Н У Х Т

Біологічний тренінг – у тренді!

04 березня 2019

Біологічний тренінг – у тренді!

2 березня наш університет гостинно зустрів майбутніх вступників, їх батьків та інших гостей, що завітали до НУХТ на День відкритих дверей. Окрім яскравих екскурсій і докладних розповідей про університет, гості кафедри біотехнології  і мікробіології мали змогу взяти участь у цікавому біологічному тренінгу, що підготувала доцент кафедри Вікторія Красінько. На таку новинку радо відреагували і батьки, і школярі. І це не дивно, адже тренінг дав змогу отримати цінну інформацію для  підготовки до ЗНО, зануритись у світ біології, отримати досвід роботи у мікробіологічній лабораторії із рослинними та тваринними тканинами, хімічними реагентами та приладдям.

Кожний учасник тренінгу мав змогу особисто виготовити препарат із рослинної тканини та дослідити будову клітин під мікроскопом. Також у бажаючих була змога провести дослід на визначення активності пероксидазного комплексу у тканинах рослин і тварин, які були оброблені різними методами: термічно, механічно та необроблені. Під час дослідів вступникам допомагали «молодші тренери» – студенти третього курсу Аліна Кернер, Юлія Лазюка та Анастасія Середа.

Нагадаємо, що біологічний тренінг на кафедрі біотехнології і мікробіології НУХТ проходить вже вдруге. А оскільки учасникам сподобалася така форма підготовки до ЗНО, то кафедра не зупинятиметься на досягнутому і гостинно запрошує усіх, хто хоче хоча б на день відчути себе біотехнологом, успішно скласти ЗНО та отримати якісну біотехнологічну освіту взяти участь у нових заходах! 

Опублікований: 04-03-2019
Читайте також:
Вперше в історії кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства захист кваліфікаційних робіт бакалаврів відбувся онлайн

11  червня упродовж чотирьох з половиною годин на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства тривала відеоконференція, під час якої відбувся захист кваліфікаційних робіт на здобуття освітнього ступеня «бакалавр». Сьогодні свої кваліфікаційні роботи захищали 9 здобувачів. Присутніми на конференції були 18 осіб із числа викладачів і студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вперше в історії кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства захист кваліфікаційних робіт бакалаврів відбувся онлайн 11 червня 2020

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації»

Кафедра туристичного та готельного бізнесу в рамках Всеукраїнського круглого столу «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» представила на обговорення освітньо-професійні програми спеціальності 242 «Туризм і рекреація» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти. Модераторка заходу, завідувачка кафедри готел...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Обговорення освітніх програм на Всеукраїнському круглому столі «Підготовка фахівців для сфери туризму і рекреації» 27 листопада 2023

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів

14 червня в оnline-форматі на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів освітнього ступеня «Бакалавр» за спеціальністю 181 «Харчові технології», освітньо-професійною програмою «Харчові технології та інженерія». Екзаменаційну комісію очолив завідувач кафедри, професор Василь Пасічний. До складу ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Блискучі захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів на кафедрі технології м'яса і м'ясних продуктів 14 червня 2024

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують активно використовувати різні форми організації навчального процесу, серед яких участь здобувачів освіти у міжнародних вебінарах і гостьові лекції від досвідчених фахівців-практиків. Так, здобувачі-бакалаври освітньо-професійної програми «Технології харчування» у межах ви...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Міжнародний досвід і практико-орієнтоване навчання у співпраці з представниками професійної спільноти 17 квітня 2025