Н У Х Т

Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів

Інститут харчових технологій

Інститут харчових технологій

Контактна інформація
01601, м. Київ, вул. Володимирська, 68
Корп. "А", кабінет 336,
Корп. "Ж", кабінет 219, 316, 506, 620.

Cторінка інституту

Код та назва спеціальності

G13 Харчові технології

Освітня програма

Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів

Форма навчання

Денна

Освітній ступінь

Магістр

Підготовка фахівців у галузі знань G «Інженерія, виробництво та будівництво» освітнього ступеня «Магістр» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньою програмою «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів»

Підготовка другого (магістерського) рівня вищої освіти у галузі знань  G «Інженерія, виробництво та будівництво» за спеціальністю G13 «Харчові технології» та освітньо-професійною програмою «Технології харчових концентрованих продуктів на основі фруктово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів» передбачає підготовку висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців з глибоким розумінням обраного фаху. Під час навчання здобувачі отримують навички науково-дослідної роботи, створення інноваційних, ресурсоощадних технологій для продуктів масового споживання та функціональних, що спрямовано на потреби суспільства та держави в цілому.

Підготовка магістрів здійснюється з активним використанням сучасного, передового лабораторного, технологічного та комп’ютерного обладнання, що відповідає вимогам інноваційного виробництва. Освітній процес супроводжується впровадженням передових інформаційних технологій, що дозволяє ефективно моделювати та оптимізувати навчальний процес.

Особлива увага приділяється розвитку навичок науково-дослідної діяльності як в команді, так і в індивідуальному порядку: магістри виконують творчі наукові проєкти, спрямовані на вивчення, удосконалення та впровадження інноваційних технологій у виробництво. Під час навчання здобувачі отримують практичний досвід у проєктуванні нових технологічних рішень, проведенні експериментальних досліджень та впровадженні результатів у виробничу практику. Отримують навички розробок охоронних документів інтелектуальної власності, нормативної документації на нові розроблені вироби.

Випускники програми володіють не лише глибокими теоретичними знаннями, а й практичними вміннями, що дозволяють їм ефективно працювати в умовах сучасного високотехнологічного підприємства харчової промисловості, постійно удосконалюючи та розвиваючи його.

Освітньо-професійна програма навчає здобувачів комплексному поєднанню отриманих навичок, творчого підходу і креативного мислення до розробки нових харчових продуктів, що в свою чергу сприяє їх розвитку підприємницької діяльності і дає можливість випускникам започаткувати власну справу у сфері харчової промисловості.

Наша мета навчити здобувачів генерувати інноваційні ідеї та втілювати їх у життя, що відкриває широкі перспективи для самореалізації як технолога, дослідника чи підприємця!

З метою опанування вищезазначених навичок магістранти вивчають такі дисципліни як, «Інтелектуальна та промислова власність», «Менеджмент якості та безпеки харчових концентрованих продуктів, чаю, кави та прянощів», «Інструментальні методи досліджень», «Біологічно-активні речовини», «Логістичні системи і моніторинг виробництва харчових концентрованих продуктів, чаю кави та прянощів». Закінчуючи магістратуру, випускники виконують магістерську роботу, в якій вирішується певна наукова задача, проводяться наукові дослідження. Результати досліджень магістранти представляють на наукових конференціях та публікують в наукових виданнях як в Україні, так і за кордоном.

В результаті опанування всіх складових освітньопрофесійної програми фахівці можуть реалізувати себе як:

  • Технолог харчового виробництва — організація та контроль технологічних процесів на підприємствах з виробництва концентрованих харчових продуктів, чаю, кави та прянощів.
  • Інженер-технолог з розробки нових продуктів — створення інноваційних харчових продуктів з урахуванням споживчих тенденцій та нормативних вимог.
  • Фахівець з якості та безпеки харчової продукції — аналіз та забезпечення якості й безпеки продукції на всіх етапах виробництва.
  • Науковий співробітник / дослідник у харчовій промисловості — участь у прикладних і фундаментальних наукових дослідженнях, розробка новітніх технологій.
  • Спеціаліст з технологічного аудиту — незалежна оцінка ефективності технологічних процесів та рекомендації щодо їх покращення.
  • Менеджер з виробництва або технологічний директор — управління виробничими підрозділами підприємств харчової галузі.
  • Підприємець у сфері харчових технологій — заснування власного бізнесу з виробництва концентрованих харчових продуктів на основі плодово-овочевої сировини, чаю, кави та прянощів.
  • Експерт з харчової безпеки — аудит систем HACCP, ISO та контроль санітарно-епідеміологічних та екологічних норм.
  • Експерт з харчової сертифікації — робота з сертифікаційними органами в центрах стандартизації, метрології та сертифікації продукції (розробка та впровадження нормативних документів).
  • Менеджер з продажу обладнання та сировинних інгредієнтів, добавок для галузі.
  • Купажист — фахівець із змішування сортів чаю з метою створення гармонійних композицій за ароматом, смаком і післясмаком.
  • Фахівець з прянощів та ароматичних сумішей — робота з розробки унікальних ароматичних композицій для кулінарного та промислового застосування.

Остання зміна: 24 травня 2025

Терміни та вартість навчання

Денна форма навчання 39 500 грн за два семестри Термін навчання:
1 рік 4 місяці

на основі НРК6 та НРК7

  • для вступу на спеціальності галузей знань A «Освіта» та B «Культура, мистецтво та гуманітарні науки» (крім спеціальностей визначених в додатку 1 Порядку прийому), C «Соціальні науки, журналістика, інформація та міжнародні відносини», D «Бізнес, адміністрування та право», F «Інформаційні технології» та на спеціальності: I9 «Громадське здоров’я», I10 «Соціальна робота та консультування», I11 «Дитячі та молодіжні служби», J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг», J3 «Туризм та рекреація»: потрібні результати ЄВІ 2023, або 2024, або 2025 років та ЄФВВ 2025 року;
  • для вступу на інші спеціальності потрібні результати 2023, або 2024, або 2025 років та фахового іспиту;
  • усі вступники мають написати мотиваційні листи, які додаватимуться до кожної поданої електронної заяви;
  • ...

Детальніше

 

 

Детальніше про ВСТУП перейти