Н У Х Т

Технології зберігання і переробки зерна

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

181 Харчові технології

Освітня програма

Технології зберігання і переробки зерна

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології зберігання і переробки зерна»

Підготовка здобувачів освітнього ступеню магістр за освітньо-професійною програмою «Технології зберігання і переробки зерна» здійснюється на базі випускової кафедри технології зберігання і переробки зерна та передбачає підготовку висококваліфікованих фахівців, діяльність яких в майбутньому пов’язана з науково-дослідною, організаційно-управлінською, проектно-конструкторською, педагогічною діяльністю в галузі зберігання  та  переробки зерна.

Зміст освітньо-професійної програми має інноваційний характер, він сформований на використанні позитивного світового та вітчизняного досвіду. Освітньо-професійна програма спрямована на отримання здобувачами вищої освіти знань про сучасні досягнення, наукові дослідження та їх практичне впровадження, що дозволяє покращити власну інноваційну діяльність на шляху до розвитку харчової та зернопереробної галузі.

Під час навчання здобувачі мають змогу отримати знання, вміння та практичні навички, які необхідні для організації та удосконалення технологічних процесів зернопереробних підприємств. Проводять наукові дослідження для вирішення актуальних питань галузі:  

  • зменшення втрат зерна в процесі зберігання;
  • підвищення виходу готової продукції;
  • покращання якості борошна, круп, комбікормів та інших продуктів переробки зерна;
  • зниження мікробіологічного забруднення зерна та продуктів переробки ;
  • покращання показників безпеки зерна та одержаних харчових продуктів;
  • розроблення нових видів харчових продуктів із зернової сировини;
  • зниження енергетичних витрат на виробництво продукції;
  • удосконалення технологічних процесів на борошномельних, круп’яних, комбікормових заводах та елеваторах, впровадження інноваційних рішень з метою одержання високоякісної продукції.

Закріплення теоретичної підготовки і набуття практичних навиків магістранти отримують під час проходження практики на сучасних підприємствах галузі та в науково-дослідних установах.

Значна увага на кафедрі приділяється розвитку наукових здібностей здобувачів, кращі з яких продовжують навчання в аспірантурі  а згодом в докторантурі.

Різнобічна підготовка дозволяє нашим випускникам-магістрам працювати в державній, комерційній, проектній, науково-дослідній і виробничій сферах діяльності у різних організаціях усіх форм власності на посадах: завідувач лабораторією, начальник зміни, завідувач виробництва, головний інженер, головний технолог, науковий співробітник в науково-дослідних та інженер-проектувальник в проектних організаціях, а також в представництвах закордонних фірм, які займаються розробленням і впровадженням новітніх технологій та обладнання зі зберігання і переробки зерна.

Випускники Національного університету харчових технологій, що отримали освітній ступень магістра за освітньою програмою «Технології зберігання і переробки зерна» працюють в провідних підприємствах зернопереробної галузі України: ТОВ «Активпроект», ТОВ СП «НІБУЛОН», «Кернел Холдінг», «Бюлер АГ» тощо.

Магістри освітньої програми «Технології зберігання і переробки зерна» на сьогодні є найперспективнішими фахівцями харчової  галузі.

Остання зміна: 11 квітня 2024

Терміни та вартість навчання

Вартість навчання вказана за попередній рік

Денна форма навчання 28 800 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 18 300 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти