Якість води впливає на організм людини; якість продукту, що випускається на харчовому, хімічному, косметичному виробництві; фармацевтичних препаратів; термін експлуатації сантехніки, труб, промислового обладнання. Вода бере участь практично у всіх основних технологічних циклах виробництва та життєдіяльності підприємства.
Тому, правильна водопідготовка та водоочищення має ключове значення для всіх процесів виробництва харчових продуктів, фармацевтичних препаратів, хімічної, косметичної, металургійної, атомної та енергетичної промисловості.
Під час занять з дисципліни «Загальна хімічна технологія» студенти третього курсу переглянули цікавий відеометеріал, підготовлений викладачкою кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, доценткою Тетяною Бойчук щодо стану та сучасної технології оброблення води у хімічній та харчовій промисловості, етапи водоочищення та знезараження на ПрАТ «АК «Київводоканал», а також щодо класифікації, синтезу, фізико-хімічних характеристик і роботи іонообмінних смол, що широко застосовуються як у промисловості, так і у домашньому господарстві для очищення води. У лабораторних умовах перевірили титриметричним методом хімічного аналізу основні технологічні показники питної води з різних джерел (бювет, колодязь, водопровід) Києва, Борисполя, Корсунь-Шевченківська, засвоїли іонообмінний та реагентний методи пом’якшення води.