Н У Х Т

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

23 квітня 2024

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво і поліграфія», освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» дізналися про витоки та розвиток поліграфічної галузі, завітавши разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик до Музею книги і друкарства, який діє у будівлі давньої друкарні Києво-Печерської лаври.

Музей демонструє скарби книжкової культури від княжих часів до сьогодення: стародавні рукописи, перші друковані зразки та обладнання для друкування на папері, перші автоматичні друкарські верстати початку минулого сторіччя і ще багато цікавого.

Продовжуємо творити нашу історію, і уявляємо, як через сторіччя екскурсовод у Музеї говоритиме – «На початку 21 сторіччя, з переходом книжок у електронний формат, поліграфічна галузь отримала новий поштовх – понад 70 відсотків поліграфічної продукції склали упаковка та етикетка. А фахівців, які вміли створити красиву і зручну упаковку та забезпечити безпеку харчових продуктів, готував Національний університет харчових технологій».

Опублікований: 23-04-2024
Читайте також:
Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти

На кафедрі туристичного та готельного бізнесу відбулися захисти дипломних робіт освітнього ступеню «Магістр» за спеціальністю 242 «Туризм». Екзаменаційну комісію очолив д.г.н,  професор,  заслужений працівник освіти України, академік Академії наук вищої освіти України Петро Масляк. До складу комісії також увійшли: завідувач кафедри туристичного та...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Реальні шляхи покращення сучасного ринку туристичних послуг пропонують наші магістранти 25 лютого 2019

Зони елітарної освіти на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції

У межах вивчення дисципліни «Управління якістю продукції та послуг ресторанного господарства. Модуль 1. Якість та безпечність харчових продуктів з основами НАССР» здобувачі бакалаврської освітньої програми «Технології харчування» під керівництвом гаранта програми, професора кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції Олега Кузьміна взяли...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Зони елітарної освіти на кафедрі технології ресторанної і аюрведичної продукції 20 грудня 2023

Поєднання теоретичних знань, набутих в університеті, з практичним досвідом виробництва

Студенти кафедри теплоенергетики та холодильної техніки, спеціальності «Енергетичне машинобудування» відвідали підприємство з виробництва енергоефективного обладнання вентиляції та кондиціонування – завод «Вент-сервіс», який оснащений сучасним обладнанням, що дозволяє поставляти продукцію не тільки на ринки України та країн СНД, а і в країни ЄС. С...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Поєднання теоретичних знань, набутих в університеті, з практичним досвідом виробництва 30 жовтня 2018

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін

23-27 квітня 2018 року у Полтавському коледжі харчових технологій НУХТ тривав тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін. Викладачі комісії разом зі студентами коледжу провели цікаві та повчальні заходи. 23 квітня під керівництвом викладача Анастасії Нижник студенти групи 31-К взяли участь у діловій грі «Networking аб...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін 27 квітня 2018