Н У Х Т

Технології зберігання, консервування та переробки молока

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

G13 Харчові технології

Освітня програма

Технології зберігання, консервування та переробки молока

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології зберігання, консервування та переробки молока»

Кафедра технології молока і молочних продуктів розпочала діяльність з 1967 року і є однією з провідних кафедр України з підготовки фахівців за освітнім ступенем магістр зі спеціальності G13 Харчові технології за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки молока».

Модернізація підприємств молоко-переробної промисловості, а також стрімкий розвиток міні-заводів і цехів з виробництва сирів, молочних і кисломолочних напоїв, сметани, масла, морозива та ін., у тому числі крафтових молочних продуктів, вимагає гнучкої організації проектних робіт із урахуванням досягнень світової практики, впровадження нових технологічних процесів і устаткування. Вказані тенденції розвитку харчової індустрії вимагають підготовки нових кадрів, здатних  розв’язувати комплексні науково-технічні завдання і генерувати сучасні знання у науково-технічній діяльності.

Освітня програмаспрямована на підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців для забезпечення потреб суспільства, ринку праці та держави. Випускники освітньої програми досконало володіють комплексом організа-ційно-технологічних, дослідницько-інноваційних та маркетингових методів, методик і технологій для підвищення ефективності функціо-нування і стратегічного розвитку молокопереробної галузі.

Підготовка магістрів супроводжується застосуванням сучасного лабораторного і технологічного обладнання, комп’ютерної техніки та інформа-ційних технологій, виконанням творчої науково-дослідної роботи, пов'язаної з дослідженням технологічних процесів, впровадженням нових та удосконаленням існуючих технологій молочних продуктів з використанням найновіших інформа-ційно-програмних засобів.

Закріплення теоретичної підготовки і практичних навичок магістранти набувають під час проходження практики на сучасних підприємствах галузі та в науково-дослідних установах. Результати досліджень магістранти представляють на наукових конференціях, публікують в наукових виданнях України і за кордоном, представляють свої роботи на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, захищають патентами України на винаходи та корисні моделі.

Фаховий компонент магістерської програми забезпечує професійні (проектно-конструкторські та проектно-технологічні тощо) компетентості магістра з вказаної спеціальності. Науковий компонент магістерської програми формує більш цілісне, поглиблене бачення професійної діяльності, що забезпечує широту та фундаментальність освіти і є результатом усієї сукупності успішної реалізації освітнього процесу, передбаченого програмою.

Випускники освітньої програми здатні до наукової, освітньої, аналітичної, експертної, консультативної та управлінської діяльності у сфері харчових технологій.

Випускники також можуть продовжувати навчання на третьому (освітньо-науковому) рівні вищої освіти та набувати додаткові кваліфікації у системі освіти дорослих.

 

Аргументи на користь навчання за освітньою програмою «Технології зберігання, консервування та переробки молока»:

  • високий рейтинг та авторитет університету в системі підготовки інженерних кадрів для харчової індустрії;
  • висока кваліфікація науково-педагогічних кадрів, задіяних в реалізації освітньої програми, наявність наукової школи;
  • високий рівень підготовки з фахових  дисциплін, що дозволяє розширити кар'єрні можливості і працювати на керівних посадах на підприємствах харчової промисловості, в науково-дослідних інститутах, у закладах вищої освіти, на посадах керівника підприємства, головного інженера, завідувача лабораторії, завідуючого виробництвом, інспектора з контролю якості продукції, спеціаліста з управління якості та безпеки харчових продуктів та виробництв, менеджера та ін.;
  • реалізація сертифікатних програм і  дуальної форми здобуття освіти, запровадження міжнародної та національної академічної мобільності;
  • висока затребуваність фахівців з переробки молока на ринку праці в Україні та інших країнах світу;
  • випускники мають можливість працювати в українських і закордонних компаніях та на підприємствах.

Остання зміна: 24 травня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 39 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 26 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти