Н У Х Т

«Рукави – як писанка, а личко – як маків цвіт», або як кафедра іноземних мов професійного спрямування відзначала День вишиванки

21 травня 2021

«Рукави – як писанка, а личко – як маків цвіт», або як кафедра іноземних мов професійного спрямування відзначала День вишиванки

20-21 травня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування проводився фоточелендж «Вишиванка – символ України, символ кожної родини». Окрім того, було запропоновано поєднати День Європи та День вишиванки, аби здобувачі освіти дізналися, що є День вишиванки для України та світу. Бо, як сказала засновниця та ініціатор цього етнічного свята Леся Воронюк: «Зараз – це вже не просто вишиванка-одяг, а символ української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиванки». Зараз з’являється багато іноземців, солідарних із Україною, тому вони одягають вишиту сорочку, щоб показати і висловити нам свою підтримку.

Окрім того, студенти познайомилися з традиційним вишитим одягом країн ЄС. А ще всі учасники заходу дізналися багато нової інформації про етимологію терміна «вишиванка», особливості вишивки та кольори, традиційні вірування, а також святкування цього прекрасного дня. Всі мали змогу обговорити цікаві факти, наприклад, яке ж «нове» життя у вишиванки? Не оминули і культурну символіку українців та особливості технології приготування страв української кухні. Свої страви студенти презентували зі збереженням автентичності: у вишиванках, на вишитих рушниках, у посуді, оздобленому українським орнаментом.

І варто завжди пам’ятати, що вишиванка – це символ краси та національної ідентичності українського народу. 

Опублікований: 21-05-2021
Читайте також:
Усі нюанси івент-індустрії дізналися здобувачі спеціальності «Туризм» від фахівця-практика

12 квітня 2021 року у рамках вивчення дисципліни «Івент-менеджмент», а також проведення кураторської години для здобувачів 1 і 3 курсів спеціальності 242 «Туризм» за ініціативи старшої викладачки кафедри туристичного та готельного бізнесу Уляни Ситайло відбувся онлайн-лекторій ведучого приватних і корпоративних івентів Юрія Ситайло. Багатий профес...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Усі нюанси івент-індустрії дізналися здобувачі спеціальності «Туризм» від фахівця-практика 13 квітня 2021

У Днях органічних інновацій (Бельгія) взяла участь доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів

24-25 листопада 2020 р. доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Інна Бобель взяла участь в онлайн-заході «ORGANIC INNOVATION DAYS 2020» (м. Брюссель, Бельгія). Дні органічних інновацій – це традиційний щорічний захід, що збирає різних учасників органічного руху з усього світу. Мета заходу – показати останні дослідження ...

ЧИТАТИ ДАЛІ

У Днях органічних інновацій (Бельгія) взяла участь доцентка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів 25 листопада 2020

Відбулося засідання Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 по прийняттю до захисту докторської дисертації

29 грудня у форматі відеоконференції на платформі Zoom відбулося засідання Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02. На попередній розгляд спецради була представлена дисертаційна робота «Науково-технічні засади застосування наноматеріалів для інтенсифікації масообмінних процесів харчових виробництв» доцента кафедри технологічного обладнання та комп’...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Відбулося засідання Спеціалізованої вченої ради Д 26.058.02 по прийняттю до захисту докторської дисертації 30 грудня 2020

З практичною користю: відбулося відкрите заняття доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування

Доцентка кафедри іноземних мов професійного спрямування Ганна Бойко 4 листопада 2022 року провела відкрите практичне заняття «Careersand Advice. Advicesand Suggestions» для здобувачів вищої освіти групи ГС-2-5. Під час заняття студенти прослухали аудіозапис із порадами, як покращити своє резюме та свій онлайн-профіль, щоб привернути увагу потенцій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

З практичною користю: відбулося відкрите заняття доцентки кафедри іноземних мов професійного спрямування 08 листопада 2022