Н У Х Т

Ази водопідготовки та водоочищення засвоїли хіміки-технологи на лабораторних заняттях

09 жовтня 2023

Ази водопідготовки та водоочищення засвоїли хіміки-технологи на лабораторних заняттях

Якість води впливає на організм людини; якість продукту, що випускається на харчовому, хімічному, косметичному виробництві; фармацевтичних препаратів; термін експлуатації  сантехніки, труб, промислового обладнання. Вода бере участь практично у всіх основних технологічних циклах виробництва та життєдіяльності підприємства.

Тому, правильна водопідготовка та водоочищення має ключове значення для всіх процесів виробництва харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, хімічної, косметичної, металургійної, атомної та енергетичної промисловості.

Під час занять з дисципліни «Загальна хімічна технологія» студенти третього курсу переглянули цікавий відеометеріал, підготовлений викладачкою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, доценткою Тетяною Бойчук щодо стану та сучасної технології оброблення води у хімічній та харчовій промисловості, етапи водоочищення та знезараження на ПрАТ «АК «Київводоканал», а також щодо класифікації, синтезу, фізико-хімічних характеристик і роботи іонообмінних смол, що широко застосовуються як у промисловості, так і у домашньому господарстві для очищення води. У лабораторних умовах перевірили титриметричним методом хімічного аналізу основні технологічні показники питної води з різних джерел (бювет, колодязь, водопровід) Києва, Борисполя, Корсунь-Шевченківська, засвоїли іонообмінний та реагентний методи пом’якшення води.

Опублікований: 09-10-2023
Читайте також:
Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів відбувся науковий семінар «Хімічний склад і технологічні властивості борошна сорго» аспірантки Юлії Приходько. Науковий керівник – професор, член-кореспондент НААН Віра Дробот. Сорго – хлібна, технічна, кормова рослина, зерно якої може слугувати сировиною для виробництва крохмалю, паток...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Над розширенням асортименту хлібобулочних виробів для хворих на целіакію працюють молоді науковці університету 26 грудня 2017

Unicheck – помічник на стражі плагіату

Незабаром настане час захистів випускових кваліфікаційних дипломних проєктів здобувачів на отримання освітнього ступеня «Бакалавр». Робота з підготовки до цієї значущої події на кафедрі біотехнології і мікробіології кипить: здобувачі в тисячний раз перечитують дипломи і виправляють знайдені помилки, а секретарі екзаменаційної комісії готуються до п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Unicheck – помічник на стражі плагіату 26 травня 2020

Cрібним призером Відкритого чемпіонату України зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

Студент 1 курсу спеціальності «Готельно-ресторанна справа» факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу Артем Волковинський брав участь у Відкритому чемпіонаті України зі стрибків у воду серед вікових груп «А» і «Б» (від 14 до 18 років). Із заліковою сумою балів 456,15 Артем виборов «срібло» з індивідуальних стрибків з трампліну висото...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Cрібним призером Відкритого чемпіонату України зі стрибків у воду став студент спеціальності «Готельно-ресторанна справа» 31 травня 2018

Подорож українською Швейцарією

 Приїхали в місто Житомир.Носильник п’ятнадцятий номерВезе на візочку багаж…  …Вибачте, шановні читачі, згадався читаний у дитинстві вірш Бориса Заходера «Багаж» – у зв’язку з не такою тривалою, як до справжньої Швейцарії, але від того не менш захопливою мандрівкою! Яку, як і завжди, організувала профспілка університету за сприяння ректора Анатолі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подорож українською Швейцарією 15 квітня 2019