Н У Х Т

«Солодкий» майстер-клас: другокурсники дізналися, як створюється справжнє італійське джелато

31 березня 2025

«Солодкий» майстер-клас: другокурсники дізналися, як створюється справжнє італійське джелато

Тетяна Савенко – засновниця сімейної майстерні крафтового італійського джелато та сорбетів Family Gelato, розташованої в місті Обухів. Її подорож у світ джелато розпочалася у 2018 році в італійському місті Генуя, де вона вивчала секрети приготування цього десерту в школі крафтового морозива. Офіційне відкриття Family Gelato відбулося в 2022 році, і з того часу Тетяна та її команда продовжують радувати клієнтів якісним джелато, виготовленим за італійськими рецептами з використанням натуральних інгредієнтів.

27 березня 2025 року на кафедрі технології молока і молочних продуктів відбувся майстер-клас Тетяни для здобувачів другого курсу у межах дисципліни «Авторське морозиво і заморожені десерти. Промислові та крафтові технології». Залучення до освітнього процесу практиків із реального бізнесу дозволяє здобувачам освіти отримати цінні знання про сучасні тенденції в харчовій промисловості, дізнатися про особливості створення та розвитку власного підприємства, а також перейняти досвід унікальних технологій виробництва крафтових продуктів. Такі заходи сприяють формуванню у майбутніх технологів практичних навичок, необхідних для успішної кар'єри в індустрії харчових технологій.

Завдяки таким ініціативам студенти мають можливість не лише ознайомитися з теоретичними аспектами, але й отримати практичний досвід від професіоналів галузі, що є важливим кроком на шляху до їхнього професійного зростання.

Наші здобувачі освіти і викладачі щиро вдячні Тетяні Савенко за неймовірно цікавий і натхненний майстер-клас. Її досвід, професіоналізм і відданість своїй справі стали для них справжнім джерелом мотивації. Вони змогли дізнатися більше про мистецтво створення крафтового джелато, особливості його виробництва та секрети успішного підприємництва. Історія фахівчині надихає на сміливі кроки у світі гастрономії та власної справи! Вдячні за знання та теплу атмосферу! Сподіваємося на нові зустрічі та подальшу співпрацю!

Опублікований: 31-03-2025
Читайте також:
Мистецтво формування смаку та букету вина: всі нюанси на гостьовій лекції

У межах вивчення дисципліни «Гастрономія та енологія в туризмі: сучасні тенденції» кафедра туристичного та готельного бізнесу виступила організатором гостьової онлайн-лекції «Від винограднику до келиха: мистецтво формування смаку та букету вина» фахівчині з енології, кандидатки технічних наук, доцентки кафедри ресторанних і крафтових технологій Дер...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Мистецтво формування смаку та букету вина: всі нюанси на гостьовій лекції 16 жовтня 2024

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю

Профорієнтаційна команда факультету біотехнології та екологічного контролю (БТЕК) активно впроваджує нові форми спілкування з майбутніми вступниками. Цього разу ініціативу проявили викладачі кафедри фізики Володимир Носенко та Володимир Вишняк, які, активно налагоджуючи співпрацю зі школами та користуючись власним професійним досвідом, провели перш...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові підходи до профорієнтації факультету біотехнології та екологічного контролю 07 грудня 2021

Нові зустрічі здобувачів освіти з науковцями Інституту продовольчих ресурсів НААН України

Сучасною парадигмою вищої освіти є впровадження дієвих моделей, адаптованих до трансформації та впровадження технічних досягнень у освітній процес; урізноманітнення, оптимізація освітнього процесу; використання сучасних інформаційних і телекомунікаційних технологій. Це завдання є актуальним під час підготовки фахівців вищої освіти на кафедрі техно...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Нові зустрічі здобувачів освіти з науковцями Інституту продовольчих ресурсів НААН України 23 жовтня 2025

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів

Днями портал ЄвроОсвіта в рамках підготовки до складання рейтингу ТОП-200 закладів вищої освіти 2024 року оприлюднив інформацію щодо кількості патентів на винаходи та корисні моделі, отриманих ЗВО України за підсумками 2023 року. У рейтинговій таблиці наш університет займає четверту позицію з 50 отриманими авторськими документами, з них 14 – патен...

ЧИТАТИ ДАЛІ

НУХТ – у ТОП-5 за кількістю патентів 22 січня 2024