Н У Х Т

Дистанційні лабораторні роботи – цілком реальні!

14 травня 2020

Дистанційні лабораторні роботи – цілком реальні!

Життя вносить свої корективи, але навчальний процес триває. Під час карантину студенти групи ЕК-3-3 виконують лабораторні роботи з дисципліни «Екологія харчових виробництв» у домашніх умовах.

«Маркування харчових продуктів» – одна з перших виконаних робіт, у ході якої майбутні екологи навчилися давати оцінку відповідності маркування харчових продуктів нормативним документам. Кожний студент обирав п’ять етикеток харчових продуктів різних груп і оцінював їх за 14 основними показниками.

Маркування є обов’язковою умовою для виготовлення харчових продуктів, оскільки саме завдяки йому споживачі дізнаються про склад продукту, терміни придатності, інформацію про вміст у продукті харчових добавок та алергенів, адресу і назву виробника, енергетичну цінність, інформацію щодо сертифікації продуктів, а інколи навіть рецепти та поради щодо приготування.

Під час лабораторної роботи було виявлено, що залежно від груп продуктів показники на їх етикетках можуть значно відрізнятися, і не завжди виробник надає всю необхідну інформацію. Але тепер наші студенти точно зможуть зробити не тільки аналіз відповідності маркування, а й щоденний правильний вибір продуктів до свого споживчого кошика.

Опублікований: 14-05-2020
Читайте також:
Науковий проєкт НУХТ – серед переможців конкурсу МОН!

Міністерство освіти і науки України оголосило результати Конкурсу фундаментальних та прикладних наукових досліджень, який проводиться щороку для підтримки інноваційних розробок у закладах вищої освіти та наукових установах. За підсумками відбору до переліку переможців по секції «Промислові і будівельні технології, логістика» увійшов проєкт науковц...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Науковий проєкт НУХТ – серед переможців конкурсу МОН! 07 березня 2025

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки

Ці дні на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки були присвячені академічній етиці. Гаранти освітніх програм і викладачі протягом тижня провели зі здобувачами освіти низку зустрічей, кейсів і вікторин, щоб обговорити основні принципи академічної доброчесності та важливість відповідального підходу до навчання. Багато говорили про роль академіч...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Тиждень академічної доброчесності на кафедрі мехатроніки та пакувальної техніки 06 вересня 2024

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі

Викладачі кафедри технології зберігання і переробки зерна взяли участь у дводенному онлайн-семінарі «Вирощування, зберігання та експорт зерна в нових умовах. Рекомендації фахівців з якості», який провела Українська зернова асоціація для виробників, елеваторів, логістів. Говорили про ризики щодо контролю пестицидів під час вирощування зернових та о...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Про особливості контролю якості та безпечності продукції при її експорті дізналися наші викладачі 09 травня 2023

Студенти відзначили День європейських мов

До Дня європейських мов, який щороку відзначається 26 вересня, відбулися пізнавально-освітні заняття, які провели професорка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ольга Нежива та старша викладачка Людмила Юрчук. Їх метою було ознайомлення студентів із мовним і культурним розмаїттям Європи, популяризація вивчення іноземних мов, а також форм...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Студенти відзначили День європейських мов 26 вересня 2025