Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G1 «Хімічні технології та інженерія» та освітньо-професійною програмою «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів»
Освітня програма «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» орієнтована на підготовку фахівців, які мають володіти: сучасними знаннями стосовно методів та засобів для аналізу, синтезу, проектування, модернізації підприємств по виробництву харчових добавок та косметичних засобів.
Основний фокус освітньої програми спрямований на підготовку професійних кадрів, які застосовують і використовують сучасне лабораторне і технологічне обладнання, комп’ютерну техніку та інформаційні технології, а також, виконують проектні і науково-дослідні роботи, пов'язані з дослідженням хіміко-технологічних процесів, впровадженням нових та удосконаленням існуючих технологій харчових добавок та косметичних засобів.
Мета освітньої програми«Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» – підготовка висококваліфікованих фахівців, здатних до комплексного виконання наукових досліджень, проектно-технологічних розрахунків та здійснення виробничо-технологічної діяльності, яка пов’язана з хімічними технологіями та інженерією, функціонуванням підприємств хімічної, фармацевтичної, косметичної та харчової промисловості.
Випускники освітньої програми«Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» набувають навичок:
- розробки наукових принципів створення харчових добавок та косметичних засобів функціональної дії;
- вміють формувати інноваційні підходи у створенні нових видів продуктів;
- розробляти методи створення та модифікації нових функціональних матеріалів і технологій, застосувати їх у професійній сфері;
- досконало володіють основами сучасних методів дослідження та аналізу.
Вони володіють сучасними підходами розроблення та хімічного моделювання нових видів харчових добавок та косметичних продуктів із урахуванням сучасних здобутків науки і техніки, зокрема нанотехнологій.
Освітня програма магістра передбачає поглиблену практичну підготовку для проведення науково-дослідних, проектно- технологічних, виробничо-технологічних робіт з розробленням та впровадженням технічних і технологічних інновацій.
Ступінь магістрадає можливість працювати на хімічних, фармацевтичних, косметичних та харчових підприємствах різних форм власності, у навчальних закладах, наукових та конструкторських організаціях, на підприємствах; у лабораторіях, що сертифікують харчові та косметичні продукти, контролюють їх якість. Випускники магістратури можуть продовжувати наукову діяльність в аспірантурі та наукових секторах виробництв.
Магістри з хімічних технологій харчових добавок та косметичних продуктів можуть виконувати організаційно-керівну, виробничо-технологічну, науково-дослідницьку, торговельно-комерційну діяльність на підприємствах хімічної, косметичної галузі, харчової, фармацевтичної та переробної промисловості. Це майбутні керівні кадри науково-дослідних інститутів, лабораторій з контролю виробництва, головні експерти з якості сировини та готових продуктів, завідувачі науково-дослідних лабораторій, викладачі університетів та інших навчальних закладів, головні наукові співробітники центрів інтелектуальної власності, наукові співробітники-консультанти у сфері харчових виробництв, фахівці аналітичного контролю у науково-дослідних інститутах та центрах оцінки якості.
Магістри з хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів мають широкі можливості для працевлаштування. Зокрема, випускники програми успішно працевлаштовуються у престижних компаніях, фірмах та державних установах, на провідних підприємствах хімічної, харчової, парфумерно-косметичної та фармацевтичної галузі, як в Україні, так і за кордоном, серед них начальники виробництва, головні технологи, завідувачі лабораторій та ведучі спеціалісти, а також мають власний бізнес. В нас є потужна база наших партненрів та роботодавців, що дозволяє забезпечувати практичну підготовку, дуальну форму здобуття освіти, можливість виконання наукових досліджень та стажування.
Працевлаштовані випускники програми «Хімічні технології харчових добавок та косметичних засобів» у 2020 – 70% ; 2021 – 80%; 2022– 89%, 2023 – 92%, 2024 – 93%.