Н У Х Т

Багатогранні освітні можливості – це просто

10 грудня 2025

Багатогранні освітні можливості – це просто

У Навчально-науковому інституті харчових технологій (ННІХТ) створено та успішно функціонує можливість реалізації здобувачами власної багатогранної освітньої траєкторії. Це і організація вільного вибору навчальних дисциплін, сертифікатні програми, національна та міжнародна академічна мобільність, участь у роботі конференцій і семінарів, елементи дуальної освіти, зарахування результатів неформальної освіти тощо. Але різноманіття освітніх доріг дуже часто залежить від поінформованості здобувачів освіти про можливості та перспективи задекларованих освітніх послуг. Як правило, значний обсяг інформації залишається поза їх увагою, хоча питання, як зробити процес навчання неординарним, не є таємницею і в сучасних умовах регулярно розміщується і актуалізується на відповідних сайтах, у соціальних мережах, групах у месенджерах тощо. І основна причина відсутності інтересу до розширення своїх освітніх можливостей – страх, що це складно.

Тому, незважаючи на значний обсяг інформації щодо розширення навчальної траєкторії, дирекція Навчально-наукового інституту харчових технологій, вважає за необхідне проведення додаткової роз’яснювальної роботи, яка є невід’ємною частиною у мотивації здобувачів освіти до навчання саме через розуміння доступності його форм для кожного.

9 грудня 2025 року відбулася одна з таких зустрічей у онлайн-форматі зі здобувачами освіти І та ІІ курсів. Організаторами виступили директорка Навчально-наукового інституту харчових технологій і гарантка освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Оксана Кочубей-Литвиненко та заступниця директора інституту з навчально-виховної роботи Наталія Пушанко. Також до зустрічі долучились гарантка освітньої програми «Технологічна експертиза та безпека харчової продукції» Оксана Петруша, професорка кафедри біотехнології продуктів бродіння та виноробства Марина Білько та здобувачка ІІІ курсу освітньої програми «Харчові технології та інженерія» Марія Литовченко.

Основним питанням зустрічі було обговорення розширення можливостей освіти в університеті через участь у сертифікатних програмах, окреслено алгоритм перезарахування результатів навчання, здобутих у рамках неформальної освіти та запрошено здобувачів освіти до участі у програмах академічної мобільності. Зокрема, третьокурсниця Марія Литовченко, яка наразі бере участь у програмі «Еразмус+» і проходить навчання в університеті м. Гейзенхайм (Німеччина) поділилася власним досвідом підготовки, участі й особливостями навчання за цією програмою.

Дирекція ННІХТ вдячна учасникам зустрічі, які змогли долучитися і мали можливість переконатися, що навчання – це не тільки дедлайн і сесія, воно багатогранне і відкрити ці грані – просто.

Опублікований: 10-12-2025
Читайте також:
Стартували захисти бакалаврських дипломних проектів на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти дипломних проектів на здобуття  освітнього рівня бакалавр. На захист були представлені 10 дипломних проектів. Студенти-випускники, відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за напрямом підготовки «Харчові технології та інженерія», представили на публічний зах...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Стартували захисти бакалаврських дипломних проектів на кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства 13 червня 2018

Безпека – понад усе: в університеті відпрацювали алгоритми дій у разі надзвичайних ситуацій

Особиста безпека кожного учасника освітнього і наукового процесів в нашому університеті – перший пріоритет і для керівництва, і для всього колективу. Саме тому велика увага приділяється інформуванню викладачів, співробітників, здобувачів вищої освіти всіх ступенів щодо правил безпеки та відпрацюванню алгоритмів дій у разі виникнення небезпечних сит...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Безпека – понад усе: в університеті відпрацювали алгоритми дій у разі надзвичайних ситуацій 03 жовтня 2024

Вічна пам'ять колезі!

З глибоким сумом і скорботою сповіщаємо, що 17 липня 2025 року на 86-му році обірвалося життя професора кафедри технології цукру і підготовки води Логвіна Володимира Матвійовича. Пішла з життя щира, порядна і добра людина, великий педагог і науковець. У цей болісний час колектив кафедри приносить щирі співчуття родині Володимира Матвійовича. Ми вс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Вічна пам'ять колезі! 18 липня 2025

Науковці кафедри інформаційних систем підсумували науково-дослідну роботу за перше півріччя 2019 р.

Науковці кафедри інформаційних систем підвели підсумки своєї науково-дослідної роботи за період із січня по травень 2019 року. Цього року кафедрою був укладений договір на виконання науково-дослідної роботи за госпдоговірною тематикою із загальним обсягом фінансування в 400 євро. Підготовлена колективна монографія «Методи дослідження електротехні...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковці кафедри інформаційних систем підсумували науково-дослідну роботу за перше півріччя 2019 р. 05 липня 2019