Н У Х Т

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

23 квітня 2024

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво і поліграфія», освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» дізналися про витоки та розвиток поліграфічної галузі, завітавши разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик до Музею книги і друкарства, який діє у будівлі давньої друкарні Києво-Печерської лаври.

Музей демонструє скарби книжкової культури від княжих часів до сьогодення: стародавні рукописи, перші друковані зразки та обладнання для друкування на папері, перші автоматичні друкарські верстати початку минулого сторіччя і ще багато цікавого.

Продовжуємо творити нашу історію, і уявляємо, як через сторіччя екскурсовод у Музеї говоритиме – «На початку 21 сторіччя, з переходом книжок у електронний формат, поліграфічна галузь отримала новий поштовх – понад 70 відсотків поліграфічної продукції склали упаковка та етикетка. А фахівців, які вміли створити красиву і зручну упаковку та забезпечити безпеку харчових продуктів, готував Національний університет харчових технологій».

Опублікований: 23-04-2024
Читайте також:
Професійним досвідом діляться молоді викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

Доцент кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Анастасія Шевченко провела відкрите лекційне заняття «Призначення та характеристика технологічних операцій виробництва хліба» для здобувачів 2 курсу Навчально-наукового інституту харчових технологій спеціальності 181 «Харчові технології», освітньо-професійної програми «Технологічна е...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Професійним досвідом діляться молоді викладачі кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 23 вересня 2020

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів

На кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів у онлайн-режимі відбулося засідання секції «Технологія хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» 87-ї Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів «Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті». Засідання се...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Подвійний науковий івент на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів 16 квітня 2021

Щоб гарно вчити, треба постійно вчитися

Викладачі кафедри екології та екоменеджменту, професор Ігор Якименко, доцентки Оксана Салавор, Оксана Ничик і Наталія Бублієнко взяли участь у онлайн-тренінгу з основ виробництва біометану в Україні. Він був зорганізований одним із флагманів відновлюваної енергетики нашої країни – Біоенергетичною асоціацією України UABIO. Лекторами виступили знані ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Щоб гарно вчити, треба постійно вчитися 06 березня 2024

Мінімізація витрат та максимізація прибутку – мета виробництва

На кафедрі економічної теорії відбулася важлива подія – доцент кафедри Галина Кундєєва прочитала відкриту лекцію «Витрати виробництва» з дисципліни «Економікс» для здобувачів-бакалаврів спеціальності 073 «Менеджмент». Лектор із використанням мультимедійної презентації вичерпно і цікаво подала матеріал про формування виробничих витрат у короткостро...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мінімізація витрат та максимізація прибутку – мета виробництва 05 листопада 2019