У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства» (лектор – професор кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олег Кузьмін) здобувачі четвертого курсу скороченої форми навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Технології харчування» взяли участь у міжнародному вебінарі «Finding the Balance Between Food Safety and Sustainability», організованому журналом «Food Safety Magazine».
Вебінар був спрямований на дослідження того, як провідні бренди у харчовій промисловості об'єднують процеси стратегічного планування безпеки та якості харчових продуктів (FSQ) і сталого розвитку.
Доповідачами були: глобальний керівник відділу безпеки продукції, якості та відповідності нормативним вимогам ланцюга постачання сільськогосподарської продукції компанії «Cargill» Фабіан Сміт; старша директорка відділу відповідального пошуку та управління правами людини компанії «Кока-Кола» Женев'єв Тафт-Васкес; глобальна технічна директорка забезпечення ланцюга поставок компанії «LRQA» Кімберлі Коффін. Модераторка заходу – директорка редакції журналу «Food Safety Magazine» бренду BNP Media Адрієнн Блюм.
Четвертокурсники разом із лектором дисципліни опанували: розуміння взаємозв'язку між FSQ та сталим розвитком, отримавши глибше розуміння того, як безпека та якість харчових продуктів пов'язані зі стратегіями сталого розвитку, і як ці дві сфери можуть взаємодіяти для досягнення спільних цілей; оптимізацію процесів і структур управління, дізнавшись практичні методи оптимізації організаційної структури та процесів управління, які допоможуть мінімізувати ризики і забезпечити ефективне керування критичними результатами; ідентифікацію спільних цілей і викликів, що дозволить виявляти спільні цілі та взаємний вплив між стратегіями FSQ та сталого розвитку, а також зрозуміти найбільші виклики, які можуть виникнути при спробі об'єднати ці підходи; підвищення внутрішньої співпраці та управління ризиками, отримавши практичні поради та стратегії щодо того, як підвищити рівень співпраці всередині організації для кращого управління ризиками і досягнення стратегічних цілей.
Загалом, вебінар дозволив здобувачам освіти і викладачу опанувати ключові концепції та інструменти, які допоможуть їм впроваджувати практичні рішення і покращувати стратегічне планування у сферах безпеки та якості харчових продуктів і сталого розвитку. Вони вдячні організаторам за професійний захід і лекторам за цікаву й корисну інформацію!