Н У Х Т

Біотехнологічні студії НУХТ: як створюються ліки

28 березня 2025

Біотехнологічні студії НУХТ: як створюються ліки

Четвертий день Біотехнологічних студій НУХТ ознаменувався ще однією цікавою подією – екскурсією до дослідного центру «Київмедпрепарат», у якому розробляють продукти ТМ «Артеріум». Школярі мали можливість побачити те, що зазвичай відбувається за дверима виробничих лабораторій.

Екскурсія розпочалася з демонстрації всіх етапів розроблення нових ліків під час відвідування технологічної лабораторії. Провідний фахівець з фармацевтичної розробки «Київмедпрепарат» Антон Івасюк влаштував справжнє шоу від ідеї – до готового лікарського засобу, за невеликий період часу школярі простежували всі етапи виробництва. Учасники Біотехнологічних студій мали можливість не тільки оглянути обладнання, але і взяти участь у виготовленні блістерних упаковок.

Екскурсанти відвідали хіміко-аналітичну та технологічну лабораторії, де співробітники дослідного центру працюють над дослідженням усіх найважливіших параметрів, яким мають відповідати ліки: безпечністю, ефективністю та дієвістю. Провідний хімік аналітичної лабораторії Вікторія Єнич продемонструвала новітню аналітичну апаратуру для виконання різних тестів та аналізів, які допомагають забезпечити безпеку та ефективність ліків.

Під час та після екскурсії школярі мали чудову можливість поспілкуватися з працівниками дослідного центру та поставити їм запитання. Це було дуже корисно, оскільки школярі дізналися багато нового про кар'єру у галузі біотехнології та фармації.

Наприкінці екскурсії учасників привітали співробітники, які є випускниками кафедри біотехнології і мікробіології, а також нинішні магістранти кафедри, які успішно поєднують роботу з навчанням.

Екскурсія дослідним центром стала яскравою кульмінацією Біотехнологічних студій НУХТ. Учасники не лише побачили на власні очі процес створення лікарських засобів, але й усвідомили значущість науково-практичних досліджень у фармації. Це – новий поштовх замислитися над кар'єрою у галузі біотехнології та фармації, можливістю зробити свій внесок у покращення здоров'я людей через розроблення інноваційних ліків. Тож, нехай натхнення і цікаві ідеї ведуть наших учасників до нових відкриттів!

Щиро вдячні компанії «Артеріум» за допомогу в організації екскурсії, а співробітникам дослідного центру «Київмедпрепарат» за гостинність!

Опублікований: 28-03-2025
Читайте також:
EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком

Учасники англомовного розмовного клубу EcoEurope, що реалізується в НУХТ в рамках проєкту Жан Моне Кафедра програми Еразмус+ з Ефективного екоменеджменту та екокомунікації у ЄС, мали унікальну можливість поспілкуватися з особливим гостем. На запрошення професора Ігоря Якименка, який координує роботу клубу, до зустрічі доєднався Джефф Бйорк – профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

EcoEurope та історії, що надихають: зустріч з американцем Джеффом Бйорком 07 квітня 2025

Технологічна практика – подорожу майбутнє

ПрАТ «Фармацевтична фірма «Дарниця» вже 90 років випускає лікарські засоби. Але кардинальні зміни в роботі підприємства почалися декілька років тому, коли компанія стала активно відходити від пострадянських стандартів на користь найпрогресивніших західних інновацій. Зараз підприємство експортує свою продукцію, яка виробляється з використанням найсу...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Технологічна практика – подорожу майбутнє 14 лютого 2022

Шкільна кулінарна ліга в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ

В Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму нашого університету відбувся ІІ (фінальний) тур ІІ загальноміського турніру «Шкільна кулінарна ліга» серед учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти м. Івано-Франківська. Учасники команд виконували два практичні завдання. Готували страви – «Овочево-фруктова композиція» і «Зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Шкільна кулінарна ліга в Івано-Франківському коледжі ресторанного сервісу і туризму НУХТ 19 грудня 2018

Первинний досвід професійної діяльності набувають першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

27 травня 2024 р. навчальна практика бакалаврів першого курсу спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» денної форми здобуття освіти розпочалася з екскурсійного ознайомлення з готельною індустрією м. Києва. Першокурсники разом зі своїми наставниками, керівниками практики від університету, побували у п’ятизірковому готелі InterContinental Kyiv...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Первинний досвід професійної діяльності набувають першокурсники спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2024