Н У Х Т

Актуальні напрями застосування дієтичних добавок у фокусі уваги викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів

19 грудня 2022

Актуальні напрями застосування дієтичних добавок у фокусі уваги викладачів кафедри технології оздоровчих продуктів

Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів взяли участь у науково-практичному семінарі з міжнародною участю «Застосування дієтичних добавок: Коли? Кому? Та з якою метою?». Організаторами заходу виступили Асоціація дієтологів України та Національний університет біоресурсів і природокористування України за участі International Alliance of Dietary Food Supplement Associations (Великобританія), Global Prebiotic Association (США), Global Organization for EPA and DHA Omega-3s (США), ГК МедЕксперт (Україна).

Всеукраїнське ГО «Асоціація дієтологів України» уже 10 років об’єднує лікарів-дієтологів та інших спеціалістів, які мають наукові і практичні інтереси у галузі харчування, проводячи наукові заходи, що стосуються харчування населення України та окремих його груп. Викладачі кафедри технології оздоровчих продуктів щорічно долучаються до роботи таких конференцій. Цьогоріч захід відбувся онлайн і об’єднав фахівців із різних куточків України, Європи та США.

Робота семінару відбувалася за тематичними напрямами: «Новини нутриціології та актуальні напрямки практичного застосування дієтичних добавок», «Виявлення і корекція дефіциту нутрієнтів за допомогою дієтичної саплементації», «Застосування нутрицевтиків для поліпшення функціонального стану внутрішніх органів та зменшення ризику захворювань», «Дієтична саплементація під час вагітності, у дитячому та підлітковому віці».

Іноземні колеги представили доповіді: Елана Наткер з Гаррогейт (Великобританія) «ЕПК + ДГК Омега-3: останні наукові дані», Лен Монгейт із Чикаго (США) «До кращого розуміння пребіотиків і тих, кому вони потрібні»; з побажаннями продовжувати актуальні наукові дослідження в непростий військовий час звернувся до учасників заходу генеральний директор Міжнародного альянсу асоціацій дієтичних добавок Сімон Петтманн (Лондон, Великобританія).

Доцентки Наталія Стеценко, Надія Івчук, Алла Башта, Світлана Бажай-Жежерун та асистентка Тетяна Федоренко долучились до обговорення представлених доповідей, вдячні колегам за можливість співпраці, а також зможуть інтегрувати в навчальний процес озвучені новітні наукові дані досліджень у галузі харчування при викладанні дисциплін «Основи валеології: оздоровчі аспекти харчування», «Технологія продуктів функціонального призначення»,«Технологія природних харчових сорбентів», «Технологія продуктів для дитячого та геродієтичного харчування» тощо.

Опублікований: 19-12-2022
Читайте також:
Молодіжна організація AIESEC підтримує випускників кафедри маркетингу

Для здобувачів вищої освіти за спеціальностями «Маркетинг» і «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» відбулася онлайн-лекція «Як потрапити на професійне стажування за кордон під час пандемії» представниці глобальної молодіжної організації AIESEC (Association internationale des étudiants en sciences économiques et commerciales) Олени Яковлє...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Молодіжна організація AIESEC підтримує випускників кафедри маркетингу 13 квітня 2021

До уваги вступників, чиїх документів про освіту немає у Реєстрі!

Реєструючи свій е-кабінет, ви маєте зазначити дані (серію і номер) своїх документів про освіту, які мають бути у Реєстрі документів про освіту ЄДЕБО. Проте, у Реєстрі відсутні: - документи про освіту, які були видані до 2000 року- дипломи випускників військових закладів вищої (фахової передвищої) освіти та військових навчальних підрозділів заклад...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До уваги вступників, чиїх документів про освіту немає у Реєстрі! 15 липня 2024

Наші другокурсниці підкорили висоти Всеукраїнської студентської олімпіади з  дисципліни «Регіональна економіка»

З метою підвищення якості підготовки кваліфікованих фахівців, пошуку обдарованої студентської молоді, стимулювання її творчої праці вже традиційно щороку проводяться олімпіади з різних навчальних дисциплін, в яких беруть участь наші студенти та демонструють чудові результати. У період з лютого по квітень 2019 року відбулися І та ІІ тури Всеукраїнс...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші другокурсниці підкорили висоти Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни «Регіональна економіка» 20 квітня 2019

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво і поліграфія», освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» дізналися про витоки та розвиток поліграфічної галузі, завітавши разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик до Музею книги і друкарства, який діє у будівлі д...

ЧИТАТИ ДАЛІ

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія» 23 квітня 2024