Н У Х Т

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

02 лютого 2022

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

2 лютого 2022 р. кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організувала відкриту англомовну лекцію за напрямом оздоровчого харчування від індійських колег із Теланганського державного університету садівництва ім. Шрі Конди Лаксмана. Лекцію «Новітні системи доставки та стратегії компонування рецептур для покращення біодоступності фітохімічних та поживних речовин для інтегрованої системи харчування та здоров’я людини» прочитав к.т.н., доцент, завідувач кафедри післяжнивної технології, золотий медаліст канцлера, лауреат премії Гілберта Дж. Шанкарасвами.

До лекції приєдналися викладачі та здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, а також представники професорсько-викладацького складу і студентської спільноти кафедри готельно-ресторанної справи.

Індійський науковець приділив особливу увагу проблемі зниження біодоступності фітохімічних сполук у процесі травлення, висвітливши її як з технологічної, так і з медичної точки зору, а також представив новітні дослідження щодо способів транспортування до шлунково-кишкового тракту флавоноїдів, каротиноїдів і терпеноїдів без погіршення їх лікувально-профілактичних властивостей.

Аудиторія задавала питання щодо механізму антиканцерогенної і антиоксидантної дії окремих флавоноїдів і каротиноїдів, а також впливу флавоноїдів, каротиноїдів і терпеноїдів на балансування трьох дош Вати, Піти, Капхи з точки зору аюрведичного харчування, на що пан Дж. Шанкарасвами надав розгорнуту цікаву інформацію.

Здобувачі і викладачі факультету висловлюють щиру вдячність індійському фахівцю за ґрунтовну лекцію і сподіваються на подальші зустрічі та плідне наукове співробітництво!

Опублікований: 02-02-2022
Читайте також:
У обговоренні змін в косметичній промисловості взяли участь фахівчині кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів

Асоціація «Парфумерія та Косметика України» організувала вебінар тільки для своїх учасників. Тема вебінару – «Технічний регламент на косметичну продукцію». Наш університет на заході представляли фахівчині кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів – завідувачка кафедри, професорка Тамара Носенко та доцент...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У обговоренні змін в косметичній промисловості взяли участь фахівчині кафедри технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів 01 квітня 2021

Здобувачі ступеня PhD й викладачі вдосконалюють навички академічного письма

Нещодавно відбулася надзвичайно інформативна та корисна лекція «США: Підхід до завоювання академічного письма», яку прочитав доктор філософії, директор з освіти Coursetune, старший науковий співробітник Академії вищої освіти та засновник Академії Град (академічної консалтингової групи для професорів та аспірантів) Jonathan Cisco. Захід привернув ув...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі ступеня PhD й викладачі вдосконалюють навички академічного письма 14 червня 2024

Практичні заняття в цікавих форматах – візитівка наших викладачів

7 листопада викладачка кафедри іноземних мов професійного спрямування Катерина Рудницька провела відкрите практичне заняття з теми «Networking» (відвідування заходів, пов’язаних з пошуком роботи) з дисципліни «Іноземна мова (за професійним спрямуванням)» для здобувачів освіти групи ГС-2-8 факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу іме...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Практичні заняття в цікавих форматах – візитівка наших викладачів 09 листопада 2022

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів

У спеціалізованій вченій раді Д 26.058.03 відбувся захист дисертаційної роботи «Удосконалення технологій молоковмісних продуктів шляхом використання харчових емульсій» асистента кафедри технології молока і молочних продуктів Ігоря Устименка, яка була виконана під керівництвом професора Галини Поліщук. Ігор Устименко представив результати наукових ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щирі вітання з успішним захистом дисертаційної роботи приймає асистент кафедри технології молока і молочних продуктів 19 червня 2019