Н У Х Т

Біотехнологи НУХТ – фахівці зі збереження здоров’я!

26 липня 2023

Біотехнологи НУХТ – фахівці зі збереження здоров’я!

Нині біотехнологія забезпечує також і одержання інноваційних фармацевтичних продуктів і засобів лікування, що суттєво покращує якість медичної допомоги та сприяє збереженню здоров'я людства.

Використання біотехнології має великий потенціал у фармацевтичній галузі. Саме біотехнологи здатні створювати нові ліки та вакцини шляхом генетичної модифікації організмів. Біотехнологічні методи дозволяють покращити якість та ефективність фармацевтичних продуктів, а також знизити їхню вартість. Крім того, біотехнологи допомагають вирішувати найгострішу медичну проблему сьогодення – проблему антибіотикорезистентності, розробляючи нові антибіотики та альтернативні протимікробні засоби. Отже, біотехнологія – важливий інструмент у боротьбі з хворобами та покращення якості життя людей.

Випускники спеціальності 162 «Біотехнології та біоінженерія», які опанували у Національному університеті харчових технологій освітньо-професійну програму «Біотехнології: фармацевтична, промислова, харчова, природоохоронна» здатні вирішувати найвідповідальніші завдання в галузі фармації:

- Розроблення нових біотехнологічних методів для створення ефективних і безпечних лікарських препаратів.
- Вдосконалення процесів отримання біологічно активних речовин, які можуть бути використані для лікування різних хвороб.
- Впровадження біотехнологічних інновацій у виробництво вакцин для попередження захворювань.
- Дослідження можливостей використання генної терапії для лікування генетичних захворювань та імунодефіцитних станів.
- Розроблення нових методів для діагностики хвороб на ранніх стадіях із використанням біомаркерів і біосенсорів.
- Розроблення нормативно-технічної документації фармацевтичних виробництв із урахуванням вимог GMP, українських і міжнародних стандартів.
- Вдосконалення процесів контролю якості та безпеки фармацевтичних продуктів за допомогою біотехнологічних методів.

Запрошуємо приєднатися до дружної родини біотехнологів у Національному університеті харчових технологій та отримати сучасну і таку потрібну в Україні та за її межами спеціальність!

Опублікований: 26-07-2023
Читайте також:
У ролі гостьового лектора – успішний випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки

Днями на кафедрі теплоенергетики та холодильної техніки відбулася гостьова лекція випускника, інженера компанії «Güntner GmbH & Co. KG» Дмитра Ждана. «GÜNTNER GmbH & Co. KG» – провідна німецька компанія з майже столітньою історією, глобальний експерт з рішень для охолодження, заморожування та кондиціювання повітря, який є ключовим партнеро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У ролі гостьового лектора – успішний випускник кафедри теплоенергетики та холодильної техніки 06 листопада 2024

Місце зустрічі – «Фавор»

У межах реалізації науково-дослідницького та просвітницького проєкту «Здорове харчування – від народження до довголіття», започаткованого у 2020 році на базі нашого університету за безпосередньої участі Київського науково-технічного товариства харчової промисловості, Інституту громадського здоров’я імені О. Марзєєва НАМН України, інших медичних зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Місце зустрічі – «Фавор» 18 серпня 2023

На кафедрі маркетингу продовжуються відкриті лекції

У Навчально-науковому інституті економіки і управління тривають планові відкриті заняття в різних форматах. Нещодавно відбулася відкрита лекція старшого викладача кафедри маркетингу Валерія Стахурського з дисципліни «Основи підприємництва». На виконання наказу по НУХТ №103 від 11 вересня 2020 року «Про організацію навчального процесу в період з 14...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На кафедрі маркетингу продовжуються відкриті лекції 01 жовтня 2020