Н У Х Т

«Рукави – як писанка, а личко – як маків цвіт», або як кафедра іноземних мов професійного спрямування відзначала День вишиванки

21 травня 2021

«Рукави – як писанка, а личко – як маків цвіт», або як кафедра іноземних мов професійного спрямування відзначала День вишиванки

20-21 травня на кафедрі іноземних мов професійного спрямування проводився фоточелендж «Вишиванка – символ України, символ кожної родини». Окрім того, було запропоновано поєднати День Європи та День вишиванки, аби здобувачі освіти дізналися, що є День вишиванки для України та світу. Бо, як сказала засновниця та ініціатор цього етнічного свята Леся Воронюк: «Зараз – це вже не просто вишиванка-одяг, а символ української нескореності, свободи, солідарності з українцями іноземців, які цього дня також одягають вишиванки». Зараз з’являється багато іноземців, солідарних із Україною, тому вони одягають вишиту сорочку, щоб показати і висловити нам свою підтримку.

Окрім того, студенти познайомилися з традиційним вишитим одягом країн ЄС. А ще всі учасники заходу дізналися багато нової інформації про етимологію терміна «вишиванка», особливості вишивки та кольори, традиційні вірування, а також святкування цього прекрасного дня. Всі мали змогу обговорити цікаві факти, наприклад, яке ж «нове» життя у вишиванки? Не оминули і культурну символіку українців та особливості технології приготування страв української кухні. Свої страви студенти презентували зі збереженням автентичності: у вишиванках, на вишитих рушниках, у посуді, оздобленому українським орнаментом.

І варто завжди пам’ятати, що вишиванка – це символ краси та національної ідентичності українського народу. 

Опублікований: 21-05-2021
Читайте також:
Наші на «Цукровому Давосі-2021»

І влітку викладачі наших кафедр продовжують займатися науковими дослідженнями та брати участь науково-технічних конференціях. 14-15 липня 2021р. у м. Ладижин Вінницької області працювала науково-технічна конференція «Цукровий Давос-2021», організована відділом технології цукру, цукровмісних продуктів та інгредієнтів Інституту продовольчих ресурсів...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Наші на «Цукровому Давосі-2021» 15 липня 2021

Сумна звістка

12 квітня 2020 року на 66-му році життя передчасно пішов із життя ректор Національного університету харчових технологій, доктор технічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України, лауреат Премії Кабінету Міністрів України за розроблення інноваційних технологій, повний кавалер ордена «За заслуги» Українець Анатолій Іванович. Анатолій...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Сумна звістка 12 квітня 2020

Із сучасними технологіями підготовки та пакування питної води на базі ТОВ «Еталон» знайомилися майбутні фахівці пакувальної техніки

Студенти кафедри мехароніки та пакувальної техніки під керівництвом старших викладачів Анастасії Деренівської і Світлани Мироненко відвідали одне із провідних підприємств – ТОВ «Еталон-Україна», яке займається видобутком артезіанської води з шарів юрського геологічного горизонту. Вони мали можливість побачити обладнання для видобутку та підготовки...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Із сучасними технологіями підготовки та пакування питної води на базі ТОВ «Еталон» знайомилися майбутні фахівці пакувальної техніки 15 березня 2019

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів

Профорієнтаційна робота – один із головних пріоритетів діяльності колективу університету, якому надається всебічна підтримка з боку керівництва НУХТ. 25 лютого для виконання лабораторної роботи з дисципліни «Природничі науки» на кафедру технології молока і молочних продуктів завітали учні 10 класу київської гімназії ім. М.П. Драгоманова, які бажаю...

ЧИТАТИ ДАЛІ

Лабораторна робота київських гімназистів на кафедрі технології молока і молочних продуктів 27 лютого 2019