Н У Х Т

Із викликами сучасного суспільства в ІТ-індустрії познайомилися студенти Львівського коледжу

05 листопада 2018

Із викликами сучасного суспільства в ІТ-індустрії познайомилися студенти Львівського коледжу

З метою ознайомлення студентів з викликами сучасного суспільства в ІТ-індустрії, залучення талановитих і вмотивованих студентів до розвитку і роботи в команді головою циклової комісії інформатики Львівського державного коледжу харчової і переробної промисловості НУХТ Михайлом Мандриком організована зустріч викладачів і студентів спеціальності «Комп’ютерні науки» з ІТ-фахівцями: керівником Громадської організації «Фундація розвитку інновацій», к.т.н., доцентом Державного університету телекомунікацій, автором проекту «Школяр-програміст», on-lineJava-тренером, володарем спеціальної відзнаки конкурсу Ukrainian IT Awards 2017, організованого асоціацією IT Ukraine та компанією SoftServe, за видатний вклад у ІТ-освіту України Сергієм Іщеряковим, проректором з науково-педагогічної роботи IT StepUniversity, доктором технічних наук, професоромДмитром Пелешком.

Гості розповіли студентам про свій досвід роботи в ІТ-галузі, дали поради як стати успішним ІТ-фахівцем, окреслили перспективи роботи та навчання студентів, вказали на важливість не лише вміти програмувати, а й планувати проект, аналізувати вимоги, розробляти проектні рішення та підвищувати свою кваліфікацію з професійного програмування.

Виступаючі запросили студентів коледжу підвищити практичні навички з професійного Java- та Android-програмування в дистанційному навчальному on-lineтренінзі, що дасть змогу вивчити фундаментальні основи Java SE, отримати практичні навички написання програм, підготуватись до проходження сертифікаційного екзамену OracleCertifiedAssociate, Java SE 8 Programmer. Проходження курсу є важливим елементом Нової освітньої моделі - дуальної ІТ-освіти в Україні, оскільки дає можливість компаніям взяти на стажування  і роботу студента вже з базовими навичками сучасного програмування.

Студенти задавали актуальні запитання, на які отримати змістовні відповіді. Гості окреслили напрямки працевлаштування та звернули увагу на  знання та навички, які є найбільш потрібними під час їх подальшої роботи в ІТ-індустрії. Зустріч була цікавою, креативною, змістовною, пізнавальною та корисною для студентів.

Опублікований: 05-11-2018
Читайте також:
Перспективна сировина для дієтичного харчування

14 березня 2024 р. у діджитал-просторі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції відбулася гостьова лекція «Їжа для життя: перспективна сировина та інноваційні процеси» провідної наукової співробітниці Інституту продовольчих ресурсів НААН України, заступниці завідувача відділу технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів, д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перспективна сировина для дієтичного харчування 15 березня 2024

ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів» успішно відбувся!

В університеті завершився ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів за темою «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів», що проводився в рамках святкування Дня хіміка кафедрою хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів. Відкрив його презентацією про нага...

ЧИТАТИ ДАЛІ

ІІІ Конкурс на кращий проект ідей з елементами бізнес-планів, бізнес-проектів «У практичній площині: хімія та технологія харчових продуктів та косметичних засобів» успішно відбувся! 26 травня 2018

До обговорення проблем продовольчого забезпечення армії долучився доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

З цим девізом понад 50 науковців і фахівців галузі зібралися на науково-практичний семінар «Повноцінне харчування», який відбувся у навчальному центрі Національної академії Національної гвардії України (м. Харків). Від нашого університету на цей захід був запрошений доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Навчально-науков...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До обговорення проблем продовольчого забезпечення армії долучився доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 21 травня 2019

Як у НУХТі День вишиванки відзначали…

18 травня українці відзначили День вишиванки-2023. У нашому університеті це чи не найулюбленіше свято. Різнобарв’ям кольорів, орнаментів і візерунків заповнилися навчальні корпуси, тепла атмосфера і щирі посмішки, флешмоби і фотосесії і, звичайно ж, святковий концерт, підготовлений фахівцями Студентського центру патріотичного виховання та розвитку ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Як у НУХТі День вишиванки відзначали… 19 травня 2023