Н У Х Т

Безпечність і якість продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР обговорюють в університеті

05 грудня 2019

Безпечність і якість продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР обговорюють в університеті

4 грудня 2019 року у нашому університеті розпочався інформаційно-консультаційний практикум «Законодавство України щодо безпечності та якості продукції підприємств пиво-безалкогольної галузі за принципами НАССР. Сучасні підходи до експертизи та контролю якості».

У заході беруть участь представники підприємств пиво-безалкогольної галузі України, вітчизняних і зарубіжних фірм, викладачі кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства на чолі з завідувачем Анатолієм Куцом, а також директор Навчально-наукового інституту харчових технологій НУХТ Оксана Кочубей-Литвиненко. Семінар працюватиме 3 дні.

З урочистим привітанням до учасників практикуму звернулися проректор з наукової роботи нашого університету Олександр Шевченко та генеральний директор ПрАТ «УКРПИВО» Галина Коренькова.

Галина Коренькова у своїй доповіді підвела підсумки роботи підприємств пиво-безалкогольної галузі за 10 місяців поточного року. Згідно з її повідомленням експертна оцінка обсягу виробництва пива по Україні (крім пива безалкогольного з умістом спирту до 0,5 об. %) за 10 місяців 2019 року – 155,8 млн. дал, або становить 93,3% до аналогічного періоду 2018 року та виробництво солоду – 294 128 тонн, що становить 102,2% до аналогічного періоду 2018 року.

Про зміни у сфері стандартизації в системі НАССР розповіла начальник науково-технічного сектора оцінювання виробництв харчової галузі сертифікації систем управління безпечністю харчових продуктів (сектор № 142-2) ДП «УКРМЕТРТЕСТСТАНДАРТ» Ганна Бірюкова.

Про мікробіологічні аспекти сировини та готової продукції пиво-безалкогольної галузі доповіла доцент кафедри мікробіології та імунології навчально-наукового центру «Інститут біології та медицини» Київського національного університету ім. Тараса Шевченка Лариса Степура. Про воду, як один із інгредієнтів, що визначають якість пива та про її підготовку від данського виробника йшлося у виступі директора ТОВ «EUROWATER» Олександра Садчикова.

Цікавими були також фахові доповіді «Інноваційні методи вимірювань» (доповідач – директор «Донау Лаб Україна» Володимир Пашко), «Фільтраційні рішення в пивоварній промисловості» (доповідач – менеджер ТОВ «FILT-TEC» Марта Вороніна).

Студенти та аспіранти кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства мають можливість отримати інформацію для поповнення своїх професійних знань і навичок.

Опублікований: 05-12-2019
Читайте також:
Нові можливості

Науково-дослідна робота студентів – один із важливих засобів підвищення якості підготовки та виховання спеціалістів із вищою професійною освітою, здатних творчо використовувати у практичній діяльності досягнення науково-технічного і культурного прогресу. Новий гурток «Адаптроніка технічних систем» на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки спри...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові можливості 09 жовтня 2020

Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства з гостьовою лекторкою

Викладачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції продовжують активно залучати до освітнього процесу фахівців-практиків і колег із інших вишів. Це дає можливість студентам знайомитися з найрізноманітнішим досвідом й найсучаснішими інноваціями галузі. Днями на запрошення професора кафедри Олега Кузьміна та асистентки Марії Омельченко...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства з гостьовою лекторкою 14 квітня 2025

Нові тренди розвитку обговорила вчена рада університету

12 грудня відбулося позапланове засідання вченої ради університету. Оскільки питань і, зокрема кадрових, накопичилося чимало, було прийняте рішення зібратися у цьому місяці двічі. Та перш, ніж перейти до питань порядку денного ректор Анатолій Українець і члени ради тепло поздоровили колег, що відсвяткували дні народження між засіданнями. Претенден...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові тренди розвитку обговорила вчена рада університету 12 грудня 2019

Укренерго запрошує на стажування

НЕК «Укренерго» запрошує на програму стажування Energy HUB студентів випускних курсів і молодих фахівців Навчально-наукового інженерно-технічного інституту ім. акад. І.С. Гулого. Стажування передбачене для тих, хто навчається за спеціальністю 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», втім розглядається участь у програмі студентів ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Укренерго запрошує на стажування 14 травня 2021