Н У Х Т

Актуальні напрями застосування дієтичних добавок у фокусі уваги викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів

19 грудня 2022

Актуальні напрями застосування дієтичних добавок у фокусі уваги викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів взяли участь у науково-практичному семінарі з міжнародною участю «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?». Організаторами заходу виступили Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів і природокористування України за участі International Alliance of Dietary Food Supplement Associations (Великобританія), Global Prebiotic Association (США), Global Organization for EPA and DHA Omega-3s (США), ГК МедЕксперт (Україна).

Всеукраїнське ГО «Асоціація дієтологів України» уже 10 років об’єднує лікарів-дієтологів та інших спеціалістів, які мають наукові і практичні інтереси у галузі харчування, проводячи наукові заходи, що стосуються харчування населення України та окремих його груп. Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів щорічно долучаються до роботи таких конференцій. Цьогоріч захід відбувся онлайн і об’єднав фахівців із різних куточків України, Європи та США.

Робота семінару відбувалася за тематичними напрямами: «Новини нутриціології та актуальні напрямки практичного застосування дієтичних добавок», «Виявлення і корекція дефіциту нутрієнтів за допомогою дієтичної саплементації», «Застосування нутрицевтиків для поліпшення функціонального стану внутрішніх органів та зменшення ризику захворювань», «Дієтична саплементація під час вагітності, у дитячому та підлітковому віці».

Іноземні колеги представили доповіді: Елана Наткер з Гаррогейт (Великобританія) «ЕПК + ДГК Омега-3: останні наукові дані», Лен Монгейт із Чикаго (США) «До кращого розуміння пребіотиків і тих, кому вони потрібні»; з побажаннями продовжувати актуальні наукові дослідження в непростий військовий час звернувся до учасників заходу генеральний директор Міжнародного альянсу асоціацій дієтичних добавок Сімон Петтманн (Лондон, Великобританія).

Доцентки Наталія Стеценко, Надія Івчук, Алла Башта, Світлана Бажай-Жежерун та асистентка Тетяна Федоренко долучились до обговорення представлених доповідей, вдячні колегам за можливість співпраці, а також зможуть інтегрувати в навчальний процес озвучені новітні наукові дані досліджень у галузі харчування при викладанні дисциплін «Основи валеології: оздоровчі аспекти харчування», «Технологія продуктів функціонального призначення»,«Технологія природних харчових сорбентів», «Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування» тощо.

Опублікований: 19-12-2022
Читайте також:
Здобувачі-заочники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочали захисти дипломних проєктів

На кафедрі біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочалися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів  освітнього ступеню «бакалавр» заочної форми навчання. Першого дня на захист були представлені 4 роботи. Студенти-випускники відповідно до майбутньої кваліфікації, яку отримували за освітньою програмою «Харчові технології та інженерія», п...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-заочники кафедри біотехнології продуктів бродіння і виноробства розпочали захисти дипломних проєктів 10 лютого 2022

День Європи у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ

9 травня Україна відзначила День Європи, адже з європейцями нас об'єднують спільні цінності – демократія, свобода вибору, рівність, толерантність тощо. Навіть гасло ЄС – «Єдність у різноманітті» – близьке нашій державі: упродовж століть ми мирно живемо поряд із вірменами, євреями, кримськими татарами, гагаузами, румунами та іншими народами. Ми – рі...

ЧИТАТИ ДАЛІ

День Європи у Смілянському технологічному фаховому коледжі НУХТ 12 травня 2022

Про академічну доброчесність дізналися здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа»

Академічна доброчесність – це фундамент якісної вищої освіти і детермінанта її успішного розвитку. Новий навчальний рік на кафедрі готельно-ресторанної справи розпочався з тижня академічної доброчесності, адже етичними принципами академічної доброчесності мають керуватися всі учасники освітнього процесу під час навчання, викладання та провадження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про академічну доброчесність дізналися здобувачі вищої освіти спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» 14 вересня 2021

Завідувач Підготовчого відділення поспілкувалася з батьками випускників київської гімназії «Потенціал»

З 1 жовтня стартував навчальний рік на Підготовчому відділенні Центру моніторингу якості та координації освітньої діяльності університету. Триває активна профорієнтаційна робота серед учнівської молоді та їх батьків. У вересні завідувач Підготовчого відділення Валентина Кудіна  відвідала батьківські збори в гімназії «Потенціал» (співпраця з цим зак...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Завідувач Підготовчого відділення поспілкувалася з батьками випускників київської гімназії «Потенціал» 03 жовтня 2018