Н У Х Т

Виступати публічно без страху вчилися п’ятикурсники-біотехнологи

14 березня 2019

Виступати публічно без страху вчилися п’ятикурсники-біотехнологи

Напевно у кожного був момент, коли при виступі перед великою аудиторією голос починає тремтіти, серцебиття пришвидшується і сказати бодай щось стає проблематично. Тоді, відкриваємо частину завіси тренінгу «Вчимося виступати публічно», який для студентів 5-го курсу факультету біотехнології та екологічного контролю провів Євген Куджоян – оратор від природи, тренер-спеціаліст корпорації «Артеріум».

Доведено, що соціальною тривогою страждає 5-10% дорослого населення, а отже важлива не тільки теоретична підготовка, але і практична. Так, кожний студент упродовж тренінгу мав змогу виступити, виконуючи вправи, які підготував Євген. Вони не тільки допомогли переконатися у важливості володіння ораторською майстерністю, але й відкрили «життєві перемоги» друзів-студентів, які до цього часу були невідомі. Наважилися не всі, сміливцями виявилися Наталя Петренко, Анна Моцар та Юлія Болкун.

Студенти дізнались «інструменти» успішного виступу – контакт з аудиторією, інтонація голосу, швидкість мовлення, жести, міміка тощо. Слід відзначити сам контакт тренера з аудиторією, що з першої секунди завоював прихильність, і втома після попередніх 4-ох пар зникла!

Загалом, корисне і нове під час прослуховування тренінгу для себе знайшов кожний слухач. Тема дуже актуальна не тільки для студентів, адже практику, набуту в процесі виступів, можна використовувати у повсякденній діяльності, зокрема, володіння ораторським мистецтвом допоможе краще доводити свою точку зору в процесі спілкування. Тому той, хто хоче перестати боятися, повинен почати виступати.

Студенти вдячні своєму лектору Інні Лич та представнику корпорації «Артеріум» Євгену Куджояну за секрети публічного виступу, що допоможуть їм впевнено захищати диплом «Магістра», та у професійній діяльності в майбутньому, адже страх зникне, і на його місце прийде успіх.

Опублікований: 14-03-2019
Читайте також:
Успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів

2 лютого 2022 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.015 аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів Кіра Овсієнко презентувала свої дослідження за темою «Розроблення технології сироватко-вершкового сиру з харчовими волокнами». Наукова керівниця – кандидатка технічних наук, професорка кафедри технології молока...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів 04 лютого 2022

Помилки при реєстрації е-кабінету та як їх уникнути

Триває реєстрація електронних кабінетів вступників, під час якої можуть виникати проблеми з їх створенням через різні причини. Із найпоширенішими помилками під час створення е-кабінету та порядком дій у разі їх виникнення знайомтеся тут. Нагадуємо, в Україні заборонено використання російських поштових сервісів, тож зареєструвати електронний кабін...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Помилки при реєстрації е-кабінету та як їх уникнути 16 липня 2024

Крафт, гастротуризм і сервіс

20 жовтня 2025 року на факультеті готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка відбулася тепла й натхненна зустріч здобувачів вищої освіти з Євгеном Синельниковим, амбасадором крафту в Україні, мандрівником і популяризатором української гастрономічної культури. До події, яка проходила в комбінованому форматі, окрім здобува...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Крафт, гастротуризм і сервіс 22 жовтня 2025

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі

Викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у дводенному онлайн-семінарі «Вирощування, зберігання та експорт зерна в нових умовах. Рекомендації фахівців з якості», який провела Українська зернова асоціація для виробників, елеваторів, логістів. Говорили про ризики щодо контролю пестицидів під час вирощування зернових та о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі 09 травня 2023