Н У Х Т

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

02 february 2022

Англомовна лекція за напрямом оздоровчого харчування від індійського науковця

2 лютого 2022 р. кафедра технології ресторанної і аюрведичної продукції факультету готельно-ресторанного та туристичного бізнесу імені проф. В.Ф. Доценка організувала відкриту англомовну лекцію за напрямом оздоровчого харчування від індійських колег із Теланганського державного університету садівництва ім. Шрі Конди Лаксмана. Лекцію «Новітні системи доставки та стратегії компонування рецептур для покращення біодоступності фітохімічних та поживних речовин для інтегрованої системи харчування та здоров’я людини» прочитав к.т.н., доцент, завідувач кафедри післяжнивної технології, золотий медаліст канцлера, лауреат премії Гілберта Дж. Шанкарасвами.

До лекції приєдналися викладачі та здобувачі кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, а також представники професорсько-викладацького складу і студентської спільноти кафедри готельно-ресторанної справи.

Індійський науковець приділив особливу увагу проблемі зниження біодоступності фітохімічних сполук у процесі травлення, висвітливши її як з технологічної, так і з медичної точки зору, а також представив новітні дослідження щодо способів транспортування до шлунково-кишкового тракту флавоноїдів, каротиноїдів і терпеноїдів без погіршення їх лікувально-профілактичних властивостей.

Аудиторія задавала питання щодо механізму антиканцерогенної і антиоксидантної дії окремих флавоноїдів і каротиноїдів, а також впливу флавоноїдів, каротиноїдів і терпеноїдів на балансування трьох дош Вати, Піти, Капхи з точки зору аюрведичного харчування, на що пан Дж. Шанкарасвами надав розгорнуту цікаву інформацію.

Здобувачі і викладачі факультету висловлюють щиру вдячність індійському фахівцю за ґрунтовну лекцію і сподіваються на подальші зустрічі та плідне наукове співробітництво!

Published on: 02-02-2022
Read also:
Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір»

У рамках наукового семінару кафедри міжнародної економіки «Інформаційна культура в сучасному світі» (керівниця – д.е.н., професорка  Світлана Гуткевич) відбулося 26-е засідання круглого столу з міжнародною участю на тему «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір». Традиційно засідання відкрила вступним словом професорка Світлана ...

READ YOURSELF

Круглий стіл «Вплив міжнародного академічного туризму на освітній простір» 27 november 2023