Н У Х Т

Молоді науковці впевнено здобувають ступінь PhD

07 червня 2024

Молоді науковці впевнено здобувають ступінь PhD

4 червня в університеті відбувся черговий публічний захист дисертації на здобуття наукового ступеня «Доктор філософії» у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології». Своє дослідження за темою «Удосконалення технології напівфабрикатів кулінарних з використанням нетрадиційної білоквмісної сировини» у разовій спеціалізованій вченій раді представила аспірантка кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Євгенія Шубіна. Науковий керівник здобувачки – доктор технічних наук, професор Василь Пасічний.

Наукові дослідження аспірантки, присвячені удосконаленню напівфабрикатів у тістовій оболонці шляхом внесення рослинної білоквмісної сировини, виконувалися у межах держбюджетних тематик науково-дослідної роботи Проблемної науково-дослідної лабораторії «Обґрунтування ресурсоощадних технологій харчових продуктів на основі органічно спрямованого перероблення продуктів тваринного походження», «Науково-практичні засади пакувальних систем для харчових продуктів з регуляцією ефективності зберігання в умовах продовольчої кризи», «Обґрунтування методів виробництва, консервування і зберігання харчових продуктів цільового призначення» та згідно з тематиками держбюджетних науково-дослідних робіт кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів «Удосконалення ресурсоощадних технологій м’ясних і м'ясомістких продуктів з використанням цільової холодильної обробки», «Наукові основи створення м’ясних і м'ясомістких продуктів цільового призначення» та «Наукові основи удосконалення сучасних пакувальних систем із забезпеченням тривалого зберігання харчової продукції».

Роботу разової спеціалізованої вченої ради очолила завідувачка кафедри технології ресторанної і аюрведичної продукції, докторка технічних наук, професорка Олександра Нєміріч. У складі ради працювали рецензенти – кандидати технічних наук, доценти кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів Оксана Топчій і Олег Галенко та опонентки – завідувачка кафедри готельно-ресторанного бізнесу Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського, докторка ветеринарних наук, професорка Марія Паска і деканка факультету переробних і харчових виробництв Державного біотехнологічного університету, докторка технічних наук, професорка Марина Янчева.

Члени спецради високо оцінили результати досліджень молодої науковиці. Зокрема, було відзначено, що зі врахуванням сучасного темпу життя і зростаючих вимог до їжі швидкого приготування, а відтак збільшення можливостей виробництва напівфабрикатів, зокрема заморожених, упровадження нових рецептур і розширення сировинних ресурсів для виробництва напівфабрикаті є високо актуальним і на світовому, і на вітчизняному ринку. І рецензенти, і опонентки звернули увагу на велику кількість публікацій за темою дослідження, вказали на безперечну наукову новизну та значне теоретичне і практичне значення отриманих здобувачкою результатів. Також вони зазначили вільне володіння матеріалом, чіткі й аргументовані відповіді дисертантки на поставлені запитання, її впевнені й обґрунтовані висновки та пропозиції виробництву.

За результатами публічного захисту відкритим голосуванням разова спеціалізована вчена рада присудила Євгенії Шубіній ступінь доктора філософії у галузі знань 18 «Виробництво та технології» за спеціальністю 181 «Харчові технології».

Вітаємо молоду науковицю та її наукового керівника з цим вагомим здобутком! Пишаємося нашими вихованцями, що продовжують впевнено тримати науковий фронт!

Опублікований: 07-06-2024
Читайте також:
Пропонується підписати звернення до виконавчої директорки ЮНІСЕФ

Шановні колеги, Пропонуємо підписати звернення вчителів України до виконавчої директорки ЮНІСЕФ з пропозицією: • відкрито засудити злочини російських окупантів проти дітей України;• повідомити світову спільноту про злочини російських окупантів проти дітей України;• подати позови до міжнародних судів про порушення з боку Росії прав дітей України. ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Пропонується підписати звернення до виконавчої директорки ЮНІСЕФ 09 березня 2022

Перші успішні захисти здобувачів освітньої програми «Прикладна механіка»

Сьогодні на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки стартували захисти кваліфікаційних робіт бакалаврів освітньо-професійної програми «Прикладна механіка» спеціальності 131 «Прикладна механіка» денної форми навчання. Здобувачі бакалаврського ступеня продемонстрували високий рівень підготовки, технічну обізнаність і впевнено презентували результ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Перші успішні захисти здобувачів освітньої програми «Прикладна механіка» 10 червня 2025

Науково-технічна бібліотека університету продовжує знайомити з видатними особистостями

10 липня виповнюється 100 років від дня народження Джеймса Олдріджа (1918-2015), англійського письменника, журналіста і громадського діяча, одного з видних майстрів англійського соціального роману. У центрі його уваги – людина з її пошуками свободи і щастя. Протягом усього творчого шляху Джеймс Олдрідж послідовно і мужньо боровся за мир у всьому с...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науково-технічна бібліотека університету продовжує знайомити з видатними особистостями 10 липня 2018

Продуктивна робота над вдосконаленням педагогічної майстерності доцентів кафедри туристичного та готельного бізнесу

Літо-2020 для викладачів кафедри туристичного та готельного бізнесу відзначилося продуктивною роботою над вдосконаленням педагогічної майстерності. Зокрема, доценти Тетяна Мірзодаєва і Юрій Сологуб успішно пройшли онлайн-стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників ЗВО України на тему «Інноваційні освітні технології: європейський ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Продуктивна робота над вдосконаленням педагогічної майстерності доцентів кафедри туристичного та готельного бізнесу 18 вересня 2020