Н У Х Т

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

23 квітня 2024

До витоків: пізнавальне заняття здобувачів спеціальності «Видавництво і поліграфія»

Студенти спеціальності «Видавництво і поліграфія», освітньо-професійної програми «Комп’ютерні технології дизайну та виготовлення упаковки» дізналися про витоки та розвиток поліграфічної галузі, завітавши разом із доценткою кафедри машин і апаратів харчових та фармацевтичних виробництв Наталією Кулик до Музею книги і друкарства, який діє у будівлі давньої друкарні Києво-Печерської лаври.

Музей демонструє скарби книжкової культури від княжих часів до сьогодення: стародавні рукописи, перші друковані зразки та обладнання для друкування на папері, перші автоматичні друкарські верстати початку минулого сторіччя і ще багато цікавого.

Продовжуємо творити нашу історію, і уявляємо, як через сторіччя екскурсовод у Музеї говоритиме – «На початку 21 сторіччя, з переходом книжок у електронний формат, поліграфічна галузь отримала новий поштовх – понад 70 відсотків поліграфічної продукції склали упаковка та етикетка. А фахівців, які вміли створити красиву і зручну упаковку та забезпечити безпеку харчових продуктів, готував Національний університет харчових технологій».

Опублікований: 23-04-2024
Читайте також:
Здобувачі-фінансисти взяли участь у англомовному вебінарі НБУ

У нагоді стало якісне володіння англійською мовою майбутнім бакалаврам спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування», які навчаються в англомовних групах: разом із доценткою кафедри фінансів Ганною Рогановою вони взяли участь у вебінарі НБУ, який проводився англійською мовою «Обіцянка децентралізації та роль центрального банку»/«The...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Здобувачі-фінансисти взяли участь у англомовному вебінарі НБУ 01 квітня 2021

Розширюють професійні зв’язки та вдосконалюють викладацьку майстерність на кафедрі експертизи харчових продуктів

Про особливості призначення судової товарознавчої експертизи говорили на науковому семінарі, організованому кафедрою експертизи харчових продуктів. Доповідачкою була к.т.н., доцентка, старша наукова співробітниця лабораторії економічних та товарознавчих досліджень Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиці...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Розширюють професійні зв’язки та вдосконалюють викладацьку майстерність на кафедрі експертизи харчових продуктів 21 грудня 2022

У кожного свій фронт!

Викладачі нашого університету отримали документацію на розроблені ними борщові та супові суміші для наших захисників і захисниць. Тепер, коли є ТУ на ці розробки, їх можна запускати у промислове виробництво. А розпочалося все більше року тому із волонтерської ініціативи професури НУХТ. Поспілкувавшись із волонтерами, що часто бувають на передовій,...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У кожного свій фронт! 26 травня 2023

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України

5 березня на базі нашого університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України, присвячений роботі Центрів колективного користування науковим обладнанням. Нагадаємо, що у травні 2018 року МОН підтримало пропозиції закладів вищої освіти щодо створення на засадах експерименту центрів колективного користування науковим обладнанням за раху...

ЧИТАТИ ДАЛІ

На базі університету відбувся семінар Міністерства освіти і науки України 05 березня 2019