Н У Х Т

Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

181 Харчові технології

Освітня програма

Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів

Форма навчання

Денна, Заочна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів»

Підготовка магістрів освітньо-професійної програми «Технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів» здійснюється на кафедрі технології хлібопекарських і кондитерських виробів та передбачає підготовку фахівців з поглибленням знань технологій, розвитком умінь наукового спрямування.

Ефективний розвиток підприємств галузі в сучасних ринкових умовах залежить від інноваційної діяльності підприємства, постійного удосконалення асортименту, проведення наукових досліджень з метою інтенсифікації процесів, проектування нових підприємств. Підготовка магістра дозволяє набуття знань та навичок для вирішення таких завдань.

Наукова робота фахівців-магістрів з технології хліба, кондитерських, макаронних виробів та харчоконцентратів зосереджена на таких питаннях:

  • аналітичний патентний та літературний пошук, підбір методик досліджень та модифікація існуючих;
  • розроблення нових технологій та рецептур хлібобулочних, кондитерських, макаронних виробів і харчових концентратів з метою розширення асортименту та надання їм функціональних властивостей;
  • розроблення виробів дієтичного призначення;
  • підбір обладнання для виробництва продукції, яке забезпечить найвищу якість і безпеку;
  • розроблення та впровадження прогресивних прискорених енергозберігаючих технологій виготовлення хлібобулочних, кондитерських макаронних виробів та харчоконцентратів, оптимізація технологічних процесів;
  • оформлення заявок на отримання охоронних документів інтелектуальної власності, написання звітів, рефератів, оформлення нормативної документації на нові розроблені вироби.

Підготовка магістрів за цією освітньо-професійною програмою передбачає професійну та переддипломну практику на провідних підприємствах хлібопекарської, кондитерської, макаронної та харчоконцентратної галузей  різної потужності та виконання науково-дослідної роботи в межах університету  за тематикою одного з наукових напрямів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів:

  • розробка інноваційних технологій різних груп харчових концентратів;
  • застосування нетрадиційної сировини і добавок з метою покращання хлібопекарських властивостей борошна, інтенсифікації технологічного процесу, надання виробам оздоровчої та профілактичної дії;
  • розробка інноваційних технологій кондитерських виробів спеціального, оздоровчого та дієтичного призначення;
  • наукове обґрунтування та розроблення технології макаронних виробів функціонального призначення.

Під час виконання магістерської роботи здобувачі вищої освіти вирішують актуальні проблеми галузі з використанням сучасних методик досліджень,  набувають навичок проведення досліджень різної складаності. За результатами дослідження передбачено  публікування статей у наукових фахових журналах. Здобувачі вищої освіти виступають на міжнародних та всеукраїнських конференціях, представляють нові розробки у галузевих конкурсах (Sweets&BakeryUkraine, Хліб/КондитерЕкспо), представляють свої роботи на Всеукраїнських конкурсах студентських наукових робіт, на яких посідають призові місця.

Майбутні фахівці можуть працювати:

  • на підприємствах харчової промисловості;
  • у науково-дослідних інститутах;
  • у закладах вищої освіти;
  • в органах державного управління та громадських організаціях, що здійснюють контроль за якістю та безпекою продукції;
  • в органах санітарно-епідеміологічного та екологічного контролю;
  • в центрах стандартизації, метрології та сертифікації продукції.

на посадах:

  • директор підприємства;
  • головний інженер;
  • завідувач лабораторії;
  • завідувач виробництва;
  • інспектор з контролю якості продукції;
  • спеціаліст з управління якості та безпечності харчових продуктів та виробництв;
  • менеджер з продажу обладнання та сировинних інгредієнтів, добавок для галузі.

Значна увага на кафедрі приділяється розвитку наукових здібностей магістрантів, кращі з яких продовжують навчання в аспірантурі.

Нові технології та розробки виконані здобувачами вищої освіти під керівництвом наших науковців знаходять ефективне застосування та впровадження на підприємствах галузі, а навички здобуті під час навчання стають запорукою успіху майбутнього кар’єрного росту.

Остання зміна: 11 квітня 2024

Терміни та вартість навчання

Вартість навчання вказана за попередній рік

Денна форма навчання 28 800 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці
Заочна форма навчання 18 300 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань 01 «Освіта/Педагогіка» (крім спеціальності 017 «Фізична культура і спорт»), 05 «Соціальні та поведінкові науки», 06 «Журналістика», 07 «Управління та адміністрування», 08 «Право», 12 «Інформаційні технології», 24 «Сфера обслуговування», 28 «Публічне управління та адміністрування», 29 «Міжнародні відносини» потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та ЄФВВ 2024 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати ЄВІ 2023 або 2024 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти