Н У Х Т

Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

07 грудня 2023

Практична підготовка як фактор підвищення конкурентоздатності майбутніх випускників

Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми «Харчові технології». Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підприємствах харчової галузі.

Однією з потужних баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ є ПрАТ «Теремно Хліб», підприємство, яке протягом 40 років є одним із найбільших постачальників хліба у Волинській області. Сьогодні хлібокомбінат виробляє величезні обсяги продукції. Його асортимент нараховує понад 150 назв хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів.

Великі масштаби виробництва забезпечують здобувачам освіти нашого коледжу проходження практики на різних виробничих лініях, дільницях і у цехах. Це дає можливість практикантам показати та закріпити свої вміння та навички контролювати режими технологічних процесів виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів, здійснювати контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції, виробляти харчову продукцію на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини протягом технологічного процесу, знаходити відповідні рішення у розробленні нових та удосконаленні існуючих харчових технологій.

Робота практикантів отримує схвальні відгуки від працівників підприємства, багатьом пропонують працевлаштування одразу після завершення навчання. Це свідчить про високий рівень підготовки в коледжі. 

Практика на ПрАТ «Теремно Хліб» не тільки дає можливість здобувачам освіти отримати практичні навички, які допоможуть їм у майбутньому професійному житті, але й адаптуватися до роботи на великому підприємстві та бути конкурентоспроможними працівниками на ринку праці.

Опублікований: 07-12-2023
Читайте також:
Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів»

11 квітня 2024 року в рамках ювілейної 90 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті» працювала секція «Експертиза харчових продуктів». За традицією відкриття засідання секції конференції розпочалося з привітальних слів в.о. завідувачки кафе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий потенціал учасників секції «Експертиза харчових продуктів» 12 квітня 2024

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» знайомляться з роботою вітчизняних броварень

Першокурсники освітньої програми «Технології харчування» разом зі своєю кураторкою, доценткою Зоряною Романовою побували на броварні 2085, що знаходиться на арт-заводі «Платформа» в Києві, де в розпал карантину відкрили виробництво пива. Пивоварня отримала назву 2085, що символізує пиво з майбутнього й натякає на футуристичний погляд команди на св...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі освітньої програми «Технології харчування» знайомляться з роботою вітчизняних броварень 27 травня 2024

Наші фахівці проводять унікальні авторські тренінги для виробничників

12-14 липня доцент кафедри інтегрованих автоматизованих систем управління Олександр Пупена провів на базі університету тренінг «ISA 88 – управління рецептурними процесами». Авторський тренінг від нашого фахівця – єдиний в Україні, що на системному ґрунтовному рівні надає базу знань по стандарту МЕК 61512 (ISA 88), який є, по-суті, основою для ство...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші фахівці проводять унікальні авторські тренінги для виробничників 17 липня 2018

Нові перемоги фінансистів

Здобувачі-фінансисти Денис Ромась, Глафіра Білецька, Мар’яна Кужелюк, Максим Золоєв під керівництвом професорки Лади Шірінян взяли участь у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі страхування, що відбувся на базі Миколаївського національного аграрного університету. Захід зібрав талановитих студентів із 31 закладу вищої освіти Украї...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові перемоги фінансистів 22 травня 2025