУ «Інститут ендокринології та обміну речовин ім. В.П. Комісаренка НАМН України».

Молодих дослідників зустріли старший науковий співробітник відділу епідеміології ендокринних захворювань Олексій Сімуров і старший науковий співробітник відділу репродукції та адаптації Любов Полякова. Основною темою поїздки було ознайомлення студентів зі створенням нових лікарських форм у лабораторії органічного синтезу

Олексій Сімуров детально познайомив студентів-біотехнологів із основними етапами створення нових лікарських форм. Основною метою цієї роботи є збільшення біологічної доступності лікарських засобів, що на практиці означає підвищення ефективності дії ліків, зниження застосованих доз, у результаті чого лікування стає безпечнішим для організму.

Любов Полякова розповіла студентам про основні напрямки роботи відділу, зокрема про гістологічні дослідження, що виконуються під час доклінічного вивчення нових препаратів, показала практичні прийоми та обладнання, що застосовується при таких дослідженнях.

Родзинкою екскурсії стало ознайомлення молодих науковців із технологією виготовлення таблеток. Вони власноруч виконали усі стадії, починаючи від зважування компонентів і закінчуючи пресуванням готової лікарської форми – таблеток.

У цілому екскурсія вийшла дуже цікавою та пізнавальною. А набуті знання стануть у нагоді як у навчанні, так і в майбутній практичній діяльності.

Опублікований: 03-04-2018
Читайте також:
Львівський коледж НУХТ реалізовує проєкт Програми Еразмус+ у Республіці Польща

Щоб рухатись уперед, потрібно не лише любити Батьківщину, а й знати та поважати своїх найближчих сусідів, які підтримують нас у нашій боротьбі. А ще – вивчати їхній досвід розбудови громадянського суспільства, культуру, історію, звичаї та традиції. Європейський Союз у межах Програми Еразмус+ відкрив можливості участі та співпраці між закладами сфе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Львівський коледж НУХТ реалізовує проєкт Програми Еразмус+ у Республіці Польща 04 листопада 2022

На часі підготовка кваліфікаційних робіт

Перед етапом проведення попередніх захистів на кафедрі експертизи  харчових продуктів відбувся методичний семінар щодо уточнення вимог до виконання графічної частини кваліфікаційної роботи бакалаврів. Доповідачка, доцентка Оксана Петруша презентувала основні складові графічної частини, приділивши увагу особливостям представлення графічної інформац...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На часі підготовка кваліфікаційних робіт 31 травня 2021

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» знайомляться зі специфікою діяльності підприємств сфери гостинності

Днями першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» познайомилися зі специфікою діяльності підприємств сфери гостинності. Разом із наставницею академічної групи, доценткою кафедри готельно-ресторанної справи Ольгою Пушкою вони відвідали тризірковий готель «VitaPark Борисфен», який розташовується на березі Дніпра всього у 15 хвилинах ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Першокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» знайомляться зі специфікою діяльності підприємств сфери гостинності 09 жовтня 2023

«Посіви, пересіви мікроорганізмів: знаємо, можемо, вміємо!» – гасло третьокурсників-біотехнологів

Саме під таким гаслом для новоспечених студентів-третьокурсників кафедри біотехнології і мікробіології минули перші лабораторні заняття з дисципліни «Загальна мікробіологія та вірусологія». Студенти зізналися, що після двох місяців літніх канікул так незвично було повернутися у лабораторію, налаштовувати мікроскоп, взяти до рук чашки Петрі. Та, не...

ЧИТАТИ ДАЛІ

«Посіви, пересіви мікроорганізмів: знаємо, можемо, вміємо!» – гасло третьокурсників-біотехнологів 23 вересня 2019