Життя вносить свої корективи, але навчальний процес триває. Під час карантину студенти групи ЕК-3-3 виконують лабораторні роботи з дисципліни «Екологія харчових виробництв» у домашніх умовах.
«Маркування харчових продуктів» – одна з перших виконаних робіт, у ході якої майбутні екологи навчилися давати оцінку відповідності маркування харчових продуктів нормативним документам. Кожний студент обирав п’ять етикеток харчових продуктів різних груп і оцінював їх за 14 основними показниками.
Маркування є обов’язковою умовою для виготовлення харчових продуктів, оскільки саме завдяки йому споживачі дізнаються про склад продукту, терміни придатності, інформацію про вміст у продукті харчових добавок та алергенів, адресу і назву виробника, енергетичну цінність, інформацію щодо сертифікації продуктів, а інколи навіть рецепти та поради щодо приготування.
Під час лабораторної роботи було виявлено, що залежно від груп продуктів показники на їх етикетках можуть значно відрізнятися, і не завжди виробник надає всю необхідну інформацію. Але тепер наші студенти точно зможуть зробити не тільки аналіз відповідності маркування, а й щоденний правильний вибір продуктів до свого споживчого кошика.