Н У Х Т

Біологічний тренінг – у тренді!

04 березня 2019

Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Красінько. На таку новинку радо відреагували і батьки, і школярі. І це не дивно, адже тренінг дав змогу отримати цінну інформацію для  підготовки до ЗНО, зануритись у світ біології, отримати досвід роботи у мікробіологічній лабораторії із рослинними та тваринними тканинами, хімічними реагентами та приладдям.

Кожний учасник тренінгу мав змогу особисто виготовити препарат із рослинної тканини та дослідити будову клітин під мікроскопом. Також у бажаючих була змога провести дослід на визначення активності пероксидазного комплексу у тканинах рослин і тварин, які були оброблені різними методами: термічно, механічно та необроблені. Під час дослідів вступникам допомагали «молодші тренери» – студенти третього курсу Аліна Кернер, Юлія Лазюка та Анастасія Середа.

Нагадаємо, що біологічний тренінг на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ проходить вже вдруге. А оскільки учасникам сподобалася така форма підготовки до ЗНО, то кафедра не зупинятиметься на досягнутому і гостинно запрошує усіх, хто хоче хоча б на день відчути себе біотехнологом, успішно скласти ЗНО та отримати якісну біотехнологічну освіту взяти участь у нових заходах! 

Опублікований: 04-03-2019
Читайте також:
Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю

Студенти факультету біотехнології та екологічного контролю академічної групи БТ-3-1 разом із викладачами кафедри фізики, доцентом Світланою Літвинчук і старшим викладачем Інною Гуцало відвідали потужне підприємство ПрАТ «Оболонь». ПрАТ «Оболонь» – найбільша пивоварна компанія в Україні, а номінально і в Європі. По виробництву пива завод входить до...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із усіма стадіями виробництва напоїв познайомилися студенти факультету біотехнології та екологічного контролю 22 листопада 2019

Маркетингові тренди веганських брендів

Їсти м’ясо нормально. Їсти тварин дивно. Це слоган українського веганського бренду Еat me Аt. Маркетингові тренди у Vegan Food: новинка чи забута репресована частина української історії початку ХХ століття, що повернулась на наш ринок вже як західноєвропейський тренд? Просто модне віяння чи щось більше? Якими насправді є мотиви споживачів веганськи...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Маркетингові тренди веганських брендів 23 вересня 2024

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування

Осінь – пора, коли часто хочеться поласувати солоденьким. Тож, 19 жовтня старша викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька та здобувачі групи ГС 1-6 поринули у світ десертів. Студенти поділилися  історію виникнення як класичних, так і українських десертів, які готували наші предки, цікавими фактами та рецептами їх...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У світі десертів побували першокурсники з викладачкою кафедри іноземних мов професійного спрямування 20 жовтня 2023

У фокусі уваги – програмне забезпечення для 3D-моделювання та аналізу

Доцентка кафедри мехатроніки та пакувальної техніки Анастасія Деренівська 23 жовтня взяла участь у міжнародному вебінарі «Introduction to FlexSim Manufacturing Simulation», присвяченому сучасним підходам до імітаційного моделювання виробничих процесів у середовищі FlexSim. Учасники події були мульнаціональними – Вільнюс, Гельсінкі, Київ, Рига, Софі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У фокусі уваги – програмне забезпечення для 3D-моделювання та аналізу 24 жовтня 2025