Н У Х Т

Біотехнологічні студії продовжують роботу: день другий

18 травня 2023

Біотехнологічні студії продовжують роботу: день другий

16 травня 2023 року «Біотехнологічні студії» кафедри біотехнології і мікробіології для майбутніх вступників на спеціальність «Біотехнологія та біоінженерія» продовжили свою роботу.

Учні та ліцеїсти 10-11-их класів, що взяли участь у цьому заході, відвідали лабораторії кафедри під керівництвом деканки факультету біотехнології та екологічного контролю Наталії Грегірчак, послухали теоретичну лекцію від доцентки Вікторії Красінько та асистента Віктора Удимовича, а також закріпили прослуханий матеріал живою дискусією з викладачами.

Крім цього, практично опановували правила роботи зі світловим мікроскопом, навчилися робити мікропрепарат для дослідження за методикою «розчавлена крапля», подрібнювати у керамічній ступці необхідний досліджуваний матеріал і згодом використовувати його для якісних реакцій у скляних пробірках. Також, учні мали можливість виростити свою культуру мікроорганізмів у чашці Петрі з поживним середовищем, додаючи до неї біологічні зразки напою «Комбуча» або торкаючись поверхні долонею поживного середовища. Усі учні були вдягнуті у медичні халати під час роботи з біологічним матеріалом.

Метою цього заходу є заохочення майбутніх вступників до вступу на спеціальності біотехнологічного напрямку, в першу чергу на спеціальність 162 «Біотехнологія та біоінженерія»; показати, що біотехнологія – перспективна професія майбутнього.

Загалом, відвідувачі «Біотехнологічних студій» отримали особливий і приємний досвід під час своєї роботи у одній з лабораторій кафедри біотехнології і мікробіології. Кожен учень та учениця мали змогу сфотографувати свій виготовлений мікропрепарат з мікроскопу, зняти відео нанесення мікроорганізмів на поживне середовище у чашку Петрі та послухати і дізнатися більше про біотехнологію як науку майбутнього.

Викладачі й здобувачі освіти будуть раді зустріти учасників «Біотехнологічних студій» у наступні дні проведення заходу та майбутніх вступників у своїй великій дружній родині БТЕКу!

Опублікований: 18-05-2023
Читайте також:
Професійні консультації від викладачів університету

Викладачі університету продовжують консультаційно підтримувати українських виробників. 2 листопада доценти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого Олександр Рябчук і Олексій Пилипенко відвідали чергове харчове підприємство. Цього разу професійне консультування з модер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійні консультації від викладачів університету 03 листопада 2023

Фінішували захисти дипломних проектів заочників-виноробів

21 лютого на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства завершилися захисти дипломних проектів студентів заочної форми навчання освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст» зі спеціальності «Технології продуктів бродіння і виноробства». Роботи студентів оцінювала Державна екзаменаційна комісія (ДЕК) у складі: провідного наукового співр...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Фінішували захисти дипломних проектів заочників-виноробів 22 лютого 2017

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera

Минув рівно місяць від початку навчання студентів і викладачів НУХТ на Coursera – платформі масової онлайн-освіти. Завдяки наданому нашому університетові доступу до Coursera у зв'язку з загрозою covid-19 та карантином, у студентів і викладачів з'явилася можливість безкоштовно навчатися за програмами провідних університетів світу. Маємо перші резуль...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успіхи студентів і викладачів НУХТ на платформі онлайн-освіти Coursera 21 квітня 2020

Відбулися онлайн-захисти здобувачами курсових робіт на кафедрі готельно-ресторанної справи

З 18 по 21 травня на кафедрі готельно-ресторанної справи за допомогою платформи ZOOM відбулися онлайн-захисти курсових робіт з навчальної дисципліни «Організація ресторанного господарства» здобувачами 3 курсу денної форми навчання освітнього ступеня «бакалавр». Теми курсових були присвячені організації харчування в засобах розміщення різного типу:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулися онлайн-захисти здобувачами курсових робіт на кафедрі готельно-ресторанної справи 26 травня 2020