Практична підготовка є невід’ємною складовою освітньо-професійної програми «Харчові технології». Вона відіграє важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів, адже дозволяє здобувачам освіти посилити формування своїх професійних навичок, здобути практичний досвід, зрозуміти потреби ринку праці та краще підготуватися до майбутньої кар’єри на підприємствах харчової галузі.
Однією з потужних баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ є ПрАТ «Теремно Хліб», підприємство, яке протягом 40 років є одним із найбільших постачальників хліба у Волинській області. Сьогодні хлібокомбінат виробляє величезні обсяги продукції. Його асортимент нараховує понад 150 назв хліба, хлібобулочних і кондитерських виробів.
Великі масштаби виробництва забезпечують здобувачам освіти нашого коледжу проходження практики на різних виробничих лініях, дільницях і у цехах. Це дає можливість практикантам показати та закріпити свої вміння та навички контролювати режими технологічних процесів виробництва хлібобулочних і кондитерських виробів, здійснювати контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції, виробляти харчову продукцію на основі розуміння сутності перетворень основних компонентів продовольчої сировини протягом технологічного процесу, знаходити відповідні рішення у розробленні нових та удосконаленні існуючих харчових технологій.
Робота практикантів отримує схвальні відгуки від працівників підприємства, багатьом пропонують працевлаштування одразу після завершення навчання. Це свідчить про високий рівень підготовки в коледжі.
Практика на ПрАТ «Теремно Хліб» не тільки дає можливість здобувачам освіти отримати практичні навички, які допоможуть їм у майбутньому професійному житті, але й адаптуватися до роботи на великому підприємстві та бути конкурентоспроможними працівниками на ринку праці.