Н У Х Т

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

02 лютого 2022

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

2 лютого 2022 р. кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організувала відкриту англомовну лекцію за напрямом оздоровчого харчування від індійських колег із Теланганського державного університету садівництва ім. Шрі Конди Лаксмана. Лекцію «Новітні системи доставки та стратегії компонування рецептур для покращення біодоступності фітохімічних та поживних речовин для інтегрованої системи харчування та здоров’я людини» прочитав к.т.н., доцент, завідувач кафедри післяжнивної технології, золотий медаліст канцлера, лауреат премії Гілберта Дж. Шанкарасвами.

До лекції приєдналися викладачі та здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, а також представники професорсько-викладацького складу і студентської спільноти кафедри готельно-ресторанної справи.

Індійський науковець приділив особливу увагу проблемі зниження біодоступності фітохімічних сполук у процесі травлення, висвітливши її як з технологічної, так і з медичної точки зору, а також представив новітні дослідження щодо способів транспортування до шлунково-кишкового тракту флавоноїдів, каротиноїдів і терпеноїдів без погіршення їх лікувально-профілактичних властивостей.

Аудиторія задавала питання щодо механізму антиканцерогенної і антиоксидантної дії окремих флавоноїдів і каротиноїдів, а також впливу флавоноїдів, каротиноїдів і терпеноїдів на балансування трьох дош Вати, Піти, Капхи з точки зору аюрведичного харчування, на що пан Дж. Шанкарасвами надав розгорнуту цікаву інформацію.

Здобувачі і викладачі факультету висловлюють щиру вдячність індійському фахівцю за ґрунтовну лекцію і сподіваються на подальші зустрічі та плідне наукове співробітництво!

Опублікований: 02-02-2022
Читайте також:
Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води взяли участь у обговоренні сучасних методів децентралізованих водопідготовки та водоочищення

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води, завідувач кафедри Наталія Гусятинська та асистент Ярослав Барашовець (генеральний директор ТОВ «Системи чистої води») взяли участь у семінарі «Сучасні методи децентралізованих водопідготовки та водоочищення. Використання інноваційної інформації в освітньому процесі», що працював з 12 по 14 берез...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Викладачі кафедри технології цукру і підготовки води взяли участь у обговоренні сучасних методів децентралізованих водопідготовки та водоочищення 17 березня 2018

У навчально-науковому комплексі університету розпочався навчальний рік

У навчально-науковому комплексі нашого університету розпочався черговий навчальний рік. Цього року він стартує в надскладних умовах повномасштабної війни. Та наш колектив ніколи не стояв осторонь непростих викликів і пише історію нашої країни разом із тими, хто ціною власного життя виборює її незалежність і долає окупантів. 31 серпня 2022 року із ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У навчально-науковому комплексі університету розпочався навчальний рік 05 вересня 2022

Сучасні засідання кафедри

8 квітня 2020 року відбулося планове засідання кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів, яке, враховуючи реалії сьогодення, велося із використанням сучасних засобів комунікації, зокрема zoom-конференції. Завідувач кафедри Василь Пасічний разом із колективом розглянули та обговорили питання: 1. Стан наповнення дистанційних курсів денної та зао...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сучасні засідання кафедри 09 квітня 2020

Наукові перемоги: перший доктор філософії у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ

19 лютого 2021 року на засіданні разової спеціалізованої вченої ради ДФ 26.058.002 аспірантка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Таїса Гончаренко успішно захистила дисертацію «Удосконалення технології посічених напівфабрикатів з використанням білково-вуглеводних композицій» на здобуття наукового ступеня доктора філософії (PhD). Наукова ке...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наукові перемоги: перший доктор філософії у Навчально-науковому інституті харчових технологій НУХТ 25 лютого 2021