Н У Х Т

Біотехнологи НУХТ на міжнародній арені

09 грудня 2024

Біотехнологи НУХТ на міжнародній арені

Нещодавно у Кракові (Польща) відбулася V міжнародна конференція «Strategies toward Green Deal Implementation Water, Raw Materials & Energy in Green Transition», присвячена обговоренню ключових аспектів реалізації європейського зеленого курсу (Green Deal), зокрема в таких сферах, як управління водними ресурсами, сталий видобуток сировини та перехід до відновлюваних джерел енергії. Учасники мали змогу ознайомитися з інноваційними стратегіями, поділитися досвідом і визначити виклики на шляху до екологічної трансформації. Конференція була чудовою можливістю для експертів, науковців, підприємців та активістів долучитися до формування майбутнього нашої планети. Саме тому юні дослідники зі студентського гуртка «BIOTECH», який функціонує на базі кафедри біотехнології і мікробіології, взяли активну участь у роботі конференції.

Магістрантка спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія» Анастасія Охмакевич зробила усну доповідь «Combined treatment of dual-species biofilms with essential oil and Rhodococcus erythropolis IMV Ac-5017 surfactants mixture». Вона презентувала матеріали, що є результатом плідної наукової діяльності під керівництвом д.б.н., професорки Тетяни Пирог. Слайди презентації та доповідь були підготовлені англійською мовою, що дало здобувачці можливість попрактикувати іноземну мову професійного спрямування.

Здобувачка освітньо-наукового ступеня «доктор філософії» Валерія Марченко під керівництвом к.б.н., доцентки Оксани Скроцької представила стендову доповідь «The influence of different concentrations of argentum nitrate on the biosynthesis of silver nanoparticles by the yeast Saccharomyces cerevisiae M437». Валерія займається дослідженням біосинтезу наночастинок срібла з використанням дріжджів.

Наші учасниці щиро вдячні організаторам конференції за створення наукової платформи для обміну ідеями, досвідом та інноваціями.

Вітаємо молодих науковців кафедри біотехнології і мікробіології! Участь у таких подіях свідчить про їх відданість науці, інноваціям та екологічному майбутньому. Бажаємо натхнення, нових відкриттів і досягнень у професійній та науковій діяльності!

Опублікований: 09-12-2024
Читайте також:
Розширення сприйняття харчових продуктів шляхом розкриття їх ароматичних складових

Колектив кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції тісно співпрацює з колегами із закладів вищої освіти України. На запрошення професорки Наталії Фролової доцентка кафедри харчових технологій Полтавського державного аграрного  університету Галина Дубова прочитала гостьову лекцію « Нові аспекти застосування рослинних ферментів в природн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширення сприйняття харчових продуктів шляхом розкриття їх ароматичних складових 01 квітня 2024

Успішно підвищила кваліфікацію доцент кафедри економічної теорії

Закінчився 3-й етап курсів підвищення кваліфікації в Університеті менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України доцента кафедри економічної теорії Галини Кундєєвої. За період навчання були розглянуті першочергові сучасні теми, пов’язані з освітою: «Освіта дорослих в суспільстві, яке навчається», «Професійний розвиток працівник...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Успішно підвищила кваліфікацію доцент кафедри економічної теорії 28 жовтня 2019

Підсекція «Технологічне обладнання та комп’ютерні технології проєктування» завершила роботу

На кафедрі технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проєктування працювала підсекція «Технологічне обладнання та комп’ютерні технології проєктування» секції «Інжиніринг харчових, фармацевтичних та біотехнологічних виробництв» 89-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенн...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Підсекція «Технологічне обладнання та комп’ютерні технології проєктування» завершила роботу 07 квітня 2023

Конкурс на кращу рекламу

У Смілянському коледжі харчових технологій НУХТ в межах декади фахових дисциплін економічного циклу відбувся Конкурс на кращу рекламу серед студентів другого та третього курсів спеціальності «Маркетингова діяльність». Організували захід викладачі комісії фахових дисциплін економічного циклу Лариса Орленко та Марина Соколан. До складу журі увійшли:...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Конкурс на кращу рекламу 22 лютого 2018