Н У Х Т

Біотехнологи НУХТ на міжнародній арені

09 грудня 2024

Біотехнологи НУХТ на міжнародній арені

Нещодавно у Кракові (Польща) відбулася V міжнародна конференція «Strategies toward Green Deal Implementation Water, Raw Materials & Energy in Green Transition», присвячена обговоренню ключових аспектів реалізації європейського зеленого курсу (Green Deal), зокрема в таких сферах, як управління водними ресурсами, сталий видобуток сировини та перехід до відновлюваних джерел енергії. Учасники мали змогу ознайомитися з інноваційними стратегіями, поділитися досвідом і визначити виклики на шляху до екологічної трансформації. Конференція була чудовою можливістю для експертів, науковців, підприємців та активістів долучитися до формування майбутнього нашої планети. Саме тому юні дослідники зі студентського гуртка «BIOTECH», який функціонує на базі кафедри біотехнології і мікробіології, взяли активну участь у роботі конференції.

Магістрантка спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Анастасія Охмакевич зробила усну доповідь «Combined treatment of dual-species biofilms with essential oil and Rhodococcus erythropolis IMV Ac-5017 surfactants mixture». Вона презентувала матеріали, що є результатом плідної наукової діяльності під керівництвом д.б.н., професорки Тетяни Пирог. Слайди презентації та доповідь були підготовлені англійською мовою, що дало здобувачці можливість попрактикувати іноземну мову професійного спрямування.

Здобувачка освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Валерія Марченко під керівництвом к.б.н., доцентки Оксани Скроцької представила стендову доповідь «The influence of different concentrations of argentum nitrate on the biosynthesis of silver nanoparticles by the yeast Saccharomyces cerevisiae M437». Валерія займається дослідженням біосинтезу наночастинок срібла з використанням дріжджів.

Наші учасниці щиро вдячні організаторам конференції за створення наукової платформи для обміну ідеями, досвідом та інноваціями.

Вітаємо молодих науковців кафедри біотехнології і мікробіології! Участь у таких подіях свідчить про їх відданість науці, інноваціям та екологічному майбутньому. Бажаємо натхнення, нових відкриттів і досягнень у професійній та науковій діяльності!

Опублікований: 09-12-2024
Читайте також:
Створювати та розвивати ІТ-продукти навчилися викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування

Стрімкий розвиток  ІТ-технологій і вплив їх на сучасний ринок, розвиток індустрії та систем послуг змушує вивчати закони їх функціонування, вплив на суспільство та способи використання. Тож викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування Любов Сапон-Аблязова та Лариса Яненко відгукнулися на пропозицію пройти курс навчання за темою «Створе...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Створювати та розвивати ІТ-продукти навчилися викладачки кафедри іноземних мов професійного спрямування 16 березня 2023

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води

23 квітня студенти групи ТІ 2-7, що навчаються за спеціальністю «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції», разом із асистентом кафедри експертизи харчових продуктів Анастасією Чорною відвідали одне із провідних підприємств ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Студ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Експерти з безпеки харчових продуктів знайомляться з якістю та безпечністю бутильованої води 25 квітня 2019

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна

Вийшов друком новий навчальний посібник «Інновації у зернових технологіях» науково-педагогічного колективу кафедри технології зберігання і переробки зерна (автори – доценти Євген Харченко, Андрій Шаран, Тетяна Янюк, Олена Супрун-Крестова). У посібнику наведений матеріал, який охоплює широке коло питань: починаючи від інноваційних рішень і новітньо...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Новий навчальний посібник від колективу авторів кафедри технології зберігання і переробки зерна 25 квітня 2024

Авторитет інженерної професії з кожним днем зростає – стверджують роботодавці

«Випускники університету мають усі можливості отримати цікаву, високооплачувану роботу та кар'єрне зростання», – наголосив фундатор найпотужнішого хлібокомбінату в Україні «КУЛИНИЧІ» (місто Васильків), а нині – директор фірми «Rodals Bakery» Вадим Погребняк. Фірма «Rodals Bakery» займається питаннями інжинірингу хлібопекарських і кондитерських вир...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Авторитет інженерної професії з кожним днем зростає – стверджують роботодавці 24 грудня 2019